Local

Un ieșean care a fugit de două ori din Spitalul de Boli Infecțioase a scăpat de dosarul penal! Judecătorii l-au achitat definitiv pe bărbatul acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor

Publicat: 27 sept. 2021
Pacienți care au fugit din spitale și izoleta
Un ieșean a fost achitat definitiv după ce a fost acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor

Un bărbat din județul Iași a fost achitat definitiv de către judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași. Acesta fusese acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor. Anchetatorii au susținut că Vasile Pavel ar fi fugit de două ori și ar fi pus în pericol combaterea răspândirii virusului COVID-19

Un bărbat din județul Iași care a fugit de două ori din Spitalul de Boli Infecțioase a scăpat de dosarul penal! Judecătorii l-au achitat definitiv pe bărbatul acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor.
Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași l-au achitat definitiv pe Vasile Pavel, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Anchetatorii ieșeni au susținut că Vasile Pavel ar fi fugit de două ori și ar fi pus în pericol combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Vasile Pavel, trimis în judecată de procurorii ieșeni pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Procesul lui Vasile Pavel a început pe 3 iunie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a bărbatului în vârstă de 48 de ani. Acuzația adusă în cazul său: zădărnicirea combaterii bolilor.

„Inculpatul V.P., în vârstă de 48 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de combatere a zădărnicirii bolilor. La datele de 17 și 20 aprilie 2020, inculpatul a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde se afla internat după ce fusese testat pozitiv cu virusul COVID-19”, au afirmat atunci reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Un alt ieșean, condamnat pentru această infracțiune

Amintim că, recent, un alt ieșean acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor a fost pedepsit. Astfel, magistrații ieșeni l-au condamnat pe Kiwi Legendaru Ispiri la 4 luni de închisoare, cu suspendare.

„Inculpatul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la instituții aflate în administrarea Consiliului Local Holboca. Îl obligă pe inculpat să plătească statului suma de 600 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare”, au menționat magistrații ieșeni.

Procesul lui Kiwi Legendaru Ispiri (26 de ani) a început pe 21 aprilie 2020. Atunci a fost pentru prima oară când procurorii ieșeni au acuzat o persoană de zădărnicirea combaterii bolilor.

„S-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului K.L.I. pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Pe 19 martie 2020, inculpatul a revenit pe teritoriul României, din Anglia. Potrivit Ordinului nr. 414, din 11 martie 2020, emis de Ministerul Sănătății, față de acesta s-a instituit măsura izolării la domiciliu. Pentru asigurarea respectării masurii instituite față de acesta, polițiștii din raza de domiciliu au efectuat verificări periodice. Pe 23 martie 2020, agenții au constatat că, în jurul orei 11:30, tânărul nu se afla la domiciliu”, au afirmat procurorii ieșeni.

Adauga un comentariu