Nadia Ivanov și soțul ei italian, Emilio Castellana, și-au deschis, la începutul lunii martie 2025, o pizzerie mobilă. După aproape 20 de ani petrecuți în străinătate, Nadia a hotărât să se întoarcă acasă, în România, unde se simte cel mai bine.
Nadia și Emilio au deschis o pizzerie mobilă la începutul lunii martie
O ieșeancă în vârstă de 48 de ani și-a deschis, alături de soțul ei italian în vârstă de 68 de ani, „Pizza da Nadia”, pe Șoseaua Națională numărul 31. Soțul Nadiei, Emilio Castellana, are o experiență în pizzerie de peste 40 de ani, toată familia acestuia lucrând în acest domeniu. Ei au deschis oficial pizzeria autorulotă pe 1 martie 2025.
„Noi, pe 1 martie, am deschis, dar societatea am înființat-o în septembrie 2024, dar a durat puțin până să găsim un loc pentru parcare. Noi am vrut să deschidem pentru că, în primul rând, să am eu unde să lucrez, având în vedere că am și o problemă de sănătate. Soțul face pizza din pasiune, are 40 de ani de experiență și, ieșind la pensie, ne-am întors acasă după aproape 20 de ani de străinătate. El a vrut să aducă ceva din Italia, ceva nou, ceea ce este original. Noi lucrăm doar cu produse din Italia, avem furnizorii noștri. Chiar și înăuntru este construită de noi, cu ajutorul fraților soțului meu. Toți frații din familia lui, patru la număr, sunt pizzeri. Ei sunt în Germania și, ultimii trei ani, am stat și noi în Germania, dar am decis să ne deschidem ceva al nostru. N-am fost niciodată patron, este ceva nou și dur pentru noi, sunt multe lucruri pe care nu le cunoaștem”, a povestit Nadia Ivanov.
Nadia a plecat în Italia în 2007, cu scopul de a avea o viață mai bună și mai multe posibilități pentru cei trei copii ai ei. Ieșeanca a avut probleme de sănătate și nu și-a dorit oricum, niciodată, să se stabilească în Italia. La căsătoria cu soțul ei, Emilio Castellana, aceasta a refuzat cetățenia italiană.
„În România am găsit din nou liniștea, oamenii calzi de aici. Și acolo, sicilienii sunt și ei ca noi. Îmi doream să vorbesc cu oamenii. În jurul anului 2007 am plecat în Italia. Am trei copii și ei veneau mereu la noi în vizită, câte 3 luni, vara. Mi-a plăcut în Italia, dar tot acasă am vrut. Am fost singura care, atunci când ne-am căsătorit, am refuzat cetățenia italiană. Eu n-am plecat cu intenția să rămân acolo. Am plecat ca să pot întreține copiii. Eu am avut cancer și nu mă primea nimeni la serviciu aici în România. Când am plecat acolo, italienii m-au ajutat, m-au învățat cum să trăiesc cu boala, am avut mai multe oportunități acolo, ca să progresez. Am avut de trei ori cancer, dar am trecut peste”, a mai povestit ieșeanca.
Vlad Holicov este un alt ieșean care și-a deschis o pizzerie în oraș, îndeplinindu-și astfel un vis din copilărie și ajungând să aibă o afacere de succes.
Cei doi pizzeri au o relație de aproape 17 ani
Nadia și Emilio s-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni. Ea a lucrat și pentru el, într-o perioadă, dar cel mai important lucru pe care l-a făcut Emilio pentru ea a fost să o sprijine în vindecarea bolii sale. Cei doi au locuit împreună în Italia, iar mai apoi au stat în Germania timp de trei ani. S-au gândit să își deschidă pizzeria-rulotă acolo, dar când au primit deciziile de pensionare, au renunțat la idee și s-au mutat în România.
„Noi ne-am cunoscut din întâmplare, am avut prieteni comuni, ieșeam în grupuri, apoi am lucrat și pentru el o perioadă. Inițial, fusesem badantă. Soțul m-a ajutat foarte mult, i-a crescut pe copiii mei ca pe ai lui. Suntem împreună de aproape 17 ani, suntem căsătoriți, am făcut o nuntă tradițională ortodoxă, am avut o căsătorie mixtă. Oamenilor le place că le dăm totul proaspăt. Noi, în fiecare zi, luăm marfă. Rulota am luat-o din Germania și am transformat-o, era nouă, doar cu 1.000 de kilometri. Am vrut inițial să deschidem acolo, am deschis și în ziua în care ne-au venit actele, a venit și decizia de pensie și am decis să închidem tot și să mergem acasă în România”, a spus Nadia Ivanov.
În meniul lor se regăsesc 20 de tipuri de pizza, lasagna, salate, dar și hamburger. La cerere, ei realizează și aperitive la comandă pentru evenimente. Prețul pentru o pizza de 33 cm este de 35 de lei. Pentru cea de 50 de cm prețul este de 60 de lei, iar pentru cea mică de 24 cm, prețul este de 25 de lei, indiferent de sortiment.
„Am văzut că mulți nu au gustat o pizza italiană, pentru că n-au avut posibilitatea să meargă acolo și am vrut să aducem noi, aici, pizza. Nu știu cât de corect am pus prețurile, dar văd că lumea se întoarce, au venit la noi și din zona Copou, și din zona industrială. Au început să vină doar din spuse. Acum un an m-am întors acasă, dar a durat această procedură de deschidere. În fiecare oraș, în Italia, sunt pizzerii la rulotă câte 6-7 și în Germania, la fel. Facem și hamburgerii lor germani de acolo. Am vrut să aducem ceva nou, am ales cele 20 de pizza cele mai vândute în afară. Este crocantă, cu blatul subțire, și experiența soțului meu vorbește, toată familia lui face pizza”, a mai spus ieșeanca.
Blatul pentru pizza pe care ei îl prepară este proaspăt și ținut la frigider peste noapte, iar aluatul este copt pe vatră. Ei au investit în jur de 40.000 de euro în afacerea lor și au strâns acești bani de-a lungul anilor, ambii pornind de jos. Acum, aceștia se simt cel mai bine acasă, în România.
Nadia Ivanov și Emilio Castellana și-au deschis, pe Strada Națională numărul 31, o pizzerie mobilă, așa cum ei n-au mai văzut în Iași. Cei doi și-au dorit să aducă în oraș o pizza de calitate, cu ingrediente italienești și realizată din pasiune.
Succes celor doi antreprenori, care desi tomnatici, inca mai cred ca poti trai din munca proprie facuta cu pasiune. Sa speram ca nu vor ajunge in vizorul „organelor” si vor plati oalele sparte de alti smecheri pusi pe imbogatire rapida sau vor fi „studii de caz” pentru inspectori ce doresc avansarea peste noapte.
Pizza si celelalte preparate sunt foarte bune,recomand!
Succes in continuare!
Succes,de ce nu va pus si adresa ?
Nici nu folosesc mănuși.
Nu mai spun că bătrânii, în general, stau prost la capitolul igienă.
Mâncați la voi acasă. 🙏🏻