Local

Un pretins avocat a amenințat un procuror și un judecător cu moartea! A postat pe Facebook că îi va decapita pe amândoi! Cum s-a terminat războiul pornit din instanță!

Publicat: 23 sept. 2020
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un pretins avocat a amenințat un procuror și un judecător cu moartea A postat pe Facebook că îi va decapita pe amândoi Cum s-a terminat războiul pornit din instanță
Descinderi la o avocata care a făcut plângere împotriva lui Raed Arafat

Scandal în lumea bună! Un pretins avocat a fost condamnat definitiv de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a amenințat doi magistrați. Nicușor Teodorescu a primit o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare pentru ultraj judiciar. Inițial, acesta fusese achitat de magistrați

Sentință explozivă la Curtea de Apel Iași! Instanța ieșeană a răsturnat decizia emisă inițial în cazul lui Nicușor Teodorescu. Astfel, dacă acesta fusese achitat de magistrații Judecătoriei Bârlad, în urmă cu câteva luni, acum, absolventul de Drept a fost condamnat definitiv.

„Instanța respinge cererea inculpatului Nicușor Teodorescu de repunere pe rol a cauzei. Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad și de către partea civilă T.L.I. Îl condamnă pe inculpatul Nicușor Teodorescu la pedeapsa rezultantă de 1 an și 4 luni de închisoare pentru ultraj judiciar. Ia act că persoanele vătămate nu s-au constituit părți civile. Confiscă de la inculpat un cuțit tip briceag, cu lama culisantă în lungime totală de 22 cm, cu lama în lungime de 10 cm, un cuțit briceag cu lama culisantă, în lungime totală de 12 cm, cu lama în lungime de 5,5 cm, un box metalic și un cuțit de bucătărie cu mânerul din plastic, în lungime de 22 cm. Definitivă”, au precizat ieri judecătorii ieșeni.

Pretinsul avocat Nicușor Teodorescu, acuzat că a amenințat un judecător și un procuror

Avocatul din cadrul Baroului Constituțional Nicușor Constantinescu a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu aproximativ trei ani. Acesta a fost trimis în judecată de către procurorii gălățeni, dar cauza a fost strămutată în instanțele din Vaslui. După doi ani de procese, magistrații din Bârlad au decis achitarea lui Teodorescu.
Scandalul din lumea bună a izbucnit după ce pe numele avocatului a fost deschis un dosar penal pentru exercitarea unei profesii fără drept (între timp, și în respectivul dosar a fost pronunțată o soluție de achitare). Ulterior, Teodorescu a fost acuzat și de ultraj judiciar, în sarcina sa reținându-se că ar fi proferat amenințări la adresa unor magistrați care îl cercetau.

Scandal de față cu autoritățile

Absolventul de Drept, în vârstă de 46 de ani, din Galați, care este căsătorit, a fost acuzat că a amenințat un judecător și un procuror.

„Fapta inculpatului Teodorescu Nicușor, care, prin postarea pe rețeaua de socializare Facebook a unor mesaje prin care își exprima nemulțumirea față de modul în care magistrații L.A.P. și T.L.I. instrumentau anumite dosare aflate pe rol, în care el figura ca intimat / inculpat, inserând și anumite amenințări la adresa acestora, în scop de intimidare și răzbunare, întrunește elementele constitutive a două infracțiuni de ultraj judiciar”, au menționat anchetatorii.

În 2016, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați s-a aflat dosarul penal prin care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Nicușor Teodorescu, pentru comiterea infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii, folosirea fără drept a denumirilor de Barou, Uniunea Națională a Barourilor din România, a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum și folosirea însemnelor specifice profesiei și purtarea robei de avocat și înșelăciune. Dosarul penal a fost repartizat, spre soluționare, agentului de Poliție judiciară R.C., cauza fiind în supravegherea procurorului T.L.I., din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Potrivit anchetatorilor, în cursul cercetărilor efectuate, Nicușor Teodorescu nu a dat curs citațiilor primite, amenințând chiar agenții procedurali ai Poliției, veniți să-i înmâneze citația, cu cei doi câini de rasă pe care îi deține și prin purtarea la brâu a unui toc de pistol.

„Dacă moare un membru al familiei, prima dată o decapitez pe otreapa de judecătoare!”

Pe 26 ianuarie 2017, procurorul T.L.I. a formulat chiar o propunere de arestare preventivă pe numele lui Nicușor Teodorescu, propunere ce a fost respinsă. Ulterior, având în vedere faptul că Nicușor Teodorescu a refuzat examinarea sa psihiatrică, cu ocazia executării mandatului de aducere, pe 20 aprilie 2017 a fost formulată propunerea de internare nevoluntară a individului, pentru examinarea sa în cadrul Spitalului de Psihiatrie Galați, pentru o perioadă de trei zile.

„În contextul acestor proceduri judiciare desfășurate de către persoanele vătămate L.A.P. și T.L.I., care îl vizau pe inculpatul Nicușor Teodorescu, acesta din urmă, conștient de faptul că rețeaua de socializare Facebook, prin specificul ei, reprezintă un mijloc de comunicare, a început să-și exprime nemulțumirile față de măsurile luate de magistrați / persoane vătămate, inserând în postările din data de 25 spre 27 aprilie 2017, evident cu scop de intimidare și răzbunare, și amenințări cu moartea la adresa acestora”, au spus procurorii.

