Local

Un director din Iași a rămas fără locul de muncă în timp ce se afla în concediu paternal. Acesta și-a recâștigat în instanță postul desființat! Șefii trebuie să-i plătească peste 22 de mii de euro despăgubiri (EXCLUSIV)

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un director din Iași a rămas fără locul de muncă în timp ce se afla în concediu paternal. Acesta și-a recâștigat în instanță postul desființat Șefii trebuie să-i plătească peste 22 de mii de euro despăgubiri EXCLUSIV
Un director din Iași a fost dat afară din funcție în timp ce era în concediu paternal. Acesta a atacat decizia în instanță, iar șefii trebuie să-i plătească despăgubiri de zeci de mii de euro

Caz incredibil în administrația ieșeană. Directorul adjunct a Direcției Județene de Pază și Protecție Iași și-a recâștigat în instanță postul desființat de șefi în urmă cu mai mulți ani în mod abuziv. Benone Tofan a intrat în concediu de creștere a copilului, iar conducerea i-a desființat postul fără să respecte legea. Bărbatul i-a obligat pe cei de la Direcție să-l reprimească pe funcție și să-i achite despăgubiri totale de zeci de mii de euro

Una din instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Iași a ajuns să fie măcinată de tot mai multe scandaluri interne. Direcția Județeană de Pază și Protecție (DJPP) Iași a devenit un teatru de război în ultima perioadă după schimbarea conducerii. Actualul director interimar al Direcției, Dănuț Podea, a fost obligat de magistrații ieșeni să repare o decizie administrativă pe care tot el a luat-o în urmă cu mai mulți ani. Totul s-a întâmplat în perioada în care DJPP avea titulatura de Serviciu de Pază.

În urmă cu circa 3 ani, Benone Tofan, director adjunct al Serviciului de Pază Iași, a intrat în concediu de creștere a copilului. La doar o lună distanță, conducerea a modificat organigrama, Serviciul fiind transformat în actuala Direcție Județeană de Pază și Protecție (DJPP). Postul lui Tofan a fost desființat, în ciuda faptului că legea nu permite acest lucru. Nu este primul scandal în care este implicată Direcția de Pază a județului din cauza unor demiteri. Fostul șef, Mihai Lucaci, a atacat în instanță concedierea de acum câteva săptămâni, concediere considerată abuzivă.

Directorul din Iași își cere banii și postul de la Direcția de Pază

Benone Tofan trebuie să fie reintegrat pe postul deținut anterior la Direcția Județeană de Pază și Protecție, iar șefii trebuie să-i plătească peste 22 de mii de euro (110 mii lei). Tofan a avut 3 procese câștigate cu instituția aflată în subordinea Consiliului Județean Iași. În urma deciziei magistraților, Tofan trebuie să primească 60 de mii de lei drept salarii restante și alți 50 de mii de lei despăgubiri. Culmea, în cursul anului 2020, în urma unei prime decizii a magistraților de la Curtea de Apel, Benone Tofan a fost reîncadrat pe post. A primit 20 de mii de lei despăgubiri și după o zi a fost dat afară. Ulterior, a deschis alte acțiuni, iar acum a avut din nou câștig de cauză.

„Dacă Dănuț Podea nu respectă această decizie în termen de 15 zile privind repunerea pe funcție, se poate alege cu plângere penală pentru abuz în serviciu. Benone Tofan a susținut că speră ca cei de la DJPP să respecte hotărârea instanței. „Eu sper să respecte hotărârea instanței și să fiu reintegrat pe postul deținut anterior”, a menționat Benone Tofan.

Bătaie între directorii de la Direcția de Pază Iași

Între Dănuț Podea și Benone Tofan a mai fost un conflict în urmă cu mai mulți ani. Cei doi s-au certat în pubic, scandalul lăsându-se cu pumni și picioare. Scandalul între cei doi a avut loc în anul 2014, în momentul în care postul de director era în aer. Între timp, Benone Tofan intrase în concediu paternal, iar Podea a venit la CJ cu o organigramă nouă. Fără să specifice în plenul Consiliului că adjunctul era în concediu de creștere a copilului, organigrama a fost avizată fără postul lui Benone Tofan. Astfel, directorul instituției din Iași s-a trezit fără funcție.
În schimb, Dănuț Podea nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor „BZI” pentru a comenta situația de la instituția pe care o coordonează.

Adauga un comentariu