Local

Un ieșean ajuns la București a caftit un polițist și un jandarm în plină stradă! „Am mai bătut un polițist în Austria, să vină mascații, mă p.. pe voi, nu aveți ce să îmi faceți!” (Exclusiv)

Publicat: 12 oct. 2020
Pentru că a recunoscut că i-a bătut pe cei doi, judecătorii au fost destul de blânzi cu el și l-au condamnat la o pedeapsă cu suspendare
Un jandarm și un polițișt au fost agresați de un ieșean

Un ieșean a fost pedepsit de judecători după ce a bătut un polițist și un jandarm. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București au dispus condamnarea lui Constantin Ozoreanu la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj. „Instanța constată că părțile vătămate nu s-au constituit părți civile în cadrul procesului penal”, au precizat judecătorii. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Constantin Ozoreanu, un bărbat din Iași, a fost condamnat după ce a bătut un polițist și un jandarm. Procesul lui Constantin Ozoreanu a început pe 9 martie 2020. Procurorii l-au trimis în judecată pe individ pentru două infracțiuni de ultraj.

„Pe 30 septembrie 2017, în jurul orei 18:00, în timp ce se afla în București, Constantin Ozoreanu a amenințat și a agresat fizic, prin lovire cu pumnul la nivelul coastelor și la nivelul feței, persoanele vătămate L.G.E. – jandarm – și G.D.M. – polițist – în timp ce acestea două își exercitau atribuțiile de serviciu, încercând să procedeze în prealabil la legitimarea și, ulterior, la încătușarea sa, întrucât devenise agresiv”, au menționat anchetatorii.

Aceștia au adăugat că ieșeanul se afla în București în ziua respectivă. Prin acea zonă în care se afla individul a trecut o patrulă, care a observat că acesta și fratele său consumau băuturi alcoolice. Oamenii legii au coborât din autospecială și s-au îndreptat către cei doi frați.

A strigat în gura mare că a mai bătut un polițist

Polițistul și jandarmul și-au declinat identitatea și le-au cerut celor doi frați să se legitimeze. Fratele lui Constantin Ozoreanu s-a legitimat, dar ieșeanul a refuzat să facă acest lucru, deși i s-a cerut în mod repetat.

„Inculpatul se afla în stare vădită de ebrietate și a refuzat cooperarea, aducând amenințări, expresii jignitoare, spunându-le, totodată, sfidător: „Am mai bătut un polițist în Austria, să vină mascații, mă p.. pe voi, nu aveți ce să îmi faceți!”, moment în care s-a încercat imobilizarea acestuia, dar nu s-a putut face, deoarece el a devenit violent, lovindu-l pe plutonierul major L.G.E. cu pumnul în zona coastelor, după care a încercat să îl lovească și în zona feței, însă acesta din urmă a parat lovitura cu mâna dreaptă.

În acel moment s-a procedat la solicitarea de sprijin prin stația radio emisie-recepție celorlalte echipaje. Până la sosirea acestora, inculpatul a încercat să fugă, fiind oprit după câțiva metri, moment în care a început să se manifeste agresiv, încercând să scape, lovindu-l pe agentul de Poliție L.A.A. involuntar în zona palmei stângi, la nivelul degetului mijlociu, zburându-i agenda pe care o avea în mână”, au afirmat anchetatorii.

Conform acestora, la fața locului au ajuns și agenții G.D.M. și L.D.V., primul ajutându-l pe plutonierul major să îl imobilizeze și să îl încătușeze pe inculpat. „În timpul încătușării inculpatului, agentul G.D.M. a fost lovit cu pumnul în plex de către aceasta, motiv pentru care s-a procedat la imobilizare la sol și încătușare. Până la sosirea la fața locului a echipajului de Poliție, fratele inculpatului a intervenit, interpunându-se între forțele de ordine și cel în cauză, împiedicându-le, totodată, să ia măsurile legale ce se impuneau”, au mai spus procurorii.

A vrut să îl muște de mână pe jandarm!

După încătușarea lui Constantin Ozoreanu și introducerea fratelui acestuia în autospeciala de Poliție, la fața locului s-au prezentat și alte echipaje.

„Pe timpul deplasării spre sediul Secției V de Poliție, aflându-se pe bancheta din spate, în mijloc, fiind încadrat în stânga de L.G.E. și în dreapta de G.D.M., inculpatul a încercat să îl muște de mână pe L.G.E., lovind cu capul tetierele, iar cu genunchii și picioarele – scaunul autoturismului. La sediul Secției V de Poliție, inculpatul Constantin Ozoreanu a amenințat agenții, folosind expresii precum: „Vă omor pe toți! Am mai făcut pușcărie în Austria, nu mi-e frică! Sunt bolnav cu capul!”, au mai spus procurorii.

La audierile inițiale, ieșeanul a susținut că ieșea cu fratele său de la metrou cu două cutii de bere goale în mână, cutii pe care voiau să le arunce la un tomberon, când au fost abordați de agenți. Ozoreanu a mai afirmat că nu s-a legitimat pentru că nu avea buletinul la el și pentru că nu făcuse nimic ilegal. Mai mult, individul a susținut că ar fi fost călcat pe cap de un agent, iar pe drumul către secție ar fi fost lovit de un alt agent. Totuși, în fața instanței, ieșeanul în vârstă de 25 de ani, care locuiește acum în Marea Britanie, a preferat să recunoască faptele reținute în sarcina lui.

Comentarii
Adauga un comentariu