National

Un exemplu demn de urmat. Într-un oraș din România vor fi testate toate cadrele didactice împotriva COVID-19, înainte de începerea școlilor

Publicat: 26 aug. 2020
Un exemplu demn de urmat. Într-un oraș din România vor fi testate toate cadrele didactice împotriva COVID-19, înainte de începerea școlilor
Un exemplu demn de urmat. Într-un oraș din România vor fi testate toate cadrele didactice împotriva COVID-19, înainte de începerea școlilor

Un exemplu demn de urmat. Într-un oraș din România vor fi testate toate cadrele didactice împotriva COVID-19, înainte de începerea școlilor. Ion Lungu, primarul orașului Suceava, a anunțat, miercuri, că urmează să propună un amendament la proiectul de rectificare bugetară al orașului, Prin acesta, toate cele aproximativ 2.000 de cadre didactice și personalul auxiliar vor fi testate pentru coronavirus înainte de începerea noului an școlar.

Primarul a menționat, în cadrul unei conferințe, că testul va fi făcut cu 72 de ore înainte de începerea școlii. De asemenea, prețul va fi suportat de municipalitate.

„Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în care voi propune ca toate cadrele didactice, înainte de începerea școlii, cu 72 de ore, să aibă făcut un test COVID. Primăria municipiului Suceava va suporta acești bani, am spus acest lucru, deja avem solicitări de la școli. Mâine (joi – n.r.) avem ședință de Consiliu Local, voi face un amendament la proiectul de rectificare bugetară, să prindem aceste sume în bugetul școlilor”, a spus Lungu.

Un exemplu demn de urmat

Banii pentru teste îi vor primi școlile, iar acestea vor încheia contract de prestări servicii cu un laborator care să facă testele.

„Mi se pare corect și normal să fie așa (…) trebuie să ne asigurăm că toate cadrele didactice, toți cei care intră în școală, și personalul auxiliar, care intră în contact cu copiii, are test COVID (…) Mulți au fost în concediu, plecați din localitate”, a mai spus Lungu.

Traian Băsescu vorbește despre debutul anului școlar: ”Vom avea o transmitere a bolii de nedescris”

Fostul președinte al României a criticat modul în care guvernanții s-au preocupat de redeschiderea școlilor, arătând că pe timpul verii nu s-a făcut mai nimic.

„Spre exemplu, acum începe şcoala şi ei acum se agită, Deci nu s-au agitat o vară întreagă-. Ei acum pregătesc dascălii pentru curriculul online.

Dacă micșorezi curricula găsești modalităţi de substituire. Nu au făcut nimic iar mâine poimâine vor spune, școlile să se descurce.”, a afirmat fostul președinte.

El este de părere că numărul de cazuri va crește alarmant, odată cu începerea școlii. De asemenea, Traian Băsescu adaugă o listă de lucruri pe care Guvernul le-ar fi putut face, dar nu le-au făcut. Acesta este de părere că începutul de an școlar va fi un ”dezastru pentru copii şi familii”.

”Vom avea o transmitere a bolii de nedescris. Aveam primării ce aveau posibilitatea de a pregăti structuri modulare pe post de clase. Nu au făcut nici asta. E greu să mai descrii incompetenţa şi lipsa de viziune a acestui guvern.

Să nu credeți că dacă ar veni trupa lui Ciolacu ar fi mai bine.

Şi acolo incompetența e cât cuprinde, la PSD: Marea problemă acum ca Guvernul să cheme doi, trei, cinci oameni care să le dea idei după ce toată vara s-au ținut de propagandă despre cât de buni sunt ei, despre cum au salvat țara.

Mai bine pregăteau cadrele didactice să predea la distanţă, să pregătească acoperirea rețelelor în zonele rurale pentru același motiv sau se puteau interconecta la rețeaua optică a Trans Electrică sau a CFR.

Nu au făcut nimic și acum se pregătesc cuc aparatul de propagandă cât de bine fac ei şi cum ratam din cauză nu știu cui debutul de an școlar. Acest debut de an școlar nu poate fi altceva decât un dezastru pentru copii şi familii”, a spus Traian Băsescu.

Adauga un comentariu