National

Un alt om de afaceri ia atitudine față de austrieci. Un timișorean povestește cum a fost umilit: „Mi-am adus aminte de Horea în opinci, în fața Kaiserului !

Publicat: 15 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un alt om de afaceri ia atitudine față de austrieci. Un timișorean povestește cum a fost umilit Mi-am adus aminte de Horea în opinci în fața Kaiserului
Oamenii de afaceri continuă revolta la adresa Austriei 

Un alt om de afaceri din România ia atitudine față de companiile din Austria, în ciuda apelului lansat miercuri, 14 decembrie, de președintele Klaus Iohannis. Revolta față de austrieci continuă prin vocea timișoreanului Dan Dinu, fost rugbist, actualmente patron al unui cunoscut hotel și al unei berării din Timișoara. Bărbatul a scris pe rețelele de socializare dezăvăluiri revoltătoare despre cum a fost umilit de parteneri de afaceri din Austria.

Se pare că ar fi vorba de firma Brantner, care se ocupă cu salubrizarea orașului Timișoara.

Oamenii de afaceri continuă revolta la adresa Austriei

Timișoreanul Dan Dinu se alătură acelor oameni de afaceri ce s-au hotărât să spună ‘Nu’ companiilor din Austria și să încheie odată pentru totdeauna această umilire a României. Fostul rugbist, actualmente patron, a scris pe rețelele de socializare o experiență personală cu austriecii ce l-a marcat, făcându-l totodată să conștientizeze părerea lor despre poporul român.

„Că tot se scrie zilele acestea despre refuzul României în spaţiul Schengen de către Austria şi indirect (dar direct) de către Olanda, o să încerc să vă povestesc o întâmplare de a mea cu o companie austriacă, cu care am fost şi asociat şi care este foarte cunoscută în România, dar în special în Timişoara. Este vorba despre firma Brantner, cu sediul în Krems an der Donau, care are activităţi în domeniul de transport dar este mai cunoscută la noi pentru firmă de salubrizare. Era prin anul 2004 şi această firmă dorea să intre pe piaţa din România. Şi în acest sens îşi doreau un partener român.

Având o colaborare cu ei în domeniul transporturilor şi având o relaţie foarte bună cu managerul lor, mi-au propus să înfiinţăm o societate în România. Pentru că nu prea aveau ei foarte mare încredere în români, mi s-a cerut să am o întrevedere cu patronul firmei, domnul Brantner, la sediul lor din Krems. Şi aici vine partea interesantă. Şi ca să înţelegeţi dispreţul lor faţă de români, ei fiind interesaţi doar de partea financiară, exact cum ne tratează şi astăzi autorităţile austriece, ca pe nişte oameni de mâna a treia”, a spus omul de afaceri.

În timp ce își expune experiența avută cu austriecii, omul de afaceri timișorean îndeamnă la naționalism, subliniind faptul că românii trebuie să ia atitudine în fața Austriei și a reprezentanților săi, să nu mai aștepte ca politicul de la guvernarea României să facă ceva.

„La intrarea în biroul domnului Brantner, un birou de sticlă, amplasat deasupra firmei sale, ne-a cerut să ne descălţăm !!!! M-am simţit atât de prost şi de umilit şi mi-am adus aminte de Horea în opinci, în fata Kaiserului ! Din păcate aşa am fost educaţi noi românii, să întoarcem şi celălalt obraz şi cu expresia ‘capul plecat, sabia nu-l taie’.

Dar astăzi cred că a venit momentul să spunem STOP şi să arătăm că avem demnitate. Şi dacă politicul nostru este vasal şi impotent, noi, cetăţenii de rând, trebuie să le arătăm politicienilor austrieci, că suntem o naţie şi nu plecăm capul ! Şi da, suntem mândri că suntem români !”, scrie Dan Dinu.

Un crescător de porci taie legăturile cu companiile din Austria

Amintim că după votul nefavorabil din partea Austriei pentru aderarea României la Schengen, un fermier a dat startul la o campanie-manifest şi a declarat că a închis toate conturile la BCR și Raiffeisen și nu mai lucrează cu OMV Petrom și Mol. Această decizie a românului Dimitrie Muscă a început această revoltă contra companiilor din Austria.

„Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare și 24.000 de porci.

Deci dacă suntem cu bun simț și români bine-crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a declarat Dimitrie Muscă.

De altfel, campaniei contra firmelor austriecilor i s-a alăturat și Dan Aurel Pricăjan, directorul general al firmei Aurocar, cu afaceri în zona Hunedoara și Alba, care a luat decizia de a-și anula vacanța de schi în Austria.

Așadar, în ciuda apelului președintelui Iohannis de a opri acest boicot, un alt om de afaceri din România ia atitudine față de companiile din Austria.

Adauga un comentariu