International

Un bărbat din Grecia riscă 10 ani după gratii, după ce a ademenit şi aruncat o pisică în mare – VIDEO

Publicat: 04 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din Grecia riscă 10 ani după gratii după ce a ademenit şi aruncat o pisică în mare - VIDEO
Un bărbat riscă pedeapsa cu închisoarea după ce a aruncat o pisică în mare

Riscă închisoarea pentru că a aruncat o pisică în mare. Ministrul de interne a declarat că un bărbat a fost arestat de autoritățile din Grecia, fiind suspectat că a ademenit cu mâncare o pisică, pe care apoi a împins-o cu piciorul în mare.

Pasibil de 10 ani după gratii, după ce a ademenit şi aruncat o pisică în mare

Un bărbat riscă pedeapsa cu închisoarea după ce a aruncat o pisică în mare. În acest sens, ministrul Takis Theodorikakos a declarat că a fost șocat de acest incident, care a stârnit un val de indignare pe rețelele sociale duminică, 1 mai. Se pare că momentul a fost filmat şi postat online de unul dintre cei care îl însoțeau pe suspect.

„Violența împotriva animalelor este inacceptabilă. Îi felicit sincer pe cei care au adus problema în atenția publicului”, a spus Theodorikakos într-o postare pe reţelele de socializare.

În imaginile video postate online pot fi văzute trei persoane care luau masa pe o terasă de la malul mării, pe insula Evia. La un moment dat, două pisici s-au apropiat de masă, cerșind mâncare. În acel moment, un bărbat din grup a atârnat un pește mic în fața uneia dintre pisici, ademenind-o să se apropie, iar când aceasta a ajuns lângă piciorul lui, a lovit-o, aruncând-o în mare. Cea de-a doua pisică ce ră prin preajma a fugit.

În tot acest timp, pe filmare se poate auzi cum o femeie se amuza copios de ceea ce vede.

Presa din Grecia a menţionat că localnicii au scos pisica din mare și au dus-o la un veterinar pentru examinare, dovedindu-se că felina nu a avut de suferit de pe urma incidentului.

Dacă este găsit vinovat de abuz împotriva animalelor, bărbatul aflat în acum în arest riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare și o amendă de maximum 50.000 de euro.

Câini de luptă confiscați prin sentință

Într-un alt context, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au sancționat-o pe Silvia Albu pentru neluarea de către proprietarul câinelui sau a deținătorului temporar a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane și lovire sau alte violențe. În plus, femeia a fost obligată la plata unor despăgubiri către 4 victime.

„Instanța dispune confiscarea de la inculpata Silvia Albu a câinilor Isa Bella și Bambi, aflați în prezent în Padocul din comuna Tomești”, au precizat judecătorii ieșeni.

Procesul Silviei Albu a început în data de 3 mai 2018. Întreg scandalul se pare că a izbucnit după ce mai mulți ieșeni au reclamat faptul că au fost mușcați de câini pe strada Tănăsescu, din centrul orașului, precum și în zona Splai Bahlui. Agresivitatea celor doi câini ai femeii a șocat întreg orașul când un martor al incidentelor a filmat totul și a făcut publice imaginile.

Ancheta s-a desfășurat la foc automat, procurorii reușind să audieze mai multe părți vătămate și mai mulți martori. Este vorba despre cazuri petrecute la date diferite, în care oamenii au fost mușcați, speriați și agresați de câinii din rasa American Stanffordshire Terrier, ce îi aparțineau ieșencei.

Într-o altă ordine de idei, amintim că un bărbat din Grecia riscă închisoarea pentru că a aruncat o pisică în mare.

Adauga un comentariu