Sport

Un fost jucător în Liga I face praf fotbalul românesc: „Alergam prin noroi, printre vaci!”

Publicat: 13 feb. 2020

Vahid Hambo, 25 de ani, a jucat la Astra Giurgiu din februarie 2019 până în vara aceluiași an. Finlandezul, considerat „noul Zlatan” când a venit la Giurgiu, a părăsit apoi Liga I, iar acum face praf fotbalul românesc.

„Am ajuns și am întrebat unde să mă antrenez, pe teren sau în sala de forță, dar mi s-a spus că afară. Dar am ieșit pe un câmp, în afara stadionului, unde am alergat prin noroi, printre vaci. Și asta a durat câteva câteva zile. Stadionul de la Astra era catastrofal. Dușurile erau, de fapt, niște țevi care împroșcau apă în toate direcțiile. Erau cabluri atârnate pe toți pereții. Lămpile stăteau să cadă, dar jucătorii aveau salarii mari și tricouri de sute de euro. Erau păianjeni peste tot, iar gândacii nici nu se mai agitau pe pereți”, a povestit Hambo, în presa din Finlanda.

Antrenorii erau ca la ruletă

Atacantul nordic a continuat dezvăluirile șocante, explicând modul cumplit în care acționează conducătorii cluburilor din Liga I.

„Dacă un jucător provoca probleme la echipă, șefii clubului se sunau între ei și cădeau de acord ca nimeni să nu vorbească despre respectivul jucător. Dacă ei doreau, îți distrugeau cariera într-o clipă”, a spus Vahid Hambo.

„Ca echipă, din punct de vedere tactic era un dezastru. Antrenorii erau ca la ruletă. Câteva meciuri și erai cel mai bun. Nu câștigai, îl dădeau la o parte. Starurile echipei decideau cum se fac antrenamentele”, a continuat finlandezul.

Singura echipă profesionistă este cea a legendarului Hagi

Fotbalistul finlandez consideră că Viitorul, gruparea lui Hagi, este singura gruparea profesionistă din România.

„În tot acest haos, singura echipă profesionistă este cea a legendarului Gheorghe Hagi, care vinde jucători tineri pe bani mulți. Hagi a interzis mașinile scumpe și tataujele șmecherești. Disciplina funcționează perfect. Toți jucătorii locuiesc în aceeași casă”, a încheiat Hambo dezvăluirile incredibile.

Vahid Hambo evoluează acum în țara natală, la FC Lahti. Atacantul cu trei selecții în naționala U21 a Finlandei e cotat la 200.000 de euroloading...

Adauga un comentariu