Local

Un copil de 2 ani internat la Terapie Intensivă după ce a căzut într-o cadă cu apă fierbinte

Publicat: 14 ian. 2021
copil arsuri internat la Terapie Intensivă
Un copil este la Terapie Intensivă după ce a căzut într-o cadă cu apă clocotită

Întâmplare greu de imaginat într-o localitate din Botoșani. Vorbim despre un copil în vârstă de 2 ani care a căzut într-o cadă cu apă fierbinte şi care se află internat, în aceste momente, la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași.

Pacientul a fost transferat de urgentă din Botoșani în Iași. Fetiţa a suferit arsuri grave pe suprafara corpului iar medicii ieșeni fac eforturi pentru a o salva.

Un copil a căzut într-o cadă cu apă fierbinte

Un copil în vârstă de doar doi ani a fost transportat şi internat la secţia de Terapie Intentivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași. Incidentul a avut loc în comună Mihai Eminescu din judeţul Botoșani unde o fetiţă a suferit arsuri grave după ce a căzut într-o cadă cu apă fierbinte. Conform datelor intrate în posesia jurnaliştilor se pare că mama fetiței a încălzit apă într-o oală pentru a-i face baie fetiței.

Mama copilului a turnat apă clocotită într-o vană pentru copii şi se pregătea să mai pună apă rece pentru a obţine o apă la temperatura optimă pentru îmbaiere. Totuşi, într-un moment de neatenție, fetița s-a rostogolit de pe pat și a căzut direct în vană cu apă clocotită.

În pofida faptului că mama a scos în câteva clipe copilul din apă, iar tatăl acesteia a transportat-o la spital, medicii din Botoșani au constatat că fetița a suferit arsuri de gradul II și III pe 25% din suprafaţa corporală şi au decis să o transfere la un spital din Iași

Incidentul nu este unul singular, vorbim despre faptul că la Iași, în iulie 2020, un copil în vârstă de doar 15 ani a suferit arsuri pe 70% din suprafața corporală.  Incidentul a avut loc după ce copilul s-a urcat pe un vagon de tren. Baiatul a suferi arsuri grave

Bunicul lui Alexandru și-a resuscitat nepotul de 30 de ori până la venirea ambulanței și cu propriul corp a stins flăcările care mistuiau trupul tânărului

Alexandru Gabriel Vieru este elev în clasa a 7-a la o școală din Pașcani. Pe data de 12 iulie, într-un moment de neatenție a bunicului lui, tânărul s-a urcat pe un vagon, cel mai probabil să-și facă un selfie. Bunicul său nu auzit decât un pocnet, moment în care și-a strigat nepotul. Niciun răspuns. Când s-a apropiat de vagon, s-a îngrozit. Alexandru era întins pe jos, cuprins de flăcări. A scos hainele băiatului și cu propriul corp a stins flăcările care îi mistuiau întreg corpul. L-a resuscitat de peste 30 de ori pe băiat.

Adauga un comentariu