Titlurile zilei

Un dezvoltator imobiliar din Iași jecmănește proprietarii de la Evergreen Towers! Amendă de 500 de euro/apartament pentru că jardinierele nu sunt udate: „Nu înțeleg de ce au ales aceste persoane să locuiască aici” – FOTO

Publicat: 25 oct. 2023
_____ Vizualizări 41 Comentarii
Un dezvoltator imobiliar din Iași jecmănește proprietarii de la Evergreen Towers Amendă de 500 de euroapartament pentru că jardinierele nu sunt udate Nu înțeleg de ce au ales aceste persoane să locuiască aici - FOTO
Dezvoltatorul imobiliar a inventat un regulament abuziv

Proprietarii de la complexul Evergreen Towers s-au trezit că au de plătit facturi imposibile. Ciprian Ciubotariu a inventat un regulament prin care proprietarii trebuie să aibă grijă de jardinierele din balcoane. În caz contrar, vor fi amendați cu 500 de euro. Deja a început revolta în complex și se va lăsa cu procese. Soția afaceristului, specialistă în marketing și relația cu presa, după cum susține, a oferit explicații

Ciprian Petrică Ciubotariu, patronul firmei CCI Construct Company SRL, care a dezvoltat cartierul de locuințe colective Evergreen Towers, de pe Aurel Vlaicu, nr. 83, nu știe cum să mai jecmănească proprietarii cărora le-a vândut apartamente încă de la stadiul de proiect. Complexul presupune construirea unui număr de 8 blocuri cu regimul de înălțime S+P+12E, C1 – C8, cu 5 imobile pe etaj.

Într-un singur bloc au fost amenajate 60 de apartamente. C7 și C8 nu sunt finalizate. După ce a încasat sumele de pe primele tronsoane, dezvoltatorul s-a ocupat și de administrarea blocului. Strângea banii pe utilități, dar nivelul facturilor era prea mare, conform proprietarilor din blocurile C1-C2.

„La primele tronsoane, majoritatea a plătit integral în 2019. Vecinii din celelalte tronsoane au doar antecontracte și sunt ținuți în șah de dezvoltator până la semnarea contractelor. S-a plătit, luni întregi, facturi umflate. Urmează să mai pună paznici sau mecanici pentru pompele de apă și să-i plătească din banii noștri. El spune că pompele de apă sunt ale lui”, a spus un locuitor din complex, sub rezerva anonimatului.

Deocamdată, complexul este administrat de Urbica, dar proprietarii vor să înființeze propria asociație. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată situația în care Ciprian Ciubotariu a fost amendat de Primăria Iași pentru că nu a igienizat un teren ultracentral.

Dezvoltatorul imobiliar a inventat un regulament abuziv

Ca să arate că este un bun gospodar, Ciprian Ciubotariu a inventat un regulament de administrare a complexului pe partea de peisagistică. Fiecare apartament are un balcon pe care a fost montată o jardinieră cu plante. Dezvoltatorul avea pretenția ca fiecare proprietar să permită accesul în apartament pentru întreținerea jardinierei. Culmea, recent, acesta a început să factureze lucrările de peisagistică. Astfel, pentru schimbarea boschetelor din jardiniere percepea peste 800 de lei, ceea ce a enervat și mai mult proprietarii din blocuri. În cazul în care nu se conformau, trebuiau să plătească o amendă de 500 de euro, ce era trecută la întreținere.

„Proprietarii/utilizatorii vor permite accesul în proprietatea exclusivă pentru întreținerea plantelor din jardiniera balcoanelor conform programului de întreținere. În caz contrar se percepe cost pentru înlocuirea plantelor neîntreținute sau uscate. Este interzisă repoziționarea sau eliminarea jardinierei din balcon aceasta fiind parte integrată fixă. În caz contrar se percepe de către Administrație o taxă de 500 euro pentru dăunarea imaginii și repoziționarea în locul inițial, iar reconstrucția se va face  pe cheltuiala proprietarului. Este obligatoriu ca în jardiniera din balcon să se mențină plante curgătoare și o plantă cu coroana mare, tip arbore pitic”, se arată în regulamentul ajuns în posesia reporterilor BZI.

