Titlurile zilei

Un expert contabil din Iași riscă să rămână fără apartamentul de 88.000 de euro din cartierul Nicolina! O datorie minoră la întreținere i-a încurcat viața: „A fost un exces de zel” – FOTO

Publicat: 19 aug. 2023
_____ Vizualizări 29 Comentarii
Un expert contabil din Iași riscă să rămână fără apartamentul de 88.000 de euro din cartierul Nicolina O datorie minoră la întreținere i-a încurcat viața A fost un exces de zel - FOTO
Un apartament de 88.000 euro este scos la vânzare pentru o datorie de 800 de euro

Proprietara unui apartament din Iași s-a trezit că este executată pentru o datorie de aproape 4.000 de lei, sumă restantă la întreținere. Apartamentul scos la vânzare valorează nu mai puțin de 88.000 de euro. Procedura ar urma să fie organizată la începutul lunii septembrie 2023. În schimb, debitoarea a precizat că a căzut la înțelegere și că va plăti datoria eșalonat

Executorii judecătorești din Iași aplică sentințele fără milă. Daniela Marinescu, de meserie expert contabil, s-a trezit că este executată de asociația de proprietari pentru că nu a plătit cheltuielile de întreținere, o sumă aparent mică, de aproape 4.000 de lei. Asociația de proprietari s-a judecat cu debitorul și a obținut sentințe favorabile. Asociația a cerut să fie valorificat apartamentul debitoarei din blocul  604, sc. B, et.2, de pe strada Clopotari, nr. 45 – 47, cartierul Nicolina 2. Executorii vor organiza o licitație pentru valorificarea bunului pe data de 12.09.2023.

„Invităm pe toți ce care pretind vreun drept asupra imobilului scos la vânzare prin licitație publică să anunțe executorul judecătoresc înainte de data stabilită pentru vânzare, în caz contrar vor fi decăzuți din dreptul de a mai formula obiecțiuni sau cerere în legătură cu acesta”, se arată în anunțul executorului Irina-Rica Niță.

La un moment dat, și patronii de la florăria Ikebana s-au trezit cu locuința scoasă la vânzare.

Apartamentul expertului contabil este compus din 3 camere

Imobilul scos la licitație este compus din 3 camere cu o suprafață utilă 67,30 metri pătrați, la care se adaugă un balcon de 4,83 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 434.561 de lei, aproape 88.000 de euro. Inițial, blocul era administrat de societatea Termoservice SA, aflată în subordinea Primăriei Iași. Ulterior, din luna aprilie 2023 a fost preluat de firma de administrare Urbica, cu tot cu datoriile proprietarilor din bloc. Executorii judecătorești vând și un apartament cu 5 camere din zona Canta, licitație programată pe data de  07.09.2023.

Daniela Marinescu spune că este o încurcătură

Contactată telefonic, Daniela Marinescu a precizat că a început deja să plătească din datoria înregistrată la asociația de proprietari.

„S-a rezolvat, datoria va fi achitată eșalonat. Executorul mi-a promis că va anula anunțul, nu știam. Este o greșeală. Cred că este un exces de zel”, a precizat Daniela Marinescu.

Totodată, executorii au organizat, în luna iulie, o licitație pentru valorificarea bunurilor ce aparțin unei rețele de proxeneți din Iași. Membrii rețelei au fost condamnați definitiv la ani grei de închisoare. Totul a început în 2013, când Iulian Focșa, Mihai Andrei și Diana Florina Iftimie au pus bazele unei rețele de prostituție. Indivizii traficau minore în Anglia, de pe urma lor obținând sume importante. Fetele erau obligate să se prostitueze în locuințe închiriate sau bordeluri clandestine. Acum, victimele încearcă să obțină despăgubiri prin intermediul executorilor.

Astfel, aceștia au scos la vânzare un lot de 3 mașini aflate în proprietatea condamnaților. Este vorba despre 3 autoturisme, marca Lincoln Navigator, Skoda și Audi. Cele 3 mașini nu valorează mai mult de 20.000 de lei.

Comentarii
  • Dupa cunostintele mele , apartamentele se executa de la 10000 lei pe noul cod civil . Cum de s-a putut ajunge aici decat prin abuzuri ?
    Sunt dosare unde executorii trimit cate 10-15 lei pentru debite mult, mult mai mari !
    Si pentru ce trebuia sa fie pusa poza proprietarei in ziar?
    CERETI DAUNE MORALE DOAMNA !

