Local

Un ieșean a crezut că scapă de dosar penal cu 200 de lei. A încercat să-l ademenească pe un polițist, dar s-a ales cu o acuzație de dare de mită (Exclusiv)

Publicat: 05 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean a crezut că scapă de dosar penal cu 200 de lei. A încercat să-l ademenească pe un polițist dar s-a ales cu o acuzație de dare de mită Exclusiv
Un ieșean va fi nevoit să dea socoteală în instanță, după ce a fost acuzat că a încercat să scape de un dosar penal contra sumei de 200 de lei

Un individ din județul Iași va fi obligat să dea explicații în instanță, după ce a fost acuzat că a încercat să îi dea șpagă unui om al legii. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe Romevas Căldăraru, sub acuzațiile de conducere fără permis și dare de mită. Anchetatorii ieșeni susțin că bărbatul a încercat să scape de un dosar penal cu o șpagă de 200 de lei

Un ieșean a crezut că scapă de dosar penal cu 200 de lei. Individul a încercat să-l ademenească pe un om al legii, dar s-a ales cu o acuzație de dare de mită. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis recent în judecată pe Romevas Căldăraru, sub acuzațiile de conducere fără permis și dare de mită.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrții vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ieșeanul Romevas Căldăraru, acuzat că a șofat fără a avea permis

Oamenii legii au susținut că ieșeanul Romevas Căldăraru a intrat în vizorul lor la mijlocul lunii trecute. Conform anchetatorilor, individul a fot prins în trafic la volanul unui autoturism, deși nu are permis de conducere.

„Pe data de 15 iunie 2021, în jurul orei 18:15, fiind prins de către agenții din cadrul Poliției Municipiului Pașcani – Biroul Rutier Pașcani în timp ce conducea autoturismul marca Fiat Punto, pe drumurile publice din municipiul Pașcani, pe o distanță de aproximativ 100 de metri, fără a avea permis și fără a avea acte de legitimare și documente pentru autoturism, cu excepția poliței RCA, care era expirată din data de 3 iunie 2021”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Procurorii ieșeni spun că individul a încercat să dea șpagă

Mai mult, anchetatorii spun că, în momentul în care a fost prins „în ofsaid”, Romevas Căldăraru a încercat să dea mită.

„Inculpatul i-a oferit unui agent principal de Poliție din cadrul Biroului Rutier Pașcani suma de 200 de lei, în scopul îndeplinirii de către acesta din urmă a unui act contrar atribuțiilor sale de serviciu. În concret, inculpatul i-a oferit suma de bani lucrătorului de Poliție pentru a-i permite deplasarea și pentru a nu dispune măsurile legale împotriva sa, în sensul de a nu fi amendat pentru faptul că nu avea asupra sa documentele de legitimare și ale autoturismului, cu excepția politei RCA, care era expirată, cât și pentru a nu constata infracțiunea de conducere fără permis. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu individul acuzat că a șofat fără carnet și că a vrut să dea șpagă. Din păcate, astfel de situații au fost tot mai des întâlnite în județul Iași în ultima perioadă.

Adauga un comentariu