Local

Un ieșean a vrut să scape de o amendă cu șpagă! Șoferul a încercat să îi plaseze 100 de lei unui polițist! Individul s-a ales cu o condamnare de toată frumusețea!

Publicat: 03 mart. 2021
Un bărbat, cu o bancnotă de 100 de lei în mână
Un bărbat din Iași a fost condamnat de judecători pentru dare de mită: individul a încercat să îi dea șpagă unui polițist

Un șofer din județul Iași a fost pedepsit de către magistrați. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Dorin Pintilie la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. Anchetatorii au spus că ieșeanul ar fi încercat să scape de o amendă, încercând să îi dea șpagă unui polițist.

Un ieșean a încercat să scape de o amendă cu șpagă! Șoferul ar fi încercat să îi plaseze 100 de lei unui agent de Poliție! În urma incidentului, individul s-a ales cu o pedeapsă de toată frumusețea! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Dorin Pintilie la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru dare de mită. „Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul la Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat sau la Centrul de Urgență, din cadrul Consiliului Local Iași. Dispune confiscarea de la inculpatul Dorin Pintilie a sumei de 100 de lei, dată cu titlu de mită”, au precizat magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Dorin Pintilie, acuzat de dare de mită

Procesul lui Dorin Pintilie a început pe 16 octombrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe șoferul de 57 de ani, sub acuzația de dare de mită. Procurorii au afirmat că incidentul în care a fost implicat Dorin Pintilie a avut loc pe 22 mai 2020.

„În acea zi, inculpatul a fost oprit în localitatea Osoi de doi agenți aflați în exercitarea atribuțiilor constând în acțiuni și misiuni de supraveghere a frontierei, în vederea constatării infracțiunilor la regimul juridic al frontierei de stat. Cu această ocazie, inculpatul a dat, pentru sine, unui agent-șef din cadrul SPF Țuțora – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, suma de 100 de lei, pe care a introdus-o în polița RCA, împăturită, pentru a ascunde bancnota”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

A vrut să scape de o amendă din cauza calului transportat

Oamenii legii au adăugat faptul că scopul șpăgii era acela de a scăpa de o amendă pe care Dorin Pintilie risca să o primească.

„Banii au fost remiși în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în neluarea măsurilor de sancționare contravențională. Mai exact, era vorba despre neaplicarea unei amenzi pentru lipsa documentelor de proveniență ale calului transportat, cu nerespectarea prevederilor legislative”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

După incident, ieșeanul în vârstă de 57 de ani a fost săltat și dus la audieri. Ulterior, procurorii ieșeni au decis trimiterea în judecată a lui Dorin Pintilie. Acuzația adusă de către anchetatori în acest caz: dare de mită. Interesant este faptul că astfel de cazuri sunt tot mai dese în județul Iași. În general, este vorba despre șoferi care, trași pe dreapta și prinși în neregulă de oamenii legii, fac tot posibilul pentru a scăpa de eventuale sancțiuni. Numai că aceștia se aleg în final cu un dosar penal pentru dare de mită.

Comentarii
  • Gata s a dus vremea lui Puiu Constantinescu de la rutieră când mafiotul dirija circulația la Fundație ajuns apoi ofițer și mare primitor de șpăgi pentru permise luate aiurea.

  • Bravo polițistului de Frontiera ca a anunțat autoritățile pt. mita, chiar și 100 de lei, tot mita e! Procurorul și-a făcut treaba, a trimis în judecata! E un exemplu ca se poate! Și alți polițiști sa nu mai primească șpăgi, sa denunțe infracțiunea, ca doar de asta sunt polițiști!

  • Plătim de la buget polițiști de frontieră politisti și procurori DGA cu o groază de bani ca să facă dosare la comandă unui meltean pentru 100 ron si alții prejudiciaza statul și implicit cetățenii prin fel și fel de tertipuri de milioane de € ,,,Deșteptate cititorule,,

  • Și melteanului nu trebuia sa i se facă dosar penal pt. dare de mita? Trebuia sa dea șpagă agentului vreo 100.000 de euro șpagă sa se facă dosar penal, ca să fie o suma sa se merite munca și cheltuielile? Pai asa se încurajează corupția, pe considerentul ca nu e suma asa mare! Adevărat ca sunt acte de corupție de milioane de euro Neinvestigate, dar nu e o scuza ca pt. foloase mai mici nu e corupție! Oricum, nu toți agenții de Politie de Frontiera sunt corecți, exista și uscaturi pe-acolo!

Adauga un comentariu