Conform acestora, individul ar fi făcut aceste postări pe pagina sa de Facebook, dar și pe pagina intitulată „Statul Dacia”. Pe 25 aprilie 2017, la ora 18:09, inculpatul postează pe pagina Statul Dacia textul:

„Tatăl meu are din nou tendința de suicid, ca urmare a abuzurilor parchetari milițieni judecători. Anunț public și dau scris și semnez: dacă moare un membru al familiei, prima dată o decapitez pe otreapa de judecătoare L.A.P., apoi pe parchetarul T.L.I. și, la urmă, pe suptcomisarul R.C. Ajunge cu crimele gen Ana Pauker!”

„Ratații ăștia merg la crematoriu în câteva minute, planificat și organizat!”

Anchetatorii au mai afirmat că, la aceeași dată, pe pagina Avocat Nicușor Teodorescu, începând cu ora 22:11, acesta ar fi postat mai multe texte presărate cu expresii obscene și amenințări.

„Omori otrepele! Rămân otrepe fără cap!… Ratații ăștia merg la crematoriu în câteva minute, planificat și organizat… Nicio târfă, fie ea judecătoare, procuroare, avocată, milițeancă etc., nu mai este în siguranță! Să te uiți peste umăr pas cu pas și secundă de secundă, că sunt cu satârul în spatele vostru!”, spun procurorii că ar fi postat avocatul.

Anchetatorii au adăugat că, pe 27 aprilie 2017, pe pagina Avocat Nicușor Teodorescu, începând cu ora 00:36, el ar fi postat mai multe texte, cu același caracter.

„Dă Doamne să mă scoată nebun, să îi scurtez de cap în voie! Să umblu cu căpățânile lor în… Lasă, că mă dau nebun și vă trimit în iad, L.A.P., parchetarul T.L.I.: fugiți din România cât mai aveți vreme!”, au spus procurorii că ar fi postat Nicușor Teodorescu. Oamenii legii au relatat că, la punerea în executare a mandatului de aducere privindu-l pe individ, asupra acestuia au fost găsite două cuțite și un box. Ulterior, cu ocazia introducerii în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Galați, în bagajul acestuia a fost găsit un al treilea cuțit, precum și un toc de pistol.

Cum a fost achitat la prima instanță pretinsul avocat Nicușor Teodorescu

La prima instanță, magistrații din cadrul Judecătoriei Bârlad au dispus achitarea lui Nicușor Teodorescu. Judecătorii au considerat atunci că procurorii nu au reușit să demonstreze că cel care a postat mesajele respective ar fi chiar absolventul de Drept din Galați.

„În cazul infracțiunii de ultraj esențială este condiția caracterului nemijlocit al modului de adresare a amenințării, condiție care nu mai există în cazul infracțiunii de ultraj judiciar. În astfel de condiții, chiar dacă persoana vătămată a luat la cunoștință despre caracterul postărilor inculpatului, nu se poate considera că a fost amenințată în mod nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directe de către acesta, nefiind realizată tipicitatea incriminării.

În cazul persoanelor vătămate / magistrați L.A.P. și T.L.I., s-a constatat că amândouă au luat la cunoștință despre aceste amenințări, fiind încunoștințate despre acestea de colegi de serviciu ori rude apropiate, iar amenințările respective au fost în măsură să le provoace o stare de temere, ambele persoane vătămate dând declarații în acest sens. (…) Cum din probele administrate nu a rezultat o altă stare de fapt decât cea susținută de persoanele vătămate, instanța apreciază că lipsește latura obiectivă a acestei infracțiuni, impunându-se achitarea acestuia, profitându-i inculpatului evident și principiul statuat „in dubio pro reo”. (…) Esențial pentru descoperirea făptuitorului era stabilirea adresei IP care, prin intermediul furnizorului de servicii Internet, să permită identificarea calculatorului conectat la Internet utilizat la crearea conturilor false și la transmiterea mesajelor virtuale.

Acest mijloc de probă se putea corobora cu o percheziție informatică efectuată asupra calculatorului identificat prin intermediul adresei IP, ajungându-se astfel la stabilirea utilizatorului acestui calculator.

Instanța de fond constată că toate aceste mijloace de probă nu au fost administrate în cursul urmăririi penale, la dosarul de urmărire penală aflându-se doar capturi de ecran, presupus a fi printate de pe o adresă aparținând inculpatului, deși s-ar fi putut stabili, prin metode de supraveghere tehnică, cine a creat conturile de pe care au fost emise aceste mesaje, de pe ce calculator au fost trimise mesajele de amenințare și hărțuire și cine este posesorul acestor conturi. (…) Declarațiile persoanelor vătămate și print-screen-urile atașate la dosar nu fac decât să confirme existența unor conturi și adresarea unor amenințări pe Facebook, dar fără a putea conduce la stabilirea identității autorului acestor activități infracționale”, au concluzionat magistrații bârlădeni.

Comentarii
  • prea mica pedeapsa pentru acest specimen, poate macar condamnarea ulterioara pentru inselatorie,la 3 si 8 luni, din care a executat 5 luni, dar a scapat printre degetele judecatorilor,va fi pusa in aplicare si acest individ se va intoarce dupa gratii, unde ii este locul; prea se crede destept si invincibil, de ameninta in stanga si in dreapta;va rugam domnilor judecatori sa luati in considerare aceste aspecte si trimiteti l la reeducare pe Autointitulatul AVOCAT TEODORESCU NICISOR

Adauga un comentariu