Local

Un bolid de lux, BMW, furat din Germania, a fost descoperit la vama Sculeni. Șoferul avea un pistol și cartușe în rucsacul copilului

Publicat: 03 sept. 2020
Un autoturism de lux, BMW, a fost confiscat la vama Sculeni, mașina fiind furată din Germania
Autoturism BMW furat din Germania, confiscat la vama Sculeni

Mai multe vehicule furate din străinătate au fost descoperite de polițiștii de frontieră la granița cu Republica Moldova. Oamenii legii au descoperit un bolid de lux care a fost furat din Germania, în urma controlului fiind descoperit și un pistol în rucsacul unui călător minor

O mașină de lux marca BMW a fost confiscată de oamenii legii după ce s-a aflat că mașina a fost furată din Germania. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un autoturism fabricat în 2020, care figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Germania. În bagaje, polițiștii de frontieră au descoperit și un pistol cu gaz pentru care bărbatul nu deținea acte de proveniență.

„În data de 29 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, G.P., în vârstă de 33 ani, conducând un autoturism marca BMW X1, an de fabricație 2020, înmatriculat în Germania. Bărbatul era însoțit de fiica sa minoră, cetățean R. Moldova. Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a mașinii, colegii noștri au efectuat verificări în urma cărora au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Germania în aceeași zi în care bărbatul s-a prezentat la control”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Șoferul autoturismului BMW furat avea cartușe în bagaje

După verificările efectuate la vama Sculeni a reieșit faptul că bărbatul a închiriat autovehiculul de la o firmă de profil din Germania, însă închirierea expirase. Totodată, în timpul controlului vamal, bărbatul a afirmat că deține, în rucsacul fiicei sale, un pistol cu gaze marca Walther, calibru 9 mm, precum și o cutie cu 10 cartușe cu încărcătură iritantă cu piper, același calibru.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a închiriat mașina pentru a merge în vizită la părinți, iar referitor la pistol și muniție nu știa că este obligat să le declare. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire, contrabandă calificată și nerespecatrea regimului armelor și munițiilor, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 43.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Tânăr depistat conducând un ATV neînmatriculat

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări inclusiv cu privire la un tânăr care a fost depistat în trafic conducând un ATV neînmatriculat, fără a deține permis de conducere. În data de 30 august, în jurul orei 18:20, un echipaj al poliției de frontieră a depistat pe raza localității Oancea un minor în vârstă de 17 ani, care conducea un autovehicul tip ATV.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că minorul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar ATV-ul nu este înmatriculat sau înregistrat. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, au mai declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Adauga un comentariu