Local

Un bărbat din Iași, condamnat după ce a sărit la gâtul unui polițist! Scandalul a avut loc chiar în timpul unui examen pentru obținerea permisului de conducere! Ce pedepsă a primit ieșeanul! (Exclusiv)

Publicat: 15 mart. 2021
O mașină cu care se dă examenul pentru obținerea permisului de conducere
Judecătorii au condamnat un ieșean acuzat că a sărit la gâtul unui polițist chiar în timpul examenului pentru obținerea carnetului de conducere

Judecătorii ieșeni au pedepsit un individ acuzat că a sărit la bătaie la un om al legii. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Vasile Stan la plata unei amenzi penale de 6.000 de lei, pentru ultraj. Pe de altă parte, ieșeanul a fost achitat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Întreg scandalul a izbucnit chiar în timpul examenului pentru obținerea carnetului de conducere

Scandal-monstru, în timpul unui examen pentru obținerea permisului de conducere! Un bărbat din Iași a sărit la gâtul unui polițist! În urma incidentului, ieșeanul s-a ales cu o amendă penală.
Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au amendat penal cu 6.000 de lei (reprezentând un număr de 200 de zile-amendă, cu un cuantum de 30 de lei ziua-amendă) pe Vasile Stan, pentru ultraj. Referitor la acuzația de tulburarea liniștii și ordinii publice, judecătorii l-au achitat pe ieșean, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală.

„Instanța respinge ca nefondată acțiunea formulată de partea civilă Valentin S.”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Vasile Stan, acuzat că a vrut să bată un polițist ieșean

Procesul lui Vasile Stan a început pe data de 19 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Anchetatorii au susținut că bărbatul în vârstă de 44 de ani, din localitatea Voinești, a sărit la gâtul unui polițist. Întreg incidentul a avut loc chiar în timpul unui examen pentru obținerea permisului de conducere.

De unde a izbuncit scandalul, care s-a petrecut pe o stradă din Iași

Procurorii au menționat că, în urmă cu mai bine de un an, Vasile Stan a sărit la polițist, incidentul petrecându-se în colțul străzii Bacinschi. Anchetatorii au afirmat că un polițist de la Serviciul Permise și Înmatriculări a fost la un pas să fie bătut în plină stradă de un candidat mânios, după ce primul i-a călcat frâna și a oprit mașina cu care dădeau examen. Culmea, atât elevul, cât și polițistul au același nume, fiind vorba, însă, despre o pură coincidență.
Oamenii legii au afirmat că polițistul a urcat în autoturismul condus de Vasile Stan, iar cei doi au început să meargă prin municipiul Iași.

La un moment dat, polițistul i-a spus elevului să conducă spre blocul Tarom (de pe strada Arcu), dinspre pasarela Octav Băncilă. La intersecția cu strada Bacinschi, Vasile Stan nu ar fi dat prioritate unui autoturism care venea din sens opus, iar polițistul a călcat frâna și l-a oprit. În acel moment, candidatul aflat la volan a început să se enerveze. Conform anchetatorilor, bărbatul din Iași a început să îl înjure pe polițistul aflat în dreapta și ar fi încercat să îl agreseze. La fața locului au fost chemați și agenții de la Secția II de Poliție, care au deschis ulterior un dosar penal pentru ultraj.

Adauga un comentariu