Titlurile zilei

Un angajat care curăță fântânile arteziene din Iași s-a descălțat pe stradă și s-a scotocit de ultimii bani! Nu a putut rezista când a văzut un bătrân desculț care ieșea din spital – FOTO/ VIDEO

Publicat: 10 iul. 2021
Angajatul de la Servicii Publice, stând pe bancă; Gelu Pohoață în timp ce încalță bătrânul și când curăță fântânile
Gelu Pohoață, angajat la Servicii Publice Iași, și-a donat papucii unui bărbat desculț

Gelu Pohoață este un exemplu! Bărbatul este angajat la SC Servicii Publice Iași și se afla în timpul programului de muncă în zona Piața Unirii, din municipiul Iași, când a văzut pe o bancă un bătrân aflat în suferință și desculț. Nu a stat prea mult pe gânduri, s-a apropiat de el, i-a dat ultimii bani din buzunar și l-a încălțat cu sandalele lui

Mai există și oameni cu suflet mare! Gelu Pohoață, un angajat de la Servicii Publice SA Iași, nu a stat pe gânduri când a văzut pe stradă un bătrân necăjit și desculț. Sufletul nu l-a lăsat să treacă nepăsător și s-a apropiat de el. Primul gând al bărbatului a fost să îi doneze papucii. Gelu s-a descălțat și l-a încălțat pe bătrân.

„Nu am făcut acest lucru pentru faimă, nu am vrut să apar pe internet. Eu nici nu știu să folosesc internetul. Curățam fântâna asta aici, în Piața Unirii, când l-am văzut că venea pe scări de la spital. Era un bătrân care abia mergea în cârje și era bandajat la un picior. Se vedea că era foarte îngrijit și era singur. M-am uitat mult după el și l-am văzut că era și desculț. Am observat că s-a așezat pe o bancă, era foarte obosit. Am luat pentru câteva minute o pauză și am mers să văd ce e cu el.

Primul lucru care l-am întrebat când am ajuns la el, l-am întrebat dacă vrea sandalele mele și mi-a spus că da. Am simțit că are nevoie. M-am descălțat și l-am încălțat pe el, s-a bucurat. Mai aveam câțiva bani mărunți în buzunar și i-am dat și pe ăia. Regret foarte mult că, după ce i-am dat papucii, am plecat repede să îi iau și ceva de mâncare și, când m-am întors, nu mai era. Nu am apucat să vorbesc cu el”, a declarat Gelu Pohoață, angajat Servicii Publice.

Bărbatul îndură de ani de zile jignirile ieșenilor

Gelu Pohoață are 66 de ani și lucrează în cadrul SC Servicii Publice SA Iași din anul 2003. De-a lungul timpului, Gelu a suportat zeci sau chiar sute de jigniri din partea ieșenilor. Acesta este electrician și se ocupă de îngrijirea și curățarea tuturor fântânilor arteziene din oraș.

„Lucrând de atâția ani pe aici, nici nu vă pot spune prin câte am trecut. Mă înjură lumea fără niciun motiv. Eu le atrag atenția frumos să nu mai arunce gunoaie în fântâni și ei tot pe mine mă înjură. Îi las să spună ce vor și îmi văd de drumul meu. Sunt la Servicii Publice din 2003, de când s-a înființat, și fac de toate aici. Eu, normal, sunt electrician, dar lucrez și la cimitire și peste tot unde este nevoie. Trebuie să facă cineva și astea. Eram mai mulți înainte pe aceste sectoare, dar au mai plecat oamenii. Acum suntem doar trei oameni, dintre care unul este nou și trebuie să-l învăț.

Trebuie să ducă cineva meseria asta mai departe, că nu este așa simplu. Eu, mâine-poimâine ies la pensie. Să știți că pensia pentru un om care a muncit toată viața nu este o parte bună. Am mare noroc de soția mea, care are grijă de mine să fiu mereu îmbrăcat curat și să am ce mânca. Am și o fată de care sunt tare mândru. Cred că darul de a-i ajuta pe cei nevoiași l-am deprins din familie. Tatăl meu mereu îi ajuta pe cei din sat care nu aveau ce mânca. Lua mâncarea de acasă, făcută de mama, și o ducea la cei care nu aveau ce mânca. Știți ce e cel mai ușor în viață? Să faci rău! Să faci bine unui om este mai greu”, a precizat Gelu Pohoață.

O măturătoare de la SC Salubris SA a fost scuipată și înjurată pe stradă

În edițiile anterioare, reporterii „BZI” au prezentat povestea unei angajate de la Salubris care a fost umilită de oameni pentru că este măturătoare. Liliana Coțofană este cea mai apreciată și bine plătită angajată de la compania Salubris. Femeia are 51 de ani și lucrează de aproximativ 20 de ani la această societate. Liliana a ales să lucreze la Salubris după o perioadă în care nu a mai avut de muncă și nu se mai descurca cu banii. După o perioadă în care a locuit în Craiova, a fost nevoită să se întoarcă în orașul natal, Iași.

În prezent, Liliana Coțofană este omul de încredere al companiei și primește cele mai mari recompense pentru munca prestată. Angajații de la Salubris sunt catalogați de cele mai multe ori ca având niște meserii rușinoase. Liliana Coțofană nu mai este afectată de răutățile gratuite ale oamenilor și își vede de muncă. În tinerețe a suferit din cauza oamenilor care o criticau, dar astăzi este o femeie puternică, este mamă și bunică. Salariul atrăgător este unul din motivele pentru care nu a renunțat la această meserie.

Comentarii
Adauga un comentariu