International

Un bărbat a fost arestat după ce a mușcat un câine

Publicat: 18 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat a fost arestat după ce a mușcat un câine
Un bărbat a mușcat un câine polițist și este acuzat de ultraj

Întâmplare inedită într-un oraș din Germania unde un bărbat a fost arestat după ce a mușcat un câine. Bărbatul în vârstă de 29 de ani va sta câteva zile în spatele gratiilor.

Câinele nu era un patruped oarecare. Acesta era un câine poliţist, iar bărbatul se confruntă cu acuzația de ultraj după ce l-a agresat și pe poliţistul care se afla cu câinele.

Bărbat arestat după ce a mușcat un câine

Incidentul s-a produs într-o mică localitate din Germania unde un bărbat a fost arestat după ce a mușcat un câine. Poliţiştii se aflau la fața locului pentru a interveni în cadrul unui scandal care a izbucnit pe stradă, în localitatea Ginsheim-Gustavsburg din landul Hessa.

Oamenii devenise foarte agresivi, iar în sprijinul poliţiştilor care au ajuns primii la fața locului s-au deplasat mai multe patrule, una dintre ele incluzând un câine poliţist. În total, în scandal au fost implicate trei persoane, doi bărbați dar și o femeie în vârstă de 35 de ani. Aceștia au reacționat violent la prezența poliţiştilor. Agresorii s-au opus arestării, iar poliţiştii au explicat că au trebuit să folosească forța masivă, inclusiv să-l folosească pe câinele prezent la locul arestării.

În altercație, bărbatul în vârstă de 29 de ani care se opunea arestării, l-a mușcat pe câinele care dădea o mână de ajutor oamenilor legii. Ba mai mult, poliţistul care îl însoţea a fost la rându-i lovit la o mână. Din fericire, câinele poliţist mușcat nu a suferit răni care să îi pună viața în pericol, dar agresorul va avea parte de multe zile de închisoare. Cei trei scandalagii au fost preluați și transportați la cea mai apropriată secție de poliţie, iar bărbatul care a mușcat un câine are parte de dosar penal pentru ultraj.

Câinii poliţişti, un real folos pentru forțele legii

Câinii poliţişti sunt folosiţi de către forțele legii în numeroase acțiuni. Aceștia sunt folosiţi pentru aplanarea conflictelor, pentru găsirea persoanelor dispărute, dar și pentru găsirea de droguri. Nu de puţine ori, câinii au fost folosiți și pentru găsirea de explosibili, sau de dovezi de la locul crimei. Patrupedele și-au dat de nenumărate ori viața pe teren, iar mulți dintre ei au fost înmormântaţi cu onoruri.

Câinii polițiști răpuși la datorie sunt înmormântați cu onoruri

Sunt mai multe rase de câini care sunt folosite în acțiunile poliţiştilor. Totuşi, câinii poliţişti belgieni și câinii poliţişti ciobănesc german sunt cele mai uzuale rase care se regăsesc în dotarea oamenilor legii. Istoria legată de activitatea patrupedelor în rândul oamenilor legii este una veche. Sunt rapoarte care indică faptul că aceștia sunt folosiţi incă din Evul Mediu când animalele erau în special folosite în găsirea haiducilor.

 

Părăsind Evul Mediu, pe câinii poliţişti îi regăsim în Marea Britanie a anilor 1889 când comisarul Poliţiei Metropolitane din Londra, Sir Charles Warren, era criticat că nu îl găsește pe celebrul criminal Jack Spintecătorul și că nu apelează la ajutorul câinilor pentru a face acest lucru. Comisarul a antrenat doi câini, dar testul a fost unul considerat nesatisfăcător. Așadar, întorcându-ne în zilele noastre, au fost nenumărate cazuri de câini poliţişti care au fost împuşcaţi, dar cred că este singurul caz cunoscut când un câine este mușcat de un bărbat.

 

 

Adauga un comentariu