Titlurile zilei

Un bărbat respectat, profesor în Iași, prins băut la volan! Cadrul didactic, trimis la munca de jos după un accident rutier

Publicat: 23 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat respectat profesor în Iași prins băut la volan Cadrul didactic trimis la munca de jos după un accident rutier
Un profesor din Iași a fost pedepsit de magistrați după ce a fost prins băut la volan

Un profesor în Iași, prins băut la volan! În urma incidentului, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Constantin Ilie la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În plus, profesorul ieșean a fost obligat să presteze o muncă în folosul comunității

Un profesor în Iași, prins băut la volan! În urma incidentului, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Constantin Ilie la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În plus, profesorul ieșean a fost obligat să presteze o muncă în folosul comunității.

„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre entităţile aflate în subordinea Primăriei comunei Gropniţa, județul Iaşi, sau al Consiliului Local Iaşi”, au menționat judecătorii.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Constantin Ilie, profesor în Iași, prins băut la volan

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Constantin Ilie (67 de ani) a început pe data de 7 iunie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată pe profesorul de la Şcoala Profesională Gropniţa sub acuzația de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe data de 13 iunie 2019, în jurul orei 23:10, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia, ocazie cu care a provocat un accident de circulaţie cu pagube materiale. Acesta avea o îmbibaţie alcoolică de 2,25 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,14 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Accident rutier provocat de cadrul didactic ieșean

Oamenii legii au adăugat că, în seara respectivă, Constantin Ilie a dat cu autoturismul marca Dacia peste un vehicul marca Renault. În urma testării alcoolscopice a profesorului ieșean a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere valoarea concentraţiei alcoolice din aerul expirat, cadrul didactic a fost dus la Spitalul Clinic de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

La audieri, profesorul a recunoscut comiterea faptei. Acesta a povestit că pe data de 13 iunie 2019, în jurul orei 20:30, în timp ce se afla la domiciliul său din satul Mălăeşti, a consumat 2 cutii cu bere de 0,5 litri şi o jumătate din conţinutul unei a treia doze de bere. Ulterior, a constatat că i-a expirat rovinieta, motiv pentru care a urcat la volanul autoturismului marca Dacia intenţionând să ajungă la Petrom, pentru a-şi cumpăra o rovinietă. În timp ce se deplasa pe şosea, a intrat într-un impact cu un autoturism marca Renault, ce rula din sens opus.

După producerea accidentului, șoferul din Renault a solicitat intervenţia la fața locului a unui echipaj de Poliţie. După ce un bărbat respectat, profesor în Iași, a fost prins băut la volan, acesta a fost trimis la munca de jos.

Adauga un comentariu