Local

Un conflict banal a fost la un pas de a se transforma într-o tragedie! Un ieșean a vrut să-și omoare amicul după un schimb de replici scurt!

Publicat: 23 oct. 2020
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe un individ, sub acuzația de tentativă de omor
Un bărbat, cu un cuțit în mână

Un individ va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis ieri în judecată pe Alexandru Dănilă, zis „Sandu”, pentru tentativă de omor. Ieșeanul fusese arestat preventiv de la finele lunii septembrie 2020. Întreg scandalul ar fi pornit după un conflict banal între cei doi

Scene de groază, pe străzile din Iași! Un bărbat va fi obligat să ofere explicații în fața magistraților, pentru tentativă de omor! Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Alexandru Dănilă, el fiind acuzat că a încercat să facă moarte de om.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Alexandru Dănilă, acuzat de tentativă de omor

Alexandru Dănilă a intrat în atenția oamenilor legii la finele lunii septembrie 2020, după un incident grav. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au afirmat că, zilele trecute, individul a fost implicat într-un conflict spontan cu un cunoscut, Ioan C. La un moment dat, agresorul ar fi lovit persoana respectivă, iar aceasta din urmă a rămas lată la pământ.
La scurt timp de la aceste scene de groază pe străzile din Iași, autoritățile au fost alertate. O persoană a telefonat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și a chemat Poliția la fața locului. Conform oamenilor legii, s-a ajuns la această situație în urma unui conflict banal între agresor și victimă.

Echipaje medicale și de Poliție, ajunse la fața locului

După apelul la 112, la fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Victima a beneficiat de primul ajutor. Ulterior, aceasta a fost transportată de urgență la Spitalul de Pneumoftiziologie. Medicii care au tratat-o au constatat că aceasta a suferit leziuni grave, ce i-au pus viața în pericol.
Mai apoi, oamenii legii au demarat ancheta. Polițiștii au ajuns, astfel, la Alexandru Dănilă. Ieșeanul a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri. În urma audierilor, Alexandru Dănilă a fost reținut de oamenii legii pentru 24 de ore. Acesta a fost luat și dus în Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Pe 29 septembrie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă a individului. Acuzația adusă de către anchetatori: tentativă de omor. Tribunalul Iași a admis cererea.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în ceea ce îl privește pe inculpatul Alexandru Dănilă. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru tentativă de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat atunci magistrații ieșeni.

Acum, urmează ca judecătorii să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul acuzat că a încercat să facă moarte de om. De remarcat este faptul că, în cadrul procesului penal pentru tentativă de omor, victima s-a constituit parte civilă.

Adauga un comentariu