Prima pagină » International » Un copil de 13 ani din Florida se zbate între viață și moarte după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier în timp ce era la plajă cu familia

Un copil de 13 ani din Florida se zbate între viață și moarte după ce s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier în timp ce era la plajă cu familia

26 iul. 2022, 11:20,
BZI.ro, în International

Un copil din Florida, care s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier după ce a fost la plajă cu părinții săi, se zbate acum între viață și moarte pe patul de spital. Caleb Ziegelbauer, în vârstă de doar 13 ani, a ajuns în camera de gardă după ce a început să sufere de dureri de cap și halucinații.

Simptomele au început să apară la o săptămână după ce el și familia sa au fost la plajă în Port Charlotte, Florida.

Un copil din Florida s-a infectat cu o amibă devoratoare de creier

După ce copilul de 13 ani din Florida a fost dus de părinţii săi de urgenţă la spital, doctorii i-au informat că amiba Naegleria fowleri, cunoscută mai bine și ca „amiba devoratoare de creier”, a intrat în corpul copilului prin nas înainte să îi infecteze creierul.

În acest sens, de câteva săptămâni încoace, băiatul se zbate între viață și moarte la Spitalul de Pediatrie Golisano. Potrivit CentrulUI pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Naegleria fowleri este un organism unicelular care se găsește de obicei în apele dulci și calde și poate provoca o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (MAP) atunci când amiba intră în corp prin nas.

Deși cazurile de infecție cu meningoencefalită amibiană primară sunt extrem de rare, acestea devin ceva mai comune atunci când vremea este foarte caldă, ceea ce duce la scăderea nivelului apei și la creșterea temperaturii apei.

Simptomele infectării inițiale includ dureri de cap, febră, stări de greață sau de vomă, urmate de înțepenirea gâtului, stare de confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii și halucinații.

În acest caz, amintim că în urmă cu un an, un copil din California a murit după ce s-a infectat cu o amibă din apa unui lac.

Majoritatea pacienților infectați pierd lupta cu amiba devoratoare de creier

Mătușa copilului din Florida, Caleb, Katie Chiet, a precizat că mulți oameni „nu ajung la spital destul de repede” și că întreaga familie speră că băiatul a ajuns la spital la timp.

„Din păcate, Naegleria fowleri se prezintă ca și când copilul are meningită”, a spus Chiet, și de aceea a durat atât de mult ca familia victimei să realizeze că simptomele lui Caleb ar putea fi legate de expunerea la apa de la plajă.

Mătuşa copilului a mai spus că de când a fost internat, inflamația din creierul adolescentului a crescut.

„A fost extubat noaptea trecută; respiră de unul singur, este stabil și are toată iubirea părinților săi”, a scris Katie Chiet pe Facebook.

Aceasta a descris această experiența prin care trec ca fiind una de „singurătate și izolare”, din cauză că nu știe în ce stadiu se află boala nepotului ei. „Este ziua 17 și Caleb încă respiră singur. Am scăpat de probleme? Suntem pe calea de vindecare? Așteptăm ca ceva diferit să se întâmple?”

De altfel, un alt caz de infectare cu Naegleria fowleri a fost detectat luna aceasta în cazul unui localnic din Lake of Three Fireş din Iowa, ceea ce a dus la închiderea temporară a plajei. Din nefericire, la mai puțin de două săptămâni după infectare, medicii au anunțat că acea persoană a murit.

De altfel, statisticile arată că doar 25% dintre cei infectați cu amiba devoratoare de creier scapă cu viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *