International

Un bărbat a stat internat 3 ani închis la psihiatrie pentru că poliţiştii l-au confundat cu altcineva – FOTO

Publicat: 05 aug. 2021

Întâmplare bizară în Hawai unde un bărbat şi-a petrecut ultimii 3 ani internat într-o clinică de psihiatrie pentru că poliţiştii l-au confundat cu altcineva. Cu toate că bărbatul a încercat din răsputeri să îi convingă pe medici dar şi pe autorităţi că au greşit persoana, nimeni nu l-a luat în serios.

Eroarea poliţiştilor avea să îi ” confiște ” 3 ani de libertate lui Spriestersbach care a fost confundat cu alt bărbat.

De fiecare dată când încerca să le explice medicilor că nu este persoana în cauză, lumea îl credea nebun

Un om fără adăpost a fost arestat și instituționalizat în Hawaii pentru mai mult de doi ani, apoi eliberat când autoritățile și-au dat seama că s-au înșelat.

După o confuzie bizară de identitate care l-a determinat să fie închis timp de doi ani într-un spital mental de stat, Joshua Spriestersbach este liber. Acum, Hawaii Innocence Project , un grup legal non-profit, solicită instanțelor să-și anuleze dosarul de arestare. Potrivit unui raport al AP , Spriestersbach a fost confundat cu un bărbat pe nume Thomas Castleberry în 2017. Un ofițer de poliție l-a confundat într-un fel pe Spriestersbach pentru Castleberry, acesta din urmă încălcându-și probațiunea pentru o infracțiune de droguri din 2006.

Spriestersbach nu se întâlnise niciodată cu Castleberry, dar a fost comis la Spitalul de Stat din Hawaii timp de doi ani și opt luni sub numele celuilalt bărbat, a scris AP. Avocații de la Hawaii Innocence Project au depus luni o petiție, care a susținut că acest caz de identitate greșită ar fi putut fi clarificat – iar Spriestersbach ar fi fost exonerat – dacă poliția ar fi comparat asemănările și amprentele celor doi bărbați.

„Nimeni nu l-ar crede sau nu va lua măsuri semnificative pentru a-și verifica identitatea și a determina că ceea ce dl Spriestersbach spunea adevărul – el nu era domnul Castleberry”, au susținut avocații lui Spriestersbach. „Cu toate acestea, cu cât domnul Spriestersbach și-a vocalizat nevinovăția afirmând că nu este domnul Castleberry, cu atât mai mult a fost declarat delirant și psihotic de către personalul și medicii HSH și puternic medicamentat”.

Spitalul de Stat din Hawaii nu a oferit niciun răspuns

Spriestersbach a fost eliberat în ianuarie 2020, când autoritățile și-au dat seama că nu era Castleberry. Acum locuiește împreună cu sora să Vedanta Griffith în Vermont, conform AP.

„O parte din ceea ce au folosit împotriva lui a fost propriul argument:” Eu nu sunt Thomas Castleberry. Nu am comis aceste crime … Nu sunt eu „, a spus Griffith AP. „Așa că au folosit asta spunând că este delirant, ca justificare pentru păstrarea lui”.

„Îi este atât de teamă că o să-l ia din nou”, a adăugat Griffith.

Comentarii
  • … la balamuc a intalnit un profesor de fizica care l-a incredintat ca in interorul globului pamantesc se afla un alt glob, cu mult mai mare …

Adauga un comentariu