Titlurile zilei

Un magazin Penny va fi inaugurat pe șoseaua Națională din Iași! Investitorul este un afacerist din Bacău – FOTO

Publicat: 12 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un magazin Penny va fi inaugurat pe șoseaua Națională din Iași Investitorul este un afacerist din Bacău  FOTO
Adrian Păcuraru vrea să aducă Penny în clădirea de pe șoseaua Națională din Iași

Afaceristul din Bacău care a cumpărat imobilele ce aparțineau companiei Construcții Feroviare Moldova SA a găsit chiriașul pentru viitoarea clădire. Astfel, pe șoseaua Națională, nr. 5, va fi inaugurat un magazin Penny. Deocamdată, proiectul se află la stadiul de autorizare. Nu este exclus ca imobilul să fie vândut patronilor de la Penny

Adrian Păcuraru, afacerist din Bacău, prin societatea Padi Development SRL, face primele demersuri pentru amenajarea unui centru comercial pe șoseaua Națională, nr. 5, în proximitatea Pasajului „Octav