Arheologie

Un cunoscut arheolog vine cu o teorie halucinantă

Publicat: 09 dec. 2019
Un cunoscut arheolog vine cu o teorie halucinantă
Un cunoscut arheolog vine cu o teorie halucinantă

Un cunoscut arheolog vine cu o teorie halucinantă. Mark Lehner susţine că Marea Piramidă din Giza ar fi fost, la inaugurare, alb-strălucitoare şi ar fi avut vârful strălucitor.

O teorie lansată de grecii antici spune că piramidele au fost construite cu ajutorul forţei fizice a sute de sclavi. Teoriile recente arată ca la construcţia piramidelor au contribuit şi artizani plătiţi. Abilităţile acestora erau la mare căutare. Erau reuniţi într-o schemă organizaţională complexă.

O sarcină artizanală ar fi fost să lustruiască părţile exterioare ale monumentului până ar fi ajuns la un finisaj alb strălucitor.

„Odată ce piramida ar fi fost finalizată, ea ar fi trebuit să dea impresia că Gâza este un oraş-port magic, scăldat în lumina soarelui”, susţine arheologul Mark Lehner.

Un cunoscut arheolog vine cu o teorie halucinantă

Faţă de laturile sale strălucitoare, vârful său ar fi fost acoperit cu particule dintr-un metal preţios, asemănător aurului.

„Nu este de mirare că oamenii care au văzut piramida ulterior, fără să ştie că această capodoperă a ingineriei umane a fost construită cu măiestria şi transpiraţia a mii de compatrioţi”.

Marea Piramidă din Gâza, numită şi piramida lui Keops, a fost construită acum aproximativ 4500 de ani şi este localizată pe Platoul Gizeh, în oraşul Gizeh.

Este singura mare minune a lumii care nu necesită descrieri ale istoricilor din antichitate sau ale poeţilor. Ea este cea mai veche şi totuşi singura care a supravieţuit timpului.

Adauga un comentariu