Titlurile zilei

Un ieșean, plecat la cules de mandarine, e de negăsit! Ciprian Gică Șunguru a dispărut, fără urmă, de mai bine de 10 ani!

Publicat: 13 iul. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Un ieșean plecat la cules de mandarine e de negăsit Ciprian Gică Șunguru a dispărut fără urmă de mai bine de 10 ani
Ciprian Gică Șunguru, în vârstă de 48 de ani, este dispărut de mai bine de zece ani. În ciuda tuturor eforturilor, familia sa nu reușește să afle ce s-a întâmplat cu bărbatul

Ciprian Gică Șunguru, în vârstă de 48 de ani, este dispărut de mai bine de zece ani. În ciuda tuturor eforturilor, familia sa nu reușește să afle ce s-a întâmplat cu bărbatul. Larisa, fiica bărbatului, are, în prezent, 20 de ani și nu și-a mai văzut tatăl de când avea doar 8 ani.

Ciprian Gică Șunguru locuia în Iași, dar a plecat în Italia, ca muncitor sezonier, la cules de mandarine. Fiica sa, Larisa, își amintește că tatăl său nu era un bărbat conflictual care să intre în probleme. De aceea, tânăra nu știe cum să-și explice dispariția propriului tată. În schimb, aceasta își amintește că tatăl său avea unele probleme cu consumul de alcool. Bărbatul are o înălțime medie, circa 1,70 metri, constituție atletică, ochi căprui și păr castaniu.

Ciprian Gică Șunguru a plecat la muncă în străinătate și parcă ar fi intrat în pământ

o imagine cu Ciprian Gică Șunguru, cu sotia sa, cu mama sa și cu fiica
Fiica sa, Larisa, își amintește că tatăl său nu era un bărbat conflictual, care să intre în probleme. De aceea, tânăra nu știe cum să-și explice dispariția tatălui său

Larisa își caută cu disperare tatăl care a plecat în Italia, în anul 2010. Bărbatul a continuat să păstreze legătura cu familia încă 2 ani, dar, de mai bine de 10 ani, nu mai este de găsit. Ciprian Gică Șunguru, născut pe 6 iunie 1974, a plecat la muncă în străinătate, cu niște cunoștințe, iar după 2 ani a dispărut fără urmă. Bărbatul care este originar din Iași, când a plecat la muncă în Italia fiind despărțit de soția sa, a ținut legătura doar cu mama lui, timp de doi ani, iar apoi nimeni nu a mai reușit să dea de el. Ciprian Gică Șunguru a lucrat în zona Calabria, la recoltarea mandarinelor, fiind muncitor sezonier.

Larisa, fiica bărbatului, se luptă cu incertitudinea, neștiind ce s-a întâmplat cu tatăl său.

„A plecat la muncă în Italia, în anul 2010, când eu aveam 8 ani, la mandarine. Ultima dată a fost văzut de niște prieteni din Hârlău, în Calabria, la spitalul municipal, având probleme cu rinichii. Pe urmă, au spus că ar fi prin Milano, apoi că ar fi mort, dar nu am avut nicio informație concretă. Am încercat toate variantele pentru a da de el, dar nimic”, precizează Larisa.

o imagine cu Ciprian Gică Șunguru si niste prieteni
Larisei i-a fost extrem de greu să crească fără tată. Chiar dacă a ajuns la vârsta maturității, tânăra  simte în permanență lipsa celui care i-a dat viață

Larisa nu-și explică în niciun fel dispariția tatălui său: „Era un om calm, muncitor, doar că avea unele probleme cu băutura”

o imagine Larisa, fiica lui Ciprian Gica Sunguru
Larisa are mari dubii că tatăl său este încă în viață, deoarece crede că ar fi dat măcar un semn în toți acești ani

Larisa, nereușind să afle nimic despre tatăl său, a decis să pună anunțuri pe rețelele de socializare, în speranța că ar putea descoperi niște informații despre cel care i-a dat viață.

„Bunica știa că dormea cu un albanez într-o mașină, în apropiere de locul în care lucra, lângă Penny sau Coop. După ce a dispărut, bunica mea a făcut o plângere la Poliție în Iași, dar i s-a spus că nu poate fi dat în urmărire prin Interpol, deoarece el nu avea probleme cu autoritățile. Era un om calm, muncitor, doar că avea unele probleme cu băutura”, menționează Larisa.

Câteva cunoștințe i-au spus tinerei că tatăl său ar fi fost văzut într-un spital din Calabria, „bătut rău de tot”.

Larisa are mari dubii că tatăl său este încă în viață, deoarece crede că ar fi dat măcar un semn în toți acești ani

„Eu nu cred că mai este în viață, de atâția ani de zile, dădea el un semn. Eu așa simt, dar sper să greșesc”, adaugă tânără.

Larisei i-a fost extrem de greu să crească fără tată. Chiar dacă a ajuns la vârsta maturității, tânăra simte, în permanență, lipsa părintelui. Regretă că nu a reușit să meargă în zona în care tatăl său a locuit în Italia, crezând că poate așa ar fi putut afla niște informații care s-o ajute să-l găsească.

„Aveam o relație frumoasă cu tatăl meu, mă scotea des în oraș, ne plimbam, acestea sunt cele mai frumoase amintiri pe care le am cu el”, mai spune fiica lui Ciprian Gică Șunguru.

Comentarii
  • Ăsta e articol de prima pagină ? Despre un transfug care în loc să muncească aici a plecat sclav să doarmă în mașină cu un albanez ? De ce familia cea iubitoare nu s-a adresat la Poliție ? Și mai ales, de ce mama fetei nu i-a adus un tată înlocuitor ? Că doar 10 ani n-o fi stat pe sec.

  • cine te crezi tu sa judeci? citeste cu atentie articolul si vei gasi: „Bunica știa că dormea cu un albanez într-o mașină, în apropiere de locul în care lucra, lângă Penny sau Coop. După ce a dispărut, bunica mea a făcut o plângere la Poliție în Iași, dar i s-a spus că nu poate fi dat în urmărire prin Interpol, deoarece el nu avea probleme cu autoritățile. Era un om calm, muncitor, doar că avea unele probleme cu băutura”, menționează Larisa.

Adauga un comentariu