Actualitate

Un jandarm încearcă, fără succes, să se urce pe cal la parada de Ziua Națională – VIDEO VIRAL

Publicat: 02 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un jandarm încearcă fără succes să se urce pe cal la parada de Ziua Națională - VIDEO VIRAL
Scene jenante au fost surprinse miercuri, de 1 Decembrie, în apropierea Arcului de Triumf
Imagini de-a dreptul jenante au fost surprinse miercuri, de 1 Decembrie 2021, în apropierea Arcului de Triumf din Capitală, cu ocazia paradei de Ziua Națională a României. În clipul video se poate vedea cum un jandarm a încercat fără succes să se urce pe cal, fiind în cele din urmă aproape să dea drumul animalului în trafic. În scena desprinsă parcă dintr-o comedie, militarul face o mișcare prea bruscă în momentul în care încalecă, se dezechilibrează și cade pe partea opusă.
La a doua încercare, jandarmul cade din nou, iar calul se sperie și încearcă să fugă, fiind aproape să-l calce pe călărețul nepriceput.

Și jandarmii din Cluj s-au făcut de rușine

Imagini scandaloase au fost surprinse și la defilarea de 1 Decembrie, din Cluj Napoca! Jandarmii care s-au regăsit în blocul de paradă care a trecut prin fața zecilor de mii de clujeni adunați să sărbătorească Ziua Națională a României au bătut pasul de defilare în bătaie de joc.

La minutul 2 al filmării pe care v-o prezentăm în cele ce urmează, se observă clar cum luptătorii în bleu-jandarm nu se sincronizează atunci când salută, iar unii nici nu ridică brațul. Plutonul de jandarmi a fost singurul dezorganizat de la parada din Cluj Napoca.

Reacția Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română (IGJR) și-a cerut scuze în mod public după ce defilarea de la Cluj-Napoca a fost un adevărat fiasco, jandarmii care au participat la defilare fiind nesincronizați.

Jandarmeria Română a transmis, miercuri, 1 decembrie 2021, că își cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiului Cluj-Napoca.

„Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat”, anunță Jandarmeria.

De asemenea, în plan intern, Jandarmeria Română va face verificări asupra modului de selecție și de antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton de defilare.

1 Decembrie – Ziua Națională a României

Românii de pretutindeni au sărbătorit pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 103 ani, în anul 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. Același act normativ stabilea că Ziua Națională pe 1 decembrie este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți angajații.

Adauga un comentariu