Local

Un ieșean, condamnat după ce a făcut scandal cu oamenii legii! Bărbatul, trimis la pușcărie pentru ultraj! La audieri, individul a recunoscut totul! (Exclusiv)

Publicat: 12 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean condamnat după ce a făcut scandal cu oamenii legii Bărbatul trimis la pușcărie pentru ultraj La audieri individul a recunoscut totul Exclusiv
Un polițist a fost împușcat

Judecătorii ieșeni l-au condamnat cu executare pe un individ acuzat de ultraj. Ioan Gîlcă a primit ieri o pedeapsă de 8 luni de pușcărie. În plus, acesta a fost obligat de magistrați să le plătească daune morale celor 2 oameni ai legii. La audieri, individul a recunoscut totul

Un individ acuzat că a făcut scandal cu oamenii legii a fost pedepsit. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ioan Gîlcă la pedeapsa rezultantă de 8 luni de pușcărie, pentru ultraj.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Ioan Gîlcă să le plătească despăgubiri părților civile, după cum urmează: 1.000 de lei părții civile G.I.B. și 5.000 de lei părții civile F.M.”, au precizat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ioan Gîlcă, acuzat că a făcut scandal cu oamenii legii!

Procesul lui Ioan Gîlcă a început pe data de 3 iulie 2020. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv încă de pe 17 iunie. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Ioan Gîlcă, sub acuzația de ultraj.
Conform anchetatorilor, în urmă cu câteva luni, individul a fost implicat într-un scandal cu 2 oameni ai legii, G.I.B. și F.M. Procurorii au mai susținut că ieșeanul este cunoscut cu antecedente penale, acesta fiind, probabil, principalul motiv pentru care el a primit o pedeapsă cu executare în regim de detenție.

Ieșeanul a recunoscut totul la audieri

În urma incidentului, ieșeanul Ioan Gîlcă a fost încătușat și dus la audieri. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către oamenii legii. A doua zi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au dus la instanță pe individ.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis pe 18 iunie 2020 propunerea de arestare preventivă, formulată de anchetatori pe numele individului, pentru ultraj. Acum, urmează a se vedea dacă Ioan Gîlcă sau anchetatorii vor contesta sentința emisă de judecătorii ieșeni. În eventualitatea în care decizia va fi atacată, urmează ca magistrații din cadrul instanței superioare să decidă ce se va întâmpla în continuare cu individul acuzat că a făcut scandal cu oamenii legii.

Cazurile de ultraj, tot mai des întâlnite în județul Iași

Demn de remarcat este faptul că, în utlimii ani, cazurile de ultraj au devenit din ce în ce mai des întâlnite în județul Iași – și nu numai! În cele mai multe cazuri, agresorii sunt cei care consumă băuturi alcoolice și atacă sau amenință polițiști.
Astfel, recent, un alt ieșean a fost pedepsit de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași, tot pentru ultraj. Instanța a decis ca Iulian Gabriel Carpinschi să achite o amendă în cuantum de 3.400 de lei, reprezentând un număr de 170 de zile-amendă, înmulțit cu suma de 20 de lei, corespunzătoare unei zile-amendă, pentru ultraj. De asemenea, la începutul lunii iulie 2020, Ștefan Ciulei a fost arestat preventiv, sub aceeași acuzație. Ieșeanul a ajuns după gratii în urma unui scandal de proporții, în care au fost implicați 6 polițiști.

Adauga un comentariu