Din cauza comportamentului afișat de dezvoltator, mai mulți proprietari din complex vor să deschidă o acțiune în instanță prin care să desființeze regulamentul afaceristului Ciprian Ciubotariu. La un moment dat, dezvoltatorul a vrut să construiască un hotel în centrul Iașului, dar nu a primit aviz favorabil de la Comisia de Monumente.

Dezvoltatorul de la Evergreen Towers: „Nu mă ocup eu”

Contactat telefonic, Ciprian Ciubotariu a precizat că nu este implicat în scandalul cu jardinierele, deși a discutat personal cu proprietarii din complex despre această situație.

„Nu mă ocup eu. Sunați la birou și vi se va răspunde în scris”, a spus afaceristul. Ulterior, soția acestuia a explicat în numele companiei că proprietarii au obligația să întrețină plantele. „Eu sunt răspunzătoare pe partea de marketing și relația cu presa. Poate lor li separe abuziv. În contractul de vânzare-cumpărare este prevăzut acest regulament. Se știa dinainte. Sunt și procese-verbale pentru predarea vegetației. Au obligația să întrețină această vegetație. Specificăm că locatarilor la care li s-a emis factura de plată pentru înlocuirea plantei plantele au mai fost înlocuite de două ori pe costul nostru. Au fost anunțați pe toate căile că, dacă nu vor păstra planta în stare vegetativă, vor plăti costul de achiziție și înlocuire perceput de o firmă agreată. Nu înțeleg de ce au ales aceste persoane să locuiască aici, dacă sunt contra principiilor complexului”, a declarat Eliza Ciubotariu.

Achiziții de proastă calitate

Proprietarii din complex susțin că pământul folosit pentru jardiniere este de calitate îndoielnică și că plantele se usucă rapid. Mai mult, costurile de întreținere nu ar fi justificate, pe piață fiind prețuri mult mai mici.

„Să anunțe eventualele avarii la sistemul de irigare către asociația Urbica sau reprezentanții CCI Construct. Să nu intervină personal asupra sistemului de irigare (Anunțăm că este posibil să existe scurgeri pe balcon de la irigarea automată). În caz contrar acestor indicații, iar plantele se usucă, se percepe cost pentru înlocuirea lor”, se arată în procesul-verbal de predare a plantelor, întocmit de CCI Construct Company.

A avut vânzări de 6,8 milioane de euro într-un an

Autorizația de construire pentru complex a fost emisă în luna aprilie 2019. Conform documentației, terenul studiat prin Planul Urbanistic Zonal are o suprafață de 14.617 metri pătrați. Parterul clădirilor este destinat spațiilor comerciale. În total, complexul va avea 510 apartamente și 489 de locuri de parcare, majoritatea dispuse în subteran.

În 2021, CCI Company Construct a înregistrat singurele vânzări importante în complex, de 33,9 milioane de lei, aproape de 6,8 milioane de euro, cu un profit de 9 milioane de lei, aproape 2 milioane de euro. Dacă, în 2019, un metru pătrat construit era vândut cu 1.000 de euro/metru pătrați, acum, prețul a sărit de 1.500 de euro. De aici și problemele pentru cei care au plătit avansuri, dar nu au finalizat contractele. Ori plătesc prețurile actualizate, ori contractele sunt reziliate.

Comentarii
  • Nație de oameni țicniți.. nu s.a găsit nimeni să le fută la amândoi o mamă de bătaie de să stea 1 an în scaunul cu rotile…

  • Asa pateste oricine vrea sa aduca o bruma de civilizatie intr-o comunitate. Macar flori sa aiba.
    Insa nu ai cu cine.
    Veniti din maruntaiele Vegasluyului, din tenebrele bostoniene sau din intunecimile ciucevenesti, noii ieseni sunt deranjati de ceea ce la neamul lor acasa nu au mai pomenit: sa pui flori si alea sa fie udate.
    Nu poti cere asa ceva astora, dupa cum nu le poti cere sa isi mature gramajoarele de coji de rasarita pe care le leapada pe trotuar, in fata bancutelor pe care dupa amiaza dezbat ca intre buni vecini politica cerului noros si a maruntisului pe care trebuie sa il achite soferului cand primesc pachet de acasa.
    Ei sunt ciocanii care merg in turma prin Copou, astia parcheaza pe trotuare, pe locurile mama si copilul, astia se bat cu pumnul in piept ca au devenit ieseni. Dar o lingura de apa la o floare nu au de unde sa puna.

