Local

Un bărbat din Iași, jefuit în plină stradă printr-o metodă ingenioasă! Atenție, i se poate întâmpla oricui! Un recidivist l-a pândit și, când a prins momentul oportun, a acționat

Publicat: 25 oct. 2021
Un bărbat cu un card bancar în mână, la un bancomat, și un alt bărbat care încearcă să fure
Un recidivist s-a ales cu o nouă pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, după ce a fost acuzat că a jefuit un bărbat

Un recividist s-a ales cu o nouă pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, după ce a fost acuzat că a jefuit un bărbat. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Alin Bogdan Pițai la 4 ani și 10 luni de închisoare, pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (7 acte materiale) și acces ilegal la un sistem informatic. Anchetatorii spun că ieșeanul și-a urmărit victima și i-a memorat codul PIN înainte de a-i lua cardul bancar

Atenție, i se poate întâmpla oricui! Un bărbat din Iași a fost jefuit în plină stradă. Un recidivist l-a urmărit, i-a memorat codul PIN, iar, mai apoi, i-a luat cardul bancar și i-a golit contul.
Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Alin Bogdan Pițai la 4 ani și 10 luni de închisoare, pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos (7 acte materiale) și acces ilegal la un sistem informatic.

„Instanța ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză, prejudiciul fiind acoperit integral”, au menționat judecătorii ieșeni.

Alin Bogdan Pițai, acuzat că a jefuit un ieșean

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, ea putând fi contestată. Acest proces al lui Alin Bogdan Pițai (30 de ani) a început pe data de 1 octombrie 2020. Anchetatorii ieșeni l-au trimis în judecată sub acuzațiile amintite.

„Pe data de 29 decembrie 2017, în jurul orei 22:00, în timp ce se afla în municipiul Iași, în zona băncii ING, profitând de neatenția persoanei vătămate, care efectua extrageri de numerar de la un bancomat, inculpatul a memorat codul PIN tastat de persoana vătămată, iar, ulterior sustragerii portofelului, în interiorul căruia se afla cardul bancar ING, de către numita I.T., a preluat cardul bancar de la aceasta și, în cursul aceleiași zile, folosind codul PIN, a efectuat un număr de 7 retrageri de numerar de la ATM-urile ING Bank”, au afirmat oamenii legii.

Mii de lei, săltate din contul bancar al ieșeanului, pentru „păcănele”

Anchetatorii ieșeni au adăugat că Alin Bogdan Pițai ar fi scos, în total, suma de 7.580 de lei. În ultima zi a anului 2017, persoana vătămată a sesizat Poliția cu privire la faptul că, în seara zilei de 29 decembrie 2017, în intervalul orar 22:00 – 23:00, în timp ce se afla în incinta sucursalei ING Bank din Podu Roș, o persoană necunoscută i-a smuls din mână portofelul în care avea bani, acte personale și un card ING, iar de pe acest card, ulterior, i-a fost extrasă și o sumă de bani.

Oamenii legii au declanșat o anchetă și, cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere, au ajuns la Alin Bogdan Pițai și la complicele acestuia, femeia care a sustras portofelul. La audieri, ieșeanul a recunoscut comiterea faptelor, susținând că voia să folosească sumele sustrase la jocuri de noroc.

Comentarii
Adauga un comentariu