  • NU ma mira nimic la Termoservice , capusa de companie pentru nepotei si rude inapti si nefolositori cu salarii de doctori academicieni de balta in Mircea la B uri si alte blocuri din zona persoane cu 80.000 si 100.000 RON DATORIE si nu fac nimic … care dureza de vre-o 8 ani …dar esti dat in judecata pentru 1.000 de RON !!!!!!! daca locatar care isi vede de patratica lui.
    MAFIA IMOBILIARA si legaturile din TERMOSERVICE si capusele de politicieni au stranse legaturi . DNA iara doarme sau este tinut in frau !!!!!!!!….

  • Desființați asociațiile de proprietari. De ce să platim salariile la atâția oameni? Rușine. spune:

    E timpul ca noi sa ne platim singuri intretinerea. Gata cu intermediarii.

  • LA PUSCARIE CU VITA CORUPTA DE CHIRICA SI PENALUL DE AIVANOAIEI DE LA TERMOS SERVIS IASI VOR SA VANDA IAT FOSTU CET ATENTIE IESENI IN CURAND O SA MURITI DE FOAME

  • DRAGI IEȘENI, SUNTEȚI ÎN STARE SA VA PLATIȚI SINGURI CURENTUL SI GAZELE?

    SAU ESTE PUȚIN RETARZI SI NU VA DESCURCATI SINGURI…ASA GANDESC CEI DE LA ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI.
    Fară ei, noi toți proprietarii am fi mâncați de gândaci, că nu stim nici măcar unde sa ne plătim lumina,etc 🤭

  • Executoarea Rita Nica Irina este sora executoarei penale Mereuta Lăcrămioara , acestea fac abuzuri și încalcă legea , numai pușcăria le va cuminți.

  • Abuzuri ale executorului corupt care a acționat cu nesimțire și în cârdășie cu mafioții imobiliari. Executorii sunt părtași la numeroase abuzuri prin care lasă oameni fără case deși legea nu permite executarea imobiliară pentru prejudicii sub 10.000 lei. A crezut că îi merge, plângere penală și la pușcărie cu ea!

  • Pt ăla cu desființarea asoc. de proprietari: bre, pe ce lume trăiești?! Exista o lege care obligă la așa ceva. Nu s-a apucat nimeni sa facă asociații, din plictiseala. Lege făcută fix de aia pe care i-ai votat.
    Inca ceva: furnizorii de servicii precum Apavital refuza încheierea de contracte individuale în cazul apartamentelor. Vor doar pe bloc/asociație. Pt că așa se poate multe mai eficient. Și nu ai ce sa le faci. Capisci?

  • Pt #plm, esti plecat cu cazanu pe Bahlui….
    Cum dracu sa spui asa prostii…apavital poate incheia contracte individual(la case se incheie pe familie, se poate si la bloc), auzi la el ca nu poate…presupun ca esti un lache care lucreaza la asociatia de proprietari, ca prea ii pupi in p**lâ. Pãcãliciule.
    Oamenii din Iasi trebuie sa adune semnaturi si sa desfiinteze asociatiile de proprietari, asa cum spunea cineva mai sus. Sunt pline de pensionari (administrator, cenzor, etc) …pe care ii plãtim cu banii nostri. Asociațiile sunt inutile .

  • De ce nu se sesizează Parchetul Curții de Apel Iași cu privire la executoarele penale Mereuta și Niță ? Se așteaptă plângeri la CSM ( Inspecția judiciară ) ?

  • Plm ✠
    august 19, 2023 la 1:46 pm
    Pt ăla cu desființarea asoc. de proprietari: bre, pe ce lume trăiești?! Exista o lege care obligă la așa ceva. Nu s-a apucat nimeni sa facă asociații, din plictiseala. Lege făcută fix de aia pe care i-ai votat.
    Inca ceva: furnizorii de servicii precum Apavital refuza încheierea de contracte individuale în cazul apartamentelor. Vor doar pe bloc/asociație. Pt că așa se poate multe mai eficient. Și nu ai ce sa le faci. Capisci?

    Vroiam doar sa va spun ca aveti PROPRIETATEA COMUNA definita prin codul civil si chiar nu va vad reusind sa intretineti un bloc daca nu ar exista asociatia.
    Vedeti bloculetele din Copou care au doar cateva apartamente in ce stare de degradare au ajuns. LA NOI , la romani oamenii niciodata nu reusesc sa se inteleaga si sa convetuiasca civilizat !

  • Apa Vital nu incheie contract individual motivivand ca, nu au dreptul de proprietate al conductelor? Nu stiu daca este legal sau nu acesta este raspunsul primit de la Apa Vital Iasi
    .

