Local

Dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu a renunțat la hotelul din centrul Iașului! A crezut că a dat lovitura după ce a plătit 130.000 de euro – FOTO

Publicat: 10 dec. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu a renunțat la hotelul din centrul Iașului A crezut că a dat lovitura după ce a plătit 130.000 de euro  FOTO
Ciprian Ciubotariu a achitat 130.000 euro în speranța că va construi un hotel în centrul Iașului, dar planurile au fost încurcate

În centrul Iașului urma să fie construit un hotel. Afaceristul Ciprian Ciubotariu a renunțat la idee după ce a încercat să obțină un aviz favorabil din partea Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice. Acum încearcă să consolideze clădirea aflată într-un stadiu avansat de degradare

Afaceristul Ciprian Ciubotariu, care a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare, și-a luat gândul de la o tranzacție importantă în centrul Iașului. În 2016 a cheltuit 130.000 de euro pentru o suprafață de 507 metri pătrați, situată în centrul Iașului, pe strada Agatha Bârsescu, nr. 13, chiar lângă sediul Primăriei Iași. Pe teren se află și o clădire, dar și anexe, aflate într-o stare avansată de degradare. Ciubotariu s-a gândit că ar putea să valorifice terenul prin intermediul unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce viza construirea unui hotel.

Conform documentației, regimul de înălțime propus era de S+P+2E+3 parțial, cu un POT (procent de ocupare a terenului) de 70 la sută și CUT (coeficient de utilizare a terenului) de 1,5. Suprafața desfășurată a construcției propuse era de 759 de metri pătrați. În 2020, proiectul a trecut de sesiunea de consultare publică, organizată de Primăria Iași.

Apoi, proiectul a ajuns în analiza Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, care este constituită la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași. Membrii comisiei nu au avizat favorabil proiectul și au trimis solicitarea beneficiarului la comisia constituită la nivelul Ministerului Culturii. Însă și aici au fost solicitate mai multe clarificări, iar avizul favorabil nu a fost eliberat.

În edițiile trecute a fost prezentat și cazul fostului patron al Hotelului Pleiada, singurul de 5 stele din Iași, care vrea să construiască un bloc în apropierea Maternității „Elena Doamna”.

Dezvoltatorul Ciprian Ciubotariu a renunțat la hotelul din centrul Iașului și reabilitează clădirea existentă

Din cauza procedurilor greoaie, Ciprian Ciubotariu a lăsat impresia că a renunțat la construirea hotelului. Recent a primit un certificat de urbanism de la Primăria Iași pentru reparația clădirii existente pe terenul achiziționat.

Mai mult, prin certificat solicită transformarea podului în spații de locuit. Clădirea este formată din patru camere, două holuri și o baie, la care se mai adaugă o anexă și un beci. În urma unui proces de retrocedare, imobilul a intrat în posesia celor care au revendicat proprietatea: Mariette Himelbrand și Silvia Stain.

Decizia de retrocedare a fost dată în 2007 de către magistrații Tribunalului Iași. După decesul celor două a apărut moștenitoarea Lidia Galosh, cu domiciliul declarat în Israel. Prin intermediul avocatei Anamaria Borș s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare cu Ciprian Ciubotariu. La un moment dat, Ciprian Ciubotariu a fost amendat de Primăria Iași pentru că nu a întreținut terenul de pe strada Agatha Bârsescu.

Firma lui Ciprian Ciubotariu a acumulat datorii de 8 milioane de euro

Proiectul de pe strada Agatha Bârsescu a fost inițiat prin intermediul societății CCI Construct Company SRL, unde Ciprian Ciubotariu este asociat alături de soție, Eliza Ciubotariu. Acum, proprietatea a fost transferată de pe persoană juridică pe persoană fizică.

Prin intermediul societății amintite au fost demarate lucrările la ansamblul de blocuri de locuințe „Evergreen Towers” de pe strada Aurel Vlaicu, nr. 83. Conform ultimelor date financiare, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 33,9 milioane de lei, aproape 7 milioane de euro, un profit de 9 milioane de lei, datorii de 40 milioane de lei, adică 8 milioane de euro.

Legat de proiectul de pe strada Agatha Bârsescu, Ciprian Ciubotariu a precizat pentru BZI că a încercat altă abordare de valorificare a imobilului, dar care este într-un stadiu incipient.

Comentarii
  • Îmi explică și mie cineva ce căcat de afacerist e ăla cu cifră de afaceri 33.9 milioane lei și cu datorii de 40 de milioane lei ?

  • Escroci, nu afaceriști. Și-a dat femeia la produs, acuma vai, de mine, mare afacerist, de fapt ei sunt fațada unui moș cu lovele din Iași, spala banii coruptului ăluia pe numele lor. Să fii prost sa te vinzi pentru niste bani… Oameni de căcat, daca sa te vinzi ca o marfă e o afacere… Ahahahaha, gunoaie

  • Stai cuminte boss, are cioara cascaval. A fost bagat in niste combinatii eronate si de asta si-a palmat cascavalul. Poate n-ai idee pe unde o duce pe fimei-sa in concedii. Si nu mai zic pe unde mai da „dreptu” ca sa mai ridice niste cocioabe de apartamente. Toti dezvoltatorii lui peste fac asa. Manareala pe fatza ca sa scape de ANAF. Eu vorbesc de chestii reale, nu din auzile sau din presa.

Adauga un comentariu