Local

Un hoț s-a abonat la bunurile studenților din căminele din Iași. A furat de mai multe ori din camere

Publicat: 12 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un hoț s-a abonat la bunurile studenților din căminele din Iași. A furat de mai multe ori din camere
Un individ a fost arestat preventiv după ce a furat de mai  multe ori

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru că a furat. Acesta a fost depistat de polițiști și trimis după gratii

Claudel Botea este un bărbat care acum se află în spatele gratiilor pentru că s-a abonat la bunurile studenților din Iași. Acesta a intrat de mai multe ori în camerele de cămin și a plecat cu bunuri. Totuși, zilele trecute a fost prins de polițiști și trimis după gratii.

„La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Centrul Universitar Iași au identificat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din județul Iași, care în cursul anului 2022 ar fi sustras, dintr-o cameră de cămin de pe raza municipiului Iași, un telefon mobil, precum și alte bunuri. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 ianuarie 2023 a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași. Ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei de judecată. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Hoțul din cămine a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Claudel Botea a fost prezentat de către polițiști în fața judecătorilor ieșeni. Cei din urmă au dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în ceea ce îl privește pe inculpatul BOTEA CLAUDEL şi dispune arestarea preventivă a inculpatului, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (două acte materiale), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.01.2023 şi până la data de 08.02.2023, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Un adolescent a ajuns după gratii după ce a furat o mașină

Și un adolescent aflat într-un centru de plasament a ajuns în spatele gratiilor după ce a furat un autoturism și a plecat cu acesta la plimbare. Proprietarul a observat că îi lipsește mașina din fața casei și a cerut imediat ajutorul polițiștilor. Cei din urmă au făcut verificări, iar în scurt timp l-au identificat pe tânărul hoț.

Acesta se numește Ionel Gajora și este beneficiar al Centrului de Servicii Sociale Târgu Frumos – Centrul Rezidențial „O nouă Şansă”. Oamenii legii l-au condus la audieri, iar mai apoi au decis să îl rețină pentru o perioadă de 24 de ore, fiind acuzat de furt în scop de folosință și conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Dosar penal pe numele adolescentului

Acum, puștiul s-a ales cu dosar penal.

„Polițiștii Poliției Orașului Tg. Frumos au fost sesizați de către un bărbat din orașul Tg. Frumos despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul lăsat descuiat în fața locuinței. În interiorul mașinii, într-o cutie a lăsat una dintre chei. În urma verificărilor, autovehiculul a fost găsit de polițiști.

De asemenea, din cercetări a rezultat faptul că acesta ar fi fost condus de către un tânăr care nu deține permis de conducere. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 decembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor de furt în scop de folosință și conducerea unui auto fără permis de conducere a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Adauga un comentariu