Cancan ultimă oră

Un fermier din Caraș Severin se laudă că găinile lui fac ouă deja colorate

Publicat: 01 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un fermier din Caraș Severin se laudă că găinile lui fac ouă deja colorate
Un fermier din Caraș Severin vinde ouă deja vopsite și nu, nu este vorba că le vopsește el cu vopsea

Un bănățean spune că păsările sale fac deja ouă cu coaja colorată natural! Iată cum este posibil.

Un fermier din Caraș Severin vinde ouă deja vopsite și nu, nu este vorba că le vopsește el cu vopsea cumpărată din comerț, ci păsările pe care el le crește le fac culorate natural. Găinile sale sunt hrănite cu grăunțe ecologice, fără strop de îngrășăminte sau aditivi alimentari, iar acestea fac ouă în nuanțe de alb, verde, albăstrui și chiar și roșii.

Cum pot să facă găinile ouă deja colorate

Bănățeanul din satul Soceni spune că găinile pe care le are în ogradă nu sunt unele obișnuite, ci sunt păsări de rase, în care a investit foarte mulți bani. Acestea l-au făcut cunoscut în sat, mai ales pentru ouăle pe care le vinde și cu 6 lei.

Sunt 100% ecologice și nu au coaja vopsită, deși pot avea nuanțe și de roșu, albastru sau chiar verde.

Ei bine, acesta se laudă și spune că are grijă ca animalele lui să fie hrănite cu mâncare sănătoasă, iar ele îl răspătesc pe măsură.

„Sunt găini de rasă marans, austrolorp, araucana, mi le-a trimis un prieten din Tărgu-Jiu. Mulți bani investiți”, a declarat Costel Roșca, proprietarul acestora.

Cum se vopsesc corect ouăle de Paște

Pentru cine nu-și permite să dea pe un ou colorat natural și 6 lei există metoda pe care o folosesc toate gospodinele, cea a coloratului cu vopsea din comeț. Bineînțeles că sunt și câteva aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când înroșiți ouăle pentru Paște.

Astfel, înainte de a fi vopsite, acestea trebuie degresate foarte bine, fierte într-un vas încăpător, iar mai apoi puse în vopseaua cumpărată din comerț, ținute circa un minut, iar mai apoi scoase și puse pe o hârtie absorbantă.

De asemenea, există mult mai multe procese prin care ouăle pot fi colorate și natural, de exemplu, cu coji de ceapă. De asemenea, iată care sunt și cele mai frecvente 5 greșeli pe care le puteți face atunci când înroșiți oăle.

Adauga un comentariu