Prima pagină » Titlurile zilei » Un cartier cu 14 vile apare în zona Bucium! Fiecare imobil va avea 4 niveluri. Accesul se face din șoseaua Bârnova – FOTO

Un cartier cu 14 vile apare în zona Bucium! Fiecare imobil va avea 4 niveluri. Accesul se face din șoseaua Bârnova – FOTO

27 iul. 2023, 02:00, 11 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Mai multe persoane fizice vor să construiască un cartier de vile în zona Bucium. Deocamdată au cerut trecerea suprafeței de 1 hectar în intravilanul municipiului Iași. Decizia aparține Consiliului Local. Votul va fi exprimat la finalul lunii iulie 2023

Un cartier rezidențial este programat în zona Bucium, cu acces din șoseaua Bârnova. Pe o suprafață de teren de 10.087 de metri pătrați a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui complex de vile cu regimul de înălțime D+P+1E+2Er (4 niveluri). Conform documentației, este propus un procent de ocupare a terenului (POT) – 30 la sută, coeficient de utilizare a terenului (CUT) – 0.9 și spații verzi de minimum 36,5 la sută din suprafața totală a terenului.

Spațiul a fost parcelat pentru fiecare vilă în parte. Parcelele sunt deținute de mai multe persoane fizice care au cumpărat de la fostul proprietar, Dragoș Daniel Enăchescu, din București. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unui proprietar de teren care a construit o vilă fără autorizație de construire, sătul să mai aștepte aprobarea Primăriei Iași.

S-au plătit și 15 euro/metru pătrat pentru parcelele din zona Bucium

Parcelele au început să fie tranzacționate încă din 2016. Spre exemplu, atunci, o suprafață de 399 de metri pătrați a fost vândută cu 6.000 de euro, adică 15 euro/metru pătrat. Amplasamentul viitorului cartier este identificat pe strada Mihail Galino. Inițiatorii PUZ-ului vor să introducă terenul în intravilanul municipiului Iași. Pentru asta au nevoie de votul Consiliului Local. Astfel, proiectul va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 31.07.2023.

„Realizarea investiției este oportună pentru zona în care se află amplasamentul, pentru îmbunătățirea cadrului construit. Este necesară amenajarea corespunzătoare a căii de acces prin asfaltare și crearea unui profil stradal, fiind prioritară realizarea lor într-un timp cât mai scurt. Avându-se în vedere poziția amplasamentului într-o zonă cu un cadru natural deosebit și constituindu-se într-o continuare a funcțiunilor existente în vecinătățile imediate, se impun o serie de măsuri pentru obținerea unei zone funcționale unitare și bine structurate”, se arată în documentația PUZ.

Și Vasile Pușcașu, patronul Hotelului Traian, vrea să investească într-un cartier de vile.

Proiectul cu blocuri din Bucium a fost contestat, dar degeaba

Un proiect imobiliar lansat prin societatea Ekosse Group B & I SRL, deținută de Dorin Andrei Irimia (doctor oftalmolog în Iași, la Spital Arcadia) și Cristian Mihai Băltaru, originar din Constanța, a pus pe jar locuitorii din zona Bucium.

Mai precis, cei doi investitori au inițiat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui număr de 3 locuințe colective cu regimul maxim de înălțime S+P+2E+3retras. Parcela de 2.692 de metri pătrați este identificată între străzile Ștefan Zeletin și Anastasie Obregia, cu acces din strada Gr. T. Popa. Numai că blocurile propuse sunt foarte aproape de trei case individuale cu înălțimea de 6 metri.

Vecinii nu au fost de acord cu investiția, dar obiecțiile nu au fost luate în calcul de Primăria Iași. Astfel, proiectul va fi supus votului într-o viitoare ședință de Consiliu Local.

Comentarii
  • Si asa continua distrugerea barierelor verzi din zona metropolitana. Probabil 45 de grade la umbra la anul.

  • Vor lua foc multe zone din oras vor arde ca o torta cartiere intregi. Construiti, construiti blocuri, betonati tot orasul , impachetati Iasul foarte aglomerat si foarte poluat impachetati-l in betoane la maxim distrugeti toate spatiile verzi si toti copacii, nimeni nu va putea sa salveze nimic, natura distrusa se va dezlantui, ajungem sigur la 48 de grade in Iasi in anii urmatori . Mafia imobiliara sa traiasca cu spagarii din Primarie in frunte cu spagarul Chirica.

  • Cu 4 niveluri sunt blocuri, nu vile. Mafia imobiliara, prietena lui Chirica, lucreaza din greu, iar spagile curg in continuare.

  • Mișu Xilofon, viitor proprietar de apartament cumparat in rate pe 35 ani

    @Copacel,@ Anonim,@nicu.filip
    iulie 27, 2023 la 10:42 am
    iulie 27, 2023 la 10:01 am
    iulie 27, 2023 la 9:27 am,
    …acelasi troll care mananca ra** 💩*hat de cateva zile. E trompeta proprietarilor cu apartamente din blocurile comuniste din Iasi. Acestia se vad in imposibilitatea de a vinde la un pret profitabil.
    Pai, bai „baieți”, apartamentele din blocurile vechi au iesit din garantie, unele au si bulina rosie pe ele.
    Voi, vreti ca eu sau alti tineri sa platesc rate 35 ani pt un bloc care oricum se darama si fara cutremur?
    No, noi astia tineri nu mai suntem asa prosti ca sa mai cumparam apartamente vechi.
    …,ganditi si voi putin, dupa terminarea ratelor ce las copilului meu?
    Un jeg de apartament vechi de 100 ani?

  • iar o aparut soni. acusica incepe delirul cu blocuri de o suta de etaje. stau si ma gandesc daca nu cumva e betivanul de jorea, intre timp complet tampit de bautura.

  • 14 case = cartier?! Inseamna ca Tatarasi e metropola.
    Orice ananas de dezvoltator care face si el 3case, se lauda ca a construit un cartier. Hai sictir.

  • Sa nu le admita intrarea in intravilan si cu asta basta.

  • M ai rezistente la dezastre sunt blocurile vechi decat cele noi. Blocurile noi sunt facute la noi ca cele din Turcia care au cazut toate la cutremurul recent. Cumparati-le fraierilor ca o sa lasati molozul mostenire la copii.

  • vrei sa spui ca o sa lase mostenire creditul din banca pentru moloz.

  • Mai este unul mic și gras care a făcut trei cocioabe prin Tomesti pe care le cumpara Moș Crăciun și el se da mare dezvoltator și pe Olx ii vindea papucii lui nevastă-sa acest mic mare dezvoltator. 🤣🤣🤣

  • Daca ala e cartier, inseamna ca in Coarnele Caprei sunt vreo 10 cartiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *