Economic Local

Un afacerist local furnizează material săditor la Servicii Publice Iași! Plantele vor fi furnizate în tăvițe și ghivece

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un afacerist local furnizează material săditor la Servicii Publice Iași Plantele vor fi furnizate în tăvițe și ghivece
Parcurile din Iași vor fi pregătite pentru campania de plantare. A fost semnat primul contract

Firma de amenajare a spațiilor verzi din subordinea Primăriei Iași achiziționează material săditor de la o firmă locală. În trecut, afaceristul a mai avut colaborări cu autoritatea contractantă. Servicii Publice Iași analizează alt lot pentru plante bienale

Servicii Publice Iași (SPI) SA pregătește campania de primăvară. Recent, societatea din subordinea Primăriei, a atribuit un lot din cadrul unei proceduri porivind achiziția de baby plant anuale. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Garden Store SRL, din Iași. Valoarea finală a contractului este de 176.695 lei, fără TVA, aproape 40.000 de euro. Societatea cu sediul social în sat Rediu Aldei, comuna Aroneanu, județul Iași, este condusă de Ioan Tiberius Mârț. În 2019, a avut vânzări de aproape 1 milion de lei, dar pierderi de 250.000 de lei. Printre soiurile solicitate se numără: Gazania Maggy Big mix, Dahlia Hybrida Fiona Mix, Canda Indica Cannova, Begonia Hibrida Big Red, Sunpatiens Vigorous Scarlet, Nicotiana Smokie Mix. Mijloacele de transport trebuie să fie dotate cu sisteme de aclimatizare.

Firma trebuie să respecte o serie de condiții impuse de autoritatea contractantă

Servicii Publice Iași SA a cerut participanților la licitație să furnizeze materialul săditor în ghivece sau tăvițe.

„Materialul săditor floricol trebuie să fie în ghivece/tăvițe alveolare, să fie sănătos, uniform, bine dezvoltat, cu o creștere viguroasă, la dimensiunile și specificațiile solicitate în anexe. Materialul săditor floricol trebuie să prezinte, la data livrării stadiul de dezvoltare specificat în anexe, caracteristic pentru fiecare specie în parte. Materialul săditor floricol la ghivece/tăvițe alveolare ce se va achiziționa va respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea soiului va fi de sută la sută și forma prezentată va fi compactă”, se arată în caietul de sarcini. SPI SA a intervenit și pentru toaletarea copacilor din municipiul Iași.

Garden Store a semnat alt con

tract cu SPI pentru furnizarea de turbă îmbunătățită

Totodată, recent, SPI a finalizat altă licitație, pentru achiziția mai multor cantități de turbă blondă, necesare pentru dezvoltarea plantelor din pepiniera amenajată în zona Zona Tudor Neculai. Prevederea bugetară a procedurii este de 201.600 lei, fără TVA, adică 40.000 de euro. Procedura a fost câștigată de către societatea Garden Store SRL. Necesarul este de 657.000 litri. Turba se poate furniza și în saci cu o capacitate de 250 de litri. SPI are dreptul să verifice calitatea produselor furnizate, prin analize de laborator sau teste pentru determinarea conformității.

„Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe întreaga durată a sezonului de plantări. Utilizarea substratului profesional pe bază de turbă blondă are o serie de avantaje: este liber de semințe de iarbă sau insecte, este liber de boli din complexul «căderea plăntuțelor», adaos perfect optimizat de minerale pentru prima parte de dezvoltare a răsadurilor, obținerea de răsaduri uniforme, dezvoltare radiculară bogată”, se arată în documentația procedurii.

În 2020, SPI a cumpărat pământ pentru gazonul din oraș.

Adauga un comentariu