Local

Un conducător auto din Iași, prins băut la volan de polițiștii de frontieră! Ce riscă, acum, bărbatul

Publicat: 13 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un conducător auto din Iași prins băut la volan de polițiștii de frontieră Ce riscă acum bărbatul
Agenții de frontieră au oprit, în localitatea Tomești, un șofer suspectat că ar fi consumat alcool

Recent, un ieșean a fost surprins de polițiștii de frontieră la volan după ce ar fi consumat anterior băuturi alcoolice. Starea în care se afla bărbatul putea să ducă la o tragedie, având în vedere cantitatea de alcool care a rezultat în urma măsurătorilor cu alcooltestul, respectiv 0,69 mg/l.

Un bărbat din Iași a fost prins șofând după ce ar fi consumat băuturi alcoolice, de polițiștii de frontieră. Oamenii legii l-au oprit pe individ în timp ce acesta circula prin localitatea Tomești și i-au măsurat nivelul de alcool cu etilotestul. După ce a fost testat, ieșeanul și-a dat seama că a intrat în bucluc, încălcând grav legea. Șoferul s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului.

o masina oprita si un politist
Mirosind puternic a alcool, ieșeanul de 43 de ani a fost pus să sufle în alcooltest

Sancționat de polițiștii de frontieră pentru conducere în stare de ebrietate

un ecran care arata nivelul de alcool
În urma măsurătorilor efectuate, a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool în aerul pur expirat

Acum câteva zile agenții Sectorului de Poliției de Frontieră Tomești din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au făcut controale în trafic și au descoperit un individ în vârstă de 43 de ani, extrem de beat, conducând un autoturism. Mirosind puternic a băutură, acesta a fost pus să sufle în alcooltest, iar rezultatul a fost evident.

„Agenții de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti – I.T.P.F. Iaşi au oprit, pentru control, pe  DJ 249E, pe raza localităţii Tomeşti, un autoturism, condus de către un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Iași. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au transmis reprezentanții I.T.P.F. Iași.

Ulterior, bărbatul a fost condus la spital pentru a i se lua probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Individul este, acum, cercetat, deschizându-i-se dosar penal, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sfantul Spiridon Iasi
Șoferul a fost condus la urgențe în vederea stabilirii nivelului de alcool din sânge

Doi ieșeni, luați la rost de agenții de frontieră pentru conducere fără permis

o masina oprita si doi agenti de frontiera
Doi tineri din Iași sunt cercetați după ce au fost prinși la volan, cu permisul suspendat

Săptămâna trecută, doi tineri din județul Iași au intrat în vizorul polițiștilor de frontieră după ce ar fi condus autoturisme având permisul suspendat.

„Pe timpul desfășurării unor misiuni specifice, echipaje ale poliției de frontieră au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Tomești, respectiv Vlădeni, două autoturisme înmatriculate în România, conduse de doi ieșeni în vârstă de 31, respectiv 33 de ani. Cu ocazia efectuării controalelor, existând suspiciuni cu privire la dreptul de conduce autovehicule ale celor doi tineri, polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a constatat că bărbații au dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a săvârșirii unor abateri de la regimul circulației rutiere”, a declarat Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul I.T.P.F. Iași.

Tinerii s-au ales cu dosare penale, iar acum sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. La numai câteva zile după aceste întâmplări, ieșeanul prins băut la volan, în Tomești, de polițiștii de frontieră, este și el suspectat de comiterea unor fapte penale.

Adauga un comentariu