  • 🪳 Asociațiile de proprietari trebuiesc desființate. Efectiv nu-și mai au rostul. Sunt rămase de pe vremea comunismului. 🪰Sunt făcute după model sovietic / U.R.S.S. 🇨🇳 spune:

    In alte orase , societați gen Apa Vital incheie cobtracte cu fiecare locatar…ceapa mamii lor, aici în Iași sunt în cârdășie cu Asociațiile de proprietari…că daca mai încheiau contracte individuale…se duceau draculhi ăștia din asociație, efectiv rămâneau fără muncă. Gazul? Il platesc la eon, caldura separat, curentul la eon…trebuiesc desființate. Strângeți semnături să desființăm asociațiile de proprietari din Iași. Sa-i trimitem pe acești „bondarii/trântorii” in somaj.

    Bzzzzzz…să se ducă dracului, că doar cer să mânânce miere, trântorii produc miere.🪲

  • @pentru cel cu asociațiile trebuie desființate…aveți dreptate 100%

    La mine la asociație lucrează niste babe, la pensie…o bat in cap toata ziua…program 9-11 la asociatie, restul pe „teren”…in realitate pleaca acasa, piața…efectiv noi le platim ca sa frece menta. Pe vremea comunismului,era nevoie de asociatie pentru ai supraveghea pe locatari, dar după 90 nu mai e nevoie…duceti-vă dracului de paraziți ! Semnez pentru desființarea lor.

  • Analfabeți asistați! În toate țările civilizate sunt administratori de condominii. În SUA au putere de decizie. Mai citiți pe ,,Goagle,, nu vă mai uitați la filme turcești!. De asta involuam!

  • Niște leneși și niște expirați cei care lucrează la asociație. Beau cafea , fumează si se uita pe tiktok pe banii locatarilor. La muncă cu voi. Huuuuooooo

    Putem trai si fară asociație, pot sa-mi mătur singur in fața ușii…nu tre sa mai platesc o leneșă să facă fâșca fâșca cu mătura o dată pe săptămână.

  • Adminis…
    august 20, 2023 la 12:06 pm…PROSTOVANE.

    Vorbesti ca sa nu taci. Vită furajeră ce ești. Nicăieri in lumea civilizata NU exista asociatii de proprietari, cu exceptia Rusiei si in Coreea de Nord. Idiotule asta vrei? Ca in Rusia? Mars acolo cu maica.ta si femeia de servici(nevasta ta)

    In SUA cladirea( toate apartamentele dintr-un bloc) apartin aceluiasi proprietar, …ca sa nu vină el la usa fiecărui CHIRIAȘ sa colecteze: lumina,apa,etc…proprietarul angajeaza un administrator de condominiu.

    Boule, care esti tu…citeste cu atentie, nu vb aiurea. In Germania nu exista in blocurile de proprietari asociatie de paraziti, iar in Anglia( unde am stat pana luna trecută) ghici ce? Nici aici nu exista asa ceva.

    Asociațiile de proprietari din Iași trebuiesc desființate definitiv, efectiv sunt pe degeaba.

    Semnez orice numai sa va vad pe voi astia de la asociatie la ajofm cautând de lucru. Sunteti istorie ! La tomberon cu voi.

  • …nici in Franta NU exista așa ceva !
    Nu a auzit nimeni de asociatie de proprietari cu cenzor,administrator(??? )contabil,etc..wtf?

  • Niste nemernici acesti adiministratori de asociații, maxim liceu dar proști de bubuie…trebuiesc trimiși la cules capșuni/masline. Nici in Grecia,unde stau eu nu sunt asociatii de proprietari…

  • Asociatia de locatari este o invenție comunistă însă coroborat cu surorile executoare Mereuta și Niță Rica , este dezastru.

  • depinde de asociatia de locatari si de cei care o administreaza. sunt asociatii unde la 500 lei datorie au inaintat actele catre executori pentru ca proprietarii sa fie evacuati sau sunt asociatii de locatari unde proprietarii primesc deabia la 10.000 lei datorie instiintare in usa sau in cutia postala ca sunt dati in judecata pentru neplata datoriei. am avut una in scara care lucra la SALUBRIS SA. o doar in fofoloanca, fuma 2 pachete pe zi, avea masina in fata blocului, caine in casa, frigiderul plin, grasa, si urata, cu niste ochi bulbucati in cap, deabia urca si cobora scariile gafaind ca un tractor.

  • Trebuie scapatcde acesti atarnatori de portofelul nostru. Asociatiile comuniste trebuie sa dispara in istorie. Ceara mamii lor de paraziti. Nik bun nu fac in urma lor. La munca putorilor sovietice 🙂

Adauga un comentariu