  • Lasati ca omul e neam cu Fane Popescu si dupa cum se stie, juniorul lui Popescu, cel de o fost fotbalist si-a gasit un nou prieten, pe Bogdan Cruceanu si nu spunem mai multe, mai asteptam sa vedem daca il ia Cruceanu sub aripa lui si pe acest tepar, care are si alte probleme pe acolo si noi stim ca sa se vede de pe geam.

  • @Vleaiculian
    octombrie 25, 2023 la 5:57 am…ești prost sau esti oligofren? Eu cred că ambele…

    Ce treabă ai cu vasluienii, vierme impuțit? Sau cu sucevenii?
    Se vede ca mă-ta e fostă dansatoare la bară, acum proaspăt boschetară la tomberonul nr 43, altfel nu ieșea un păduche lat ca tine! Gunoi ești, gunoi rămâi…dar mă-ta e „ușuratica” Iașului.

  • Deci au cumparat o proprietate cu servituti pe o caruta de bani. Mare greseala (sau prostie)!!! Asta inseamna sa nu casti ochii la ce semnezi. Cand esti proprietar deplin, in balcon la tine poate intra cu forta numai politia, si numai cu mandat.
    Si plantele trebuiau sa fie la sol – trebuia spatiu verde in jurul blocului – nu in jardiniere pe balcon! Norma UE impune minim 26 mp spatiu verde pentru fiecare locuitor.
    Sincer, nu-mi pot inchipui cum de au fost atat de naivi oamenii care au cumparat acolo.

  • Pentru Vleaiculian,
    Se pare ca traieste intr-o alta lume,sau nu stie pe ce lume traieste.Pai daca eu am munca in deplasare,sau plec in concediu ce fac?O planta trebuie udata,iar daca nu sunt acasa planta se usuca.Planta te cere sa stai acasa aproape zilnic,altfel… La fel daca ai un animal,o pasare…
    Unora le place altceva,au alte preocupari,de ce sa-mi impui tu ce sa fac si sa ma si amendezi pentru ca nu te ascult?

  • @Vleaiculian, octombrie 25, 2023 la 5:57 am
    Civilizatie inseamna altceva decat crezi tu. Nu obligatia de a plati gras pe altii sa-ti ude floricelele de pe balcon.

  • Tipul foloseste acelasi stil siret si scarbos. Am avut apartament in Evergreen si am vandut imediat ce am intampinat aceleasi metode. Tipul promite ceva si scire alceva in acte. Trebuie sa fii foarte atent la orice cuvintel scris. Are asa multe reguli si conditii ca nici nu stii ce sa mai respecti chiar daca vrei. Cand mergi la el sa discuti te scuipa in ochi si iti rade in nas cu cea ai semnat. Ce spun locatarii e adevarat 100%. Irigatiile alea nici nu merg asa cum au promis, plus ca e efectiv un rahat ghiveciul ala cu flori pe balcon. Mai mult incurca si strica putinul spatiu de pe balcon. Eu un golan care vrea sa faca bani din piatra seaca. Cel mai bine sa nu cumperi de la asfel de „dezvoltatori”. Finisaje si instalatiile electrice/sanitare sunt facute in stil amatoresc. Un gainar cu titlul de „dezvoltator”.

  • Foarte bine! Locuiesc in complex si confirm ca se dau amenzi atunci cand oamenii nu inteleg ca trebuie sa respecti niste reguli (mai greu cu romanii si respectat legea/regulile). Regulamentul se semneaza inainte de mutare, toata lumea stie care sunt principiile complexului si ce anume trebuie respectat, sunt oameni care locuiesc aici de 2 ani si abia acum au descoprit regulamentul desi l-au semnat cu mult inainte. E greu sa construiesti ceva modern si diferit si sa le spui romanilor ca nu pot avea muraturi pe balcon pentru ca exista vegetatie :)) Nu o fi CCI sfintii constructiilor imobiliare, dar foarte bine ca se aplica regulamentul. Sa vizitati complexul peste 5,10 ani sa vedeti de ghetou o sa ajunga dupa ce CCI nu va mai administra complexul, romansii o sa schimbe regulemntul si o sa-si faca nevoile in jardinere.

  • Sa ma fereasca Dumnezeu de prostia unora. Cum sa impui un asemenea regulament? Cat de cretini au fost aia de au dat si bani pe asa ceva? Dai sute de mii de euro si ei pot intra cu japca la tine in casa si te pot amenda cu 500 euro daca se usuca boschetele pus de ei. Si lumea locuieste acolo. Pai romanului asa îi place. Sa fie cu biciul cineva dupa el. Cam asta e maximul de prostie si de bataie de joc pe banii tai. Fereasca Dumnezeu de asa prosti. Nici in chirie nu poti sa stai acolo. Voi va dati seama ce aberatii? Sa ti impuna cineva niste plante in balcon. Maine intra in casa si iti ia femeia. Modifica regulamentul si iti trimite femeia la produs. Sau iti aduce doi ucraineni in casa. Atat de prost trebuie sa fii incat sa iti faca un dobitoc regulament si tu sa stai ca prostul si sa te uiti pe banii tai. Pur si simplu nu sunt cuvinte sa mai spun ceva. Decat PROSTI!!! Dati bani fraierilor la toti dezvoltatorii si ascultati la ei cum sa traiti in casa voastra. Care de fapt nu este a voastra de vreme ce dezvoltatorul sau oricine agreeaza el prin alt regulament poate intra la voi in casa oricand i se pare lui ca s a uscat o frunza de la plata 🤣🤣🤣🤣
    Cam asta e maximul de prostie!

  • @adios
    octombrie 25, 2023 la 8:16 am și @Vleaiculian
    octombrie 25, 2023 la 5:57 am….
    Sunt unul și același imbecil care postează cu două nume diferite!

    Bă,ești prost ca o grămadă de bălegar ținut vara la soare ! Pe bune, tu chiar crezi ce scrii sau ești o piți [poancă] care-i curge din guriță🤤

    Mai bine închide gurița că o să-ți intre-n o muscă🪰 și o să-ți depună ouă 🥚🥚

    E aiurea sa umbli cu 2 ouă-n gură prin complexu’ rezidențial, ce o să zică cumpărătorii când o să te vadă ?!? 🤭

  • ⚠️CIPRIAN ȘI LUIZA DOI HOȚI DE BUZUNARE CE RUPEAU POLONIA IN ANII’90 .LA CE VĂ AȘTEPTAȚI CÂND AȚI CUMPĂRAT DE LA DOUĂ SPECIMENE? ÎI GĂSIȚI🕯 ÎN NICOLINA LA PARTER ÎN BLOCUL DE LÂNGĂ BENZINĂRIA CRUCEA LUI FERENCZ SAU MAI UȘOR SUS LA CABANA CERCU’ LA SERATA DE POKER ÎN WEEK-END.1

  • La fiecare articol de felul acesta trebuie sa se trezească câte un „Vleaiculian”, ieșean, get-beget, cu sânge albastru, care sta cu mamica în garsoniera și așteaptă sa moara, sa-i revină lui „intreaga” moștenire. Acești ieșeni veritabili sunt plin de venin ca au venit alți cetățeni din alte orașe,mult mai sărace și prin educație și multa munca au reușit ce nu va reuși el intr-o mie de ani.
    Cunosc complexul, dezvoltatorul a creat un complex deosebit, cu simt de răspundere. Problema este ca acești copaci au fost plantați cu mult timp înainte de a se achiziționa apartamentele și a se muta proprietarii și nu a avut grija de ei, s-au ofilit și când s au mutat oamenii copacii erau morți demult. Sa ceri 800lei pe un copac pitic, când în orice magazin de bricolaj îl gasesti la 200-300 lei max, este totuși deplasat.

  • @Anonim

    Ce nu spun oamenii (care nici nu stau in complex) e ca doamna care a luat 500 euro i-a luat pentru va schimbat jardiniera cu una mai îngustă. Pentru replantare e 150 euro. Ceea ce iarăși nu spun oamenii e ca între timp dezvoltatorul a venit si cu soluția pentru cei care nu agreează sumele firmei de amenajări și a oferit oamenilor indicații pentru a-și replanta copăcelul in regie proprie. CU ACEEAȘI CONDIȚIE DE A RĂMÂNE VERDE SI DE A RESPECTA REGULAMENTUL. Repet, e greu cu civilizația. Maine poimâine își extind balcoanele la parter.

  • Bună dimineața dragi colegi cititori. Ador să răsfoiesc ziarul și să aflu noutăți. Dar asta chiar e inedită. Aflu că, la Cuca Măcăii, există o comunitate de (***) care cu bani grei au ales să îngrașe un ieșean deștept care a făcut o regulă de desene animate prin care face mișto de toată turma.
    Mulți colegi care comentează la subiect se întreabă pe bună dreptate cât de prost poți fi să accepți așa ceva. Răspunsul e simplu: e de ajuns să fii provincial și să te visezi ieșean. Accepți orice. Adică nu orice: totul până la a ți se spune pe nume. Vegasluian, bostonian, etc. Atunci rămâi fără apărare, pentru că adevărul ăsta nu poate fi schimbat. Norocul e că sare turma la lătrat (de aia cine se aseamănă se adună) și la spurcat și hulit orice tentativă de a spune lucrurilor pe nume. Adică vegasluian unui vegasluian și bostonian unui bostonian. Și așa mai departe, vă știți voi. La fel și pentru femele.
    Păi în afară de faptul că acum râde un oraș întreg de voi de proști grămadă ce sunteți că vă intră ăia în casă la orice oră vor ei și vă jupesc de bănuții voștri chinuiți, acu’ mai vreți să fiți recunoscuți și drept ieșeni.
    Pe bune ? Chiar ați semnat „regulamentul” ?
    La zoo (sau la ocol) cu voi, că nici medicii ar fi depășiți de asemenea caz.

  • Se vede ca le ai cu Iașiul, Aurel Vlaicu e la cuca Măcăii, ca ii ia prea mult sa vina pana acolo de la Miroslava unde si-a turnat casa pe 500mp. Boss vine tramvaiul prin fața blocului si mai mănânci o pâine pana ajunge la rond. Iar daca oana acum nu ai mai ieșit de la tine din urbe, in toate tarile civilizate când te muți undeva, semnezi si un regulament… La tine in casă ești, dar nu muti nici măcar o priza cum vrea mușchii tăi.

  • Băi, da de ce blocurile astea arată ca alw de pe vremea lui Ceaușescu?
    Arhitectul a fost plătit cu nasturi sau sarmalele rămase de la nuntă? Sau e un arhitect moșneag din ăla care a copiat un proiect dr bloc din 1980, a mai pus o floare, ba o jardinieră….si gata, ai bloc model 2023!!!

    Faceți blocuri frumoase ca in afară că fițe și prețurile sunt ca in occident dar aspectul blocului zici ca e din USSR

  • vasluieni, botosaneni, suceveni sunt niste marlani, prostalai, imputiti , nespalati, agresivi,
    toti sunt niste ratati, multi nu sut in stare de nimic si vin la Iasi, mai ales ghioraie stomac din vaslui.au sosete rupte si le put picioarele, niste ratati si pierde vara, sunt
    prostalai, saraci, imputiti.

  • Apartament proprietate si asta vrea sa intre sa ude flori? Si daca nu le uda proprietarul da amenzi?
    In casa la om intri daca esti invitat sau cu mascatii la 6 dimineata. Si cine e prost sa plateasca „amenzile” alea.

  • Pt @Adios(Vleaiculian)…lumea vorbeste că nu porti chiloți când mergi la vizionare😅
    Și că mama ta, umblă beată prin față la mitropolie cerșând …1 leu pt spirt medicinal!

  • Da, așa este…blocurile astea zici că sunt construite de meseriași de pe vremea lu Ileana Ceașcă și Gh. DEJ- Stalin.
    Bă, arată exact ca blocul meu din 1975…
    Arhitectul blocului a studiat in perioada 1955-1964…studiile au durat așa mult pt că era la seral si nu prea venea la facultate. A rămas repetent o vreme..

  • Undeva este o greseala. Bietii oameni trebuie ca sunt chiriasi, da, veniti de cine stie ce fund de sat bosto-vegasluian cum bine zice cineva mai sus, dar nici la chirie nu iti intra hodoronc-tronc proprietarul in casa.
    Daca totusi au cumparat apartamentul si acesta nu este grevat de sarcini, pai nu iti intra decat politia cu mandat, si asta intre anumite ore. Daca-s proprietari si patesc asa ceva, asta spune multe despre nivelul lor scazut de cunostinte (exclusa o discutie despre inteligenta).
    Da, e un pas major pentru ei.
    Au venit la oras.
    Stau la bloc, adica adios wc in curte.
    Au vecini consateni, deci nu se simt singuri, au cu cine schimba o vorba, cui se vaicari.
    Au bancuta in fata blocului, asta e nepretuita la orele dupa-amiezii sau seara, mai vad si ei cine trece pe strada.
    Au grup de whatsapp, secolul 21 in viata lor.
    Pariu ca au teava de gaz, da, da, aia galbena, pusa sa o vada lumea toata, deci adios butelii.
    Au scapat de ars gunoiul in spate. Le vine masina saptamanal. Asta-i Iasiul, cumetre, a meritat sa faca imprumut pe 30 de ani ca sa devina ieseni.
    Dar cea mai tare si mai tare faza e ca le trece tramvaiul prin poarta. Va dati seama ? Noi iesenii radem de asa ceva, dar altii veniti de pe cine stie unde (cetateni, adica oameni ai cetatii –– acuma chiar rad !!!) au senzatia ca prin asta au incununat munca si aspiratiile multor generatii. Si asa este.
    Le trece tramvaiul prin poarta, le intra echipa la 10 noaptea sa le tunda boschetul si platesc si sute de euro peste rata la apartament pentru asta. Gudbai, Boston & Husi, in veci n-o sa ajungeti la asa trai bun.

  • „specialistă în marketing și relația cu presa” … doamne cat am mai ras. De la furat haine si „furat la rest” in strainatate au ajuns „specialisti” in marketing si constructii .. s-a intors lumea cu susul in jos.

  • Bă, da cibe dă bani pe apartamente in blocurile alea model 1980? Meritați sa vă țină in amenzi toată viața!

    Voi când mergeti la vizionat cu complex ” rezidențial” va uitati la cum arata blocurile? Sau mergeti pe ideea ca e in Iași ppp, poate sa arate urât la exterior ca nu contează!

    Ba contează foarte mult aspectul unui bloc! Dacă e ca cel din poze, atunci constructorul a angajat un arhitect chiar pe nevasta-sa sau un inginer ex-comunist…că numai ei pot avea asa gusturi ” vintage” :)))

  • Cum sa dai 500 euro amenda? E o bataie de joc la adresa locatarilor. In blocurile alea stau oameni care plătesc rate la bancă pe 35 ani, iar tu îi mai amendezi pt niște buruieni de 2 lei?

  • De unde au aparut peste noapte in ultimii 10 ani acesti “dezvoltatori imobiliari”? Pentru costruirea unei case in Copou o familie de medici sau profesori universitari muncesc pe merit o viata intreaga. De unde au avut acesti oameni deodata milioane si zeci de milioane de euro ca sa ridice 3-10 blocuri? Ceva nu se leagă…. Mai ales ca ei au fete de analfabeti…oare e vorba de colonei secu in umbra?

  • Îi nenorocesc pe locatari și Urbica(firma primarelui Chirica) și Dezvoltatorul.Ultimul e fratele boroiului ce a înjungiat o femeie nevinovata în gât în Mircea cel Bătrân.

  • Ce civilizatie, ce emancipare vedeti voi cu buruieni pe balcon? Plantele cresc pe pamant nu agatate la etajul 20. Numai ticnitii pot avea astfel de idei prostesti. Si cum sa fii obligat ca proprietar sa iti intre in casa gradinarul cand vrea el si sa ii dai si bani. Tolomacilor, cereti parcuri in oras daca vreti aer curat

  • Buey, nu te OBLIGA NIMENI,NICI LEGEA , sa primesti pe cineva – oricine – sa intre pe proprietea TA
    Decat cu mandat de la judecator
    PUNCT

  • Aceat infect de dezvoltator e sustinut de nimeni altul decat de preot Florin Chirila, marele Jmekerila di Campus T Vladimirescu!!!

Adauga un comentariu