Actualitate

Un american a fost împușcat mortal de o polițistă. Scandalul a pornit de la nepurtarea măștii de protecție

Publicat: 15 iul. 2020
ALT=
Un american a fost împușcat mortal de o polițistă. Scandalul a pornit de la nepurtarea măștii de protecție

Un american a fost împușcat mortal de o polițistă. Omul legii din statul american Michigan a împușcat mortal un bărbat suspectat de înjunghierea unui client al unui magazin. Totul a pornit de la un scandal din cauza măștilor de protecție, relatează BBC.

Potrivit poliției, într-un magazin din apropiere de Lansing, capitala statului, un bărbat, Sean Ruis, a atacat cu cuțitul un bărbat în vârstă de 77 de ani care l-a criticat pentru că nu purta mască. Acesta  fost spitalizat.

Un american a fost împușcat mortal de o polițistă: Somat să arunce cuțitul

Polițiștii spun că Sean Ruis a fugit cu mașina de la locul faptei. Mai târziu, acesta a fost oprit de o polițistă. Bărbatul a ieșit din mașină și a pornit spre ea, având în mână un cuțit, după cum reiese de pe imaginile filmate de camera video de corp a polițistei, care a tras cu arma asupra bărbatului.

Sean Ruis a fost rănit și a murit la spital. Poliția statală din Michigan a făcut publice înregistrări video ale confruntării, care a avut loc într-o zonă rezidențială din Lansing. Pe înregistrare se aude cum polițiștii îi cer bărbatului să arunce arma, dar Ruis se auncă asupra lor. Apoi se aud mai multe focuri de armă. Poliția statală investighează acum incidentele.

Un polițist din Atlanta a împușcat un afro-american

Polițistul din Atlanta care l-a împușcat de două ori în spate pe afro-americanul Rayshard Brooks, săptămâna trecută, va fi pus sub acuzare pentru crimă, au declarat oficiali citați de BBC.

Garrett Rolfe, polițistul care a fost deja demis, se va confrunta cu 11 capete de acuzare în cazul morții lui Brooks, mai transmite sursa citată.

Faptele s-au petrecut în noaptea de vineri în Atlanta, capitala statului Georgia, în contextul în care numeroase manifestaţii împotriva violenţelor poliţiştilor au loc de mai multe săptămâni în SUA şi în alte ţări de pe glob după moartea lui George Floyd, afro-americanul asfixiat de un poliţist în Minneapolis.

Un negru identificat drept Rayshard Brooks, în vârstă de 27 de ani, a adormit în maşina sa pe calea de acces a unui restaurant fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia deoarece accesul clienţilor era blocat, potrivit unui raport oficial.

Rayshard Brooks se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă atunci când poliţia a dorit să-l aresteze, potrivit raportului Biroului de investigaţii din Georgia.

Înregistrarea video de supraveghere arată „că în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit”, conform sursei citate.

„Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, in timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma rănindu-l”.

Brooks a fost transportat la spital şi a fost operat, dar a decedat la scurt timp, se arată în raportul oficial care mai precizează că un agent de poliţie a fost rănit. După incident, șefa poliţiei din Atlanta a demisionat.

Luna trecută, un căpitan de poliţie în rezervă a fost împuşcat mortal de un grup de protestatari care încercau să jefuiască un magazin din St. Louis. Incidentul a fost transmis în direct pe Facebook şi nimeni nu a intervenit să îl ajute pe bărbatul lăsat să moară pe stradă, scrie The New York Post.

 

Comentarii
Adauga un comentariu