Local

Un bărbat din Iași, arestat preventiv pentru efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive! Anchetatorii îl mai acuză pe individ de constituirea unui grup infracțional organizat! Ieșeanul a contestat măsura luată în cazul său! – Exclusiv

Publicat: 09 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din Iași arestat preventiv pentru efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive Anchetatorii îl mai acuză pe individ de constituirea unui grup infracțional organizat Ieșeanul a contestat măsura luată în cazul său - Exclusiv
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele unui bărbat cercetat pentru trafic cu substanțe interzise

Magistrații ieșeni au admis propunerea formulată de anchetatori pe numele unui bărbat cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Tribunalul Iași a dispus marți, 9 martie 2021, arestarea lui Gheorghe Fecioru. O întreagă rețea a fost destructurată după descinderile efectuate zilele trecute de polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași

Un bărbat din Iași a ajuns după gratii marți, 9 martie 2021, pentru efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive! Oamenii legii îl mai acuză pe individ de constituirea unui grup infracțional organizat! Ieșeanul a contestat măsura luată în cazul său!
Astfel, marți seară, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea făcută de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT Iași în ceea ce îl privește pe inculpatul Gheorghe Fecioru. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Gheorghe Fecioru”, au precizat magistrații ieșeni.

Ieșeanul Gheorghe Fecioru a contestat arestarea preventivă

La scurt timp după emiterea deciziei de către Tribunalul Județean, ieșeanul Gheorghe Fecioru a contestat-o. În zilele următoare, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași vor hotărî ce se va întâmpla în continuare cu bărbatul acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive.
Oamenii legii au afirmat că bărbatul din Iași a fost reținut luni, 8 martie 2021, pentru 24 de ore. Asta, după ce polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) l-au prins cu substanțe interzise.

Anchetatorii ieșeni au efectuat mai multe percheziții

Pe 4 martie 2021, procurorii din cadrul DIICOT Iași și ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Iași, la locuințele unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Înncepând din anul 2019, în cartierele Tătărași, Copou, Centru și Apărătorii Patriei, au acționat mai multe persoane care au comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Respectivele substanțe erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie.

Pentru a nu fi prinse de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin Darkweb, plata se efectua prin Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate din apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate. În urma perchezițiilor, au fost descoperite importante cantități de substanțe psihoactive, sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanțe interzise, precum și alte bunuri care ar fi servit în derularea activității infracționale. La sediul DIICOT Iași au fost duse, în vederea audierii, 22 de persoane”, au susținut procurorii DIICOT Iași.

 

Adauga un comentariu