International

Un italian poate merge din nou, după ce şi-a rupt coloana într-un accident de motocicletă. Medicii i-au implantat un cip

Publicat: 08 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un italian poate merge din nou după ce şi-a rupt coloana într-un accident de motocicletă. Medicii i-au implantat un cip
Michel Roccati a fost paralizat timp de cinci ani. Astăzi merge din nou cu ajutorul unui cip revoluționar

Michel Roccati, un italian care în urmă cu 5 ani a trăit un adevărat şoc. În urma unui accident rutier de motocicleta bărbatul a rămas paralizat după ce coloana sa a fost ruptă. Cu ajutorul medicilor din Elveţia, bărbatul a devenit prima persoană care a putut merge din nou, după ce i s-a implantat un cip în coloană.

„Pot să mă ridic de pe scaun, să mă deplasez pe picioare oriunde vreau, pot urca scările – aproape că pot spune că duc o viață normală”, a spus Michel Roccati, italianul care era paralizat.

Italian cu coloana ruptă, salvat de medicii elveţieni. Poate merge din nou după ce i s-a implantat un cip

Deşi a avut coloana vertebrală total ruptă în urma unui accident rutier extrem de grav, astăzi poate merge din nou datorită medicilor elveţieni. Cercetătorii i-au implantat un cip pe coloana şi este pentru prima oară în lume când o persoană cu o astfel de paralizie poate să se deplaseze singur, potrivit BBC, conform unui studiu publicat în Nature Medicine.

Italianul Michel Roccati a rămas imobilizat timp de 5 ani, iar acest cip implantat în coloana să vertebrală, i-a oferit posibilitatea să aibă o viaţă normală. Neurochirurgii susţin că aceşti electrozi sunt atașați de ramificațiile nervoase.

Cum funcţionează cip-ul implantat pe coloana celui paralizat

Cip-ul utilizat de neurochirurgi în cazul italianului Michel Roccati funcţionează ca un „releu”, iar acesta prea sarcina de a transmite semnalele nervoase de la creier la picioare. Mai mult decât atât, specialiştii trag un semnal de alarmă şi transmis că acest cip nu este un adevărat leac universal pentru astfel de situaţii. Tehnologia încă este complexă şi extrem de dificil de utilizat în viaţa cotidiană.

De asemenea, o adevărată soluţie definitivă în cazul fracturilor de coloană vertebrală ar reprezenta-o tratamentele cu celule stem, care în momentul de fată încă este în etapa de testare.

În altă ordine de idei, reamintim faptul că oamenii de știință din Israel au reușit performanţa să-i ajute pe şoarecii paralizaţi să meargă din nou, după ce au fost supuşi unor implanturi ale măduvei spinării.

„Dacă acest lucru funcționează la oameni și credem că va funcționa, le putem oferi tuturor persoanelor paralizate speranța că vor putea merge din nou”, a declarat profesorul Tal Dvir de Centrul Sagol pentru Biotehnologie Regenerativă din Israel, care a condus echipa de cercetare.

Reamintim că un alt caz deosebit similar este cel al lui Silviu din Galaţi. Tânărul de 37 de ani nu a mai putut merge după ce a fost diagnosticat cu o tumoră de 7 centimetri, însă medicii din Iaşi l-au operat şi i-au putut reda lumina din ochi ce-o pierduseră. După ce a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, Silviu a rămas mirat de implicarea cadrelor medicale şi de faptul că zeci de pacienţi sunt operaţi cu succes.

Italianul Michel Roccati poate merge din nou acum, după cinci ani în care a fost paralizat. Coloana lui a fost ruptă în urma unui accident rutier grav de motocicletă, iar medicii nu-i mai dădeau nicio șansă.

Adauga un comentariu