Local

A fost în misiuni dificile și este spaima infractorilor! Toi, câinele polițist de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, a împlinit 5 ani! – FOTO, VIDEO

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A fost în misiuni dificile și este spaima infractorilor Toi câinele polițist de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale a împlinit 5 ani - FOTO VIDEO
Toi, câinele polițist de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, a împlinit 5 ani

Aniversare în familia Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Câinele polițist Toi de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași a împlinit 5 ani. Toi a participat la multe misiuni și concursuri și este unul dintre cei mai buni câini polițiști din țară

Aniversare în familia Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Câinele polițist Toi de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași a împlinit 5 ani. Acesta a venit în echipa luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS) Iași de la vârsta de 5 luni.
La vârsta de 11 luni a mers la primul său stagiu de pregătire pentru a participa la intervenții alături de coechipierul său, conductorul canin Vlad. În prezent, Toi merge o dată la 2 ani la Centrul Chinologic de la Sibiu, pentru retestare. Pregătirea lui Toi presupune antrenamente tactice, împreună cu echipa de polițiști ai SAS, precum și antrenamente de menținere a masei musculare, sărituri peste obstacole, exerciții de dresaj canin, pe toate percepându-le ca pe o joacă.

Toi, câinele polițist de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, a participat la multe misiuni

Despre Vlad se impun a fi făcute câteva precizări: vorbește cu multă dragoste despre companionul său Toi, pe care îl consideră un membru al familiei și de care nu se desparte aproape niciodată: dimineața își bea cafeaua cu Toi, urmează antrenamentele împreună, participă la intervenții împreună, merge să-și ia copiii de la școală tot însoțit de Toi.

Un moment în care Toi a fost pus la încercare, dar a avut o reacție rapidă, a fost cel în care, după ce au fost duse la sediul Poliției mai multe persoane care tulburau ordinea publică, una dintre acestea a încercat să-l lovească cu piciorul, dar Toi i-a prins talpa încălțămintei blocând lovitura. De asemenea, deși Toi nu este specializat în căutare, Vlad îl antrenează și în acest sens, iar în una dintre misiuni, câinele polițist a găsit un bărbat ascuns în pădure, imediat ce a primit comanda de căutare, polițiștii auzind mesajul: „Gata, mă predau!”

Câinele polițist de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale este tot timpul alături de „stăpânul” său

Vlad consideră că se impune ca Toi să fie mereu în preajma sa, să primească afecțiune și atenție, pentru că doar așa se creează un atașament indispensabil din partea câinelui și o conexiune puternică, generatoare de încredere de ambele părți, care garantează succesul intervențiilor. Toi și-a început dimineața de ieri cu urări de „La mulți ani!” din partea membrilor familiei lui Vlad.

„La mulți ani, Toi și la cât mai multe misiuni reușite alături de Vlad și de echipa S.A.S. Iași! Cu Toi vă puteți întâlni și la evenimentele organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Iași cu ocazia Zilei Poliției (25 martie), de Ziua Copilului sau la alte evenimente festive la care execută exerciții de dresaj canin”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Serviciul pentru Acțiuni Speciale a împlinit 20 de ani de existență

Pe 2 iunie, Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) Iași a împlinit 20 de ani de la înființare. Din anul 2000 și până în prezent, polițiștii de la această structură, „mascații”, cum sunt în general numiți, au participat la mii de misiuni cu grad de risc ridicat, antrenându-se în permanență fizic și tactic pentru a face față cu succes provocărilor generate de activitățile complexe.

În acest context, trebuie amintit primul șef al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, colonel în rezervă Adrian Hazincop, cel care a înființat, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române și a șefului Inspectoratului de Poliție Județean Iași, acest departament. Astfel, colonel (R) Adrian Hazincop și-a stabilit ca scop formarea unei echipe de profesioniști cu care să poată participa la misiunile riscante ce le presupune profesia de polițist. Trebuie precizat că anterior ocupării funcției de șef la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași, acesta a fost specialist în pregătire tactică, fizică și tragerea cu armamentul din dotare în cadrul instituției. De asemenea, are o specializare în arte marțiale, judo și pregătire de luptă.

Adauga un comentariu