International

Un bărbat a ajuns la spital, după ce s-a tuns cu bricheta: „Tehnică egipteană sosită recent în țară”

Publicat: 12 sept. 2020
Un bărbat a fost tuns cu flacăra

Un bărbat care s-a dus să se tundă s-a ales cu şapte zile de concediu medical. Un bărbat din Franţa care s-a dus să se tundă a suferit arsuri la nivelul frunţii şi s-a ales cu şapte zile de concediu medical după ce angajatul unei frizerii din oraşul Lannion a testat pe el o metodă inedită… cu bricheta, relatează agenţia AFP. Bărbatul a depus o plângere la secţia de poliţie, la data de 3 septembrie, după ce a apelat la serviciile unui salon situat în centrul micului oraş din vestul Franţei, scrie Agerpres.

Angajatul frizeriei ”i-a aplicat gel pe păr, a luat o brichetă şi dintr-o dată i-a dat foc la păr. Victima a intrat în panică şi a fost arsă pe frunte”, a explicat pentru AFP comandantul divizionar Daniel Kerdraon.

”Am fost surprinşi de această poveste, nu am înţeles de ce a dat foc părului”, a adăugat reprezentantul poliţiei.

„Tehnică egipteană, sosită recent în Franţa”

După efectuarea unei anchete, poliţia a stabilit că frizerul a încercat ”tehnica egipteană, sosită recent în Franţa, care presupune arderea unei zone a podoabei capilare pentru a o face mai maleabilă la coafat, în special în cazul părului creţ”, potrivit aceleiaşi surse. Însă, angajatul salonului de coafură, un libian în vârstă de treizeci de ani vorbitor de limba engleză, ”nu stăpânea această tehnică”.

Ulterior s-a constatat că atât patronul salonului, de profesie mecanic, cât şi cei trei angajaţi ai săi nu deţineau certificate profesionale. Salonul de coafură ”nu poate fi redeschis deoarece nu există brevet profesional”, a declarat Kerdraon subliniind că ancheta nu a stabilit deocamdată amploarea activităţii ilegale şi a evaziunii fiscale.

Două studente cer daune de zeci de mii de lei! Fetele spun că le-a fost ars părul!

Un salon de înfrumusețare a fost dat în judecată de două surori din orașul Târgu Frumos. Cele două studente cer despăgubiri în valoare de aproximativ 26.000 de lei. Acestea susțin că ar fi fost sluțite de către stilistul salonului când au mers pentru a le fi vopsit părul

Două tinere din orașul Târgu Frumos au decis să dea în judecată un salon de înfrumusețare din municipiul Iași. Astfel, surorile Alisa (26 de ani) și Elena L. (22 de ani) le solicită magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige SC Valentino Hair Studio și pe Valentino Beltrano (40 de ani) la plata unor despăgubiri de peste 26.000 de lei.
Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al cauzei, după care judecătorii vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

„Se rupea în smocuri cât pumnul!”

Reclamantele au povestit în cererea adresată instanței că, în urmă cu mai bine de doi ani, au mers la Salonul Valentino Hair Studio, din zona Târgu Cucu, pentru a-și vopsi părul.

„A fost o experiență traumatizantă și vătămătoare pentru noi, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Pe 15 februarie 2017, am sunat și am făcut o programare pentru vopsirea părului prin tehnica „ombre”, ce presupune aplicarea unei culori mai închise la rădăcina firului și aplicarea unei nuanțe deschise de blond pe lungime”, au afirmat cele două surori.

Acestea au adăugat că au fost programate pentru data de 17 februarie 2017, de la ora 13:00.

„Odată ajunse acolo, Valentino a aplicat vopseaua și oxidantul într-un interval de 10 – 15 minute pe părul Elenei L. Părul a fost întins pe un suport special, în formă de stea. La final, părul a fost învelit în celofan, pentru a lăsa vopseaua să acționeze. Ulterior, Alisa L. a fost preluată de către stilist, pentru aceeași procedură”, au subliniat cele două surori.

Potrivit acestora, la aproximativ zece minute de la aplicarea culorilor, Elena L. a simțit furnicături pe spate, apoi o senzație acută de arsură pe spate, ce penetra atât prosopul, cât și hainele.

„Aveam părul lung, până la șold. Le-am spus stilistului și asistentei sale că simt arsuri, dar mi-au spus să stau liniștită, că nu e vreun motiv de îngrijorare, că totul e normal. Am mai stat aproximativ 10 – 15 minute, dar, când mi-au scos celofanul, părul mi se rupea în smocuri cât pumnul!”, a subliniat Elena L.

Conform acesteia, atât stilistul, cât și asistenta sa aveau niște priviri panicate când au văzut ce se întâmplase.

Adauga un comentariu