National

Un deținut a încercat să se spânzure în baia celulei sale. A fost transportat la spital după mai multe manevre de resuscitare

Publicat: 26 apr. 2022
interiorul unei celule a unui penitenciar, paturi supraetajate
Un deţinut de la Penitenciarul Vaslui a încercat să se sinucidă în baia celulei sale

Un deţinut de la Penitenciarul Vaslui a ajuns, luni, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce a încercat să se sinucidă în baia celulei sale, au informat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.

Un deținut a încercat să se spânzure în baia celulei sale

Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a intervenit în cazul unui deținut de la Penitenciarul Vaslui care a încercat să își pună capăt zilelor în baia celulei sale.

„SAJ Vaslui a fost solicitat să intervină la penitenciarul Vaslui pentru un deţinut care s-a spânzurat în baia celulei sale. A fost trimisă o ambulanţă C2 cu medic. Resuscitarea fusese deja iniţiată de asistentul medical de la penitenciar. S-au efectuat manevre de resuscitare avansată peste 30 de minute şi s-a reuşit restabilirea activităţii cardiace. Bărbatul a fost transportat în stare critică, intubat şi ventilat mecanic la Unitatea de Primiri Urgenţe Vaslui”, a transmis purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Purtătorul de cuvânt din cadrul Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma, a declarat, pentru Agerpres, că ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Deţinutul în vârstă de 52 de ani ispăşea în Penitenciarul Vaslui o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Un bărbat s-a spânzurat din cauză că a fost părăsit de soție

Într-o altă ordine de idei, amintim cazul cu care polițiștii ieșeni au avut de a face, în care un bărbat de 54 de ani s-a spânzurat în grădina casei. Vecinii acestuia au fost martori la tragedie și povestesc că bărbatul a avut mai multe cumpene în viață, din cauza cărora ar fi recurs la acest gest.

Astfel, luni, 14 martie 2022, întreaga comunitate din localitatea Popești, județul Iași, a trăit un șoc când unul dintre vecinii lor s-a spânzurat în grădina casei, ziua, în amiaza-mare. Dan Sârbu avea 54 de ani și locuia cu mama lui, bolnavă. Vecinii povestesc că bărbatul a ales să își pună capăt zilelor din cauza greutăților.
Adauga un comentariu