Titlurile zilei

Profesor din Iași, prins beat la volan! Cadrul didactic, descoperit din întâmplare de un echipaj de Poliție! Bărbatul, condamnat de judecători! (Exclusiv)

Publicat: 28 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesor din Iași prins beat la volan Cadrul didactic descoperit din întâmplare de un echipaj de Poliție Bărbatul condamnat de judecători Exclusiv
Un profesor din Iași a fost pedepsit de către magistrați, după ce a fost acuzat că a șofat sub influența alcoolului

Un cadru didactic a fost condamnat de judecătorii ieșeni pentru conducere sub influența alcoolului. Cristian Ionuț Căpraru a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Profesorul avea o alcoolemie destul de mare când a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție

Un profesor a fost prins beat la volan. Cadrul didactic a fost descoperit întâmplător de un echipaj de Poliție care făcea verificări în traficul rutier din județ. În urma incidentului, bărbatul a fost pedepsit de judecătorii ieșeni.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Cristian Ionuț Căpraru (27 de ani), profesor de Educație Fizică și Sport la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către profesor.

Cristian Ionuț Căpraru, acuzat că a urcat băut la volan

Procesul profesorului Cristian Ionuț Căpraru a început pe 11 mai 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au acuzat pe cadrul didactic că a urcat băut la volan.

„Pe data de 2 martie 2018, în jurul orei 22:45, inculpatul a condus autoturismul marca Seat pe o stradă din Iași, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv 1,5 grame la mie la ora 23:35 și 1,35 grame la mie la ora 00:35 a zilei de 3 martie 2018”, au menționat anchetatorii.

La audieri, profesorul a precizat că recunoaște fapta.

„În după-amiaza zilei de 2 martie 2018, în jurul orei 16:00, am mers cu mașina la una dintre sălile de evenimente din incinta unui complex comercial, unde am participat la o petrecere. În acest context, în intervalul orar 17:00 – 19:00, am consumat băuturi alcoolice. Ulterior, am urcat la volanul autoturismului, pe care l-am condus din parcarea Hotelului „Ramada”, până în cartierul Tătărași. În autoturism se aflau alte două persoane, colege de-ale mele, respectiv numitele P.M. (pe bancheta din spate) și A.C. (pe scaunul din dreapta-față)”, a declarat profesorul din Iași în fața magistraților.

Tras pe dreapta de un echipaj de Poliție pentru că avea o traiectorie dubioasă

Anchetatorii au afirmat că bărbatul a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție.

„Inculpatul a fost oprit în trafic de un echipaj de Poliție, deoarece autoturismul pe care îl conducea avea o traiectorie sinuoasă, încălcând de 2 sau de 3 ori bordura trotuarului situat pe partea dreaptă a sensului de mers. Membrii echipajului de Poliție care l-au oprit în trafic pe inculpat l-au condus de îndată la sediul Serviciului Poliției Rutiere Iași, unde inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager. Rezultatul testării alcoolemiei în aerul expirat a fost de 0,56 mg/l la ora 23:00. Inculpatul a fost dus apoi de agenții de Poliție la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au mai susținut anchetatorii ieșeni.

La rândul lor, judecătorii au explicat de ce i-au aplicat lui Cristian Ionuț Căpraru o condamnare de 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei.

„Referitor la nivelul de educație, vârstă, starea de sănătate, situația familială și socială a inculpatului, instanța reține faptul că acesta este absolvent de studii post-universitare, este căsătorit, are doi copii minori, are un loc de muncă stabil, în cadrul învățământului, fiind profesor de Educație Fizică și Sport, bucurându-se de aprecierea colectivului și făcând dovada unei implicări deosebite în activitatea didactică, așa cum rezultă din înscrisurile depuse în circumstanțiere”, au concluzionat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Adauga un comentariu