Titlurile zilei

Un dezvoltator imobiliar din Iași demolează vila din Copou ca să facă loc unui bloc! Proiectul lui Corneliu Petrea, „Stoicescu Boutique Apartments”, este la mâna arhitecților. Traficul rutier din zonă se desfășoară cu greutate – FOTO

Publicat: 19 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un dezvoltator imobiliar din Iași demolează vila din Copou ca să facă loc unui bloc Proiectul lui Corneliu Petrea Stoicescu Boutique Apartments este la mâna arhitecților. Traficul rutier din zonă se desfășoară cu greutate - FOTO
Terenul lui Corneliu Petrea, din Copou, unde va fi construit un bloc de locuințe colective

La „Stoicescu Boutique Apartments” urmează să fie construit al treilea bloc de investitorul Corneliu Petrea. După un an de așteptări, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice. Vor fi amenajate nu mai puțin de 20 de apartamente

Dezvoltatorii imobiliari din Iași valorifică și cele mai mici suprafețe de teren, cu condiția să fie amplasate în cele mai bune zone ale orașului. Este și cazul afaceristului Corneliu Petrea, care vrea să construiască un imobil de locuințe colective în zona Copou, pe strada Lt. Stoicescu, nr. 6. În aceeași zonă a edificat deja două blocuri de locuințe colective, sub denumirea „Stoicescu Boutique Apartments”. În urmă cu un an a reușit să obțină un certificat de urbanism pentru extinderea proiectului. Pe amplasamentul menționat este construită o vilă, care este propusă pentru demolare, ca să facă loc noului proiect imobiliar. Terenul în suprafață de 1.500 de metri pătrați este identificat în proximitatea căminelor „Al.I.Cuza” din Târgușor.

Cu un coeficient de utilizare a terenului de 1.2, noul bloc va beneficia de un număr de aproximativ 20 de apartamente. Locurile de parcare vor fi dispuse pe suprafața terenului deținută de investitor. Regimul de înălțime propus este de P+3. Acum, proiectul este inclus pe ordinea de zi a Comisiei zonale a Monumentelor Istorice (CZMI) a Direcției Județene pentru Cultură Iași. Rămâne de văzut dacă, în perioada următoare, arhitecții vor aviza proiectul.

Corneliu Petrea: „Materialele s-au scumpit ca la balamuc”

Contactat de reporterii „BZI”, investitorul Corneliu Petrea s-a plâns că avizarea proiectului merge foarte greu. Astfel, de mai bine de un an, așteaptă să primească avizul de oportunitate.

„După cum se vede, nu se mișcă nimic. De anul trecut, din august, aștept să primesc avizul de oportunitate, deși a fost aprobat. La început mă enervam. Ne chinuim, e greu, nu cum spun alții că bați din palme și faci blocul. Și materialele s-au scumpit ca la balamuc. O placă OSB costa 30 – 40 lei, acum a ajuns la 100. Polistirenul a crescut de la 40 de lei la 80 de lei. Am fost la Dedeman și nici măcar nu mai aveau polistiren. Betonul nu s-a scumpit foarte tare.

Cred că ajung în 1.000 de euro pentru un metru pătrat util construit. Nu știu cu cât voi vinde. Sunt care vând apartamente din stadiul de autorizație, dar eu nu aș avea curaj să iau avans. Orice se poate întâmpla, să crească prețurile și să vii cu bani de acasă. Vor fi apartamente premium, în zona Copou, unde se știe că sunt alte prețuri”, a declarat Corneliu Petrea.

De precizat că zona este destul de afectată de numărul mare de autoturisme și străzi subdimensionate ce nu pot susține fluxul zilnic. În zona Copou au fost anunțate mai multe proiecte pentru construirea unor cartiere rezidențiale.

Dezvoltatorul imobiliar finalizează al doilea bloc

Nu departe de amplasamentul de pe Stoicescu, nr.6, investitorul finalizează al doilea bloc din portofoliul din zonă.

„Achiziționând apartamentele din cadrul imobilului Stoicescu Boutique Apartments 2 veți dispune de dotări și finisaje de calitate: gresie și faianță Visaria, uși interioare lemn, uși exterioare antiefracție, parchet Visaria, radiatoare aluminiu, Ariston, balustradă, terasă, sticlă, băi echipate Visaria, tâmplărie PVC, 7 camere. Infrastructura include locurile de parcare supraterane amenajate și delimitate în incinta ansamblului ce vor fi oferite spre vânzare separat față de imobil”, se arată în oferta Stoicescu Boutique Apartments 2. Conform datelor financiare disponibile, Corneliu Petrea apare ca unic asociat în Abracomp SRL, firmă înființată în 1994.

Din 2008, firma cu obiect de activitate „comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc” nu mai este activă. În schimb, HMT Company SRL este mult mai prolifică. În firmă mai apare cu 50 la sută din părțile sociale și Gabriela Petrea. Investitorii atacă și Aleea Sadoveanu cu proiecte imobiliare.

Adauga un comentariu