Eveniment-Social

Un important cadru universitar TUIASI a dialogat despre mediul virtual pe fondul pandemiei, posibilitatea găsirii unui vaccin anti Covid-19 de către cercetători, dar şi rolul acestora în societate, în Platoul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 27 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 27 mai 2020 la ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a continuat şirul producţiilor media proaspete, interactive şi originale. Spectaculos, creativ și ingenios! Valoros cercetător și inginer care a organizat, în această perioadă, un celebru eveniment internaţional dedicat invențiilor și cercetării, conf. univ. dr. ing. Andrei Victor Sandu de la Universitatea Tehnică (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iași a revenit în Platoul BZI LIVE. Acesta, în această perioadă, a organizat cea de-a XII-a ediție a EuroInvent – cel mai mare Salon de Invenții din Europa de Est respectiv unul dintre cele mai valoroase și apreciate din întreaga lume. Astfel, alături de tânărul universitar s-a dialogat despre acest moment, derulat exclusiv în mediul virtual pe fondul pandemiei de COVID-19, despre activitatea sa didactică derulată on-line și pe proiectele pe care le are.

Pe de altă parte, despre posibilitatea găsirii unui vaccin anti COVID-19 de către cercetători, rolul acestora în societatea contemporană s-a mai dialogat cu acesta. De reamintit că profesorul, inginerul și cercetătorul reprezintă Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Materialelor (SIM) din cadrul prestigioasei Universităţi Tehnice Gheorghe Asachi din Iași. Acesta face parte din Departamentul de Tehnologii şi Echipamente pentru Procesarea Materialelor din cadrul SIM dar, esenţial de reliefat, este Preşedintele Forumului Inventatorilor Romani – www.afir.org şi membru cu depturi depline IFIA (Internaţional Federation of Inventor’s Associations) – www.ifia.com Pe de altă parte, an de an, conf. univ. dr. ing. Andrei Victor Sandu participa şi este laureat pentru ceea ce realizează la manifestări de gen din îndepărtata China sau Japonie şi până în marile ţări ale Europei. El continua munca deosebită a tatălui său (profesorul Ion Sandu – n.r.) şi demonstrează că Educaţia din România este la cel mai înalt nivel.

Adauga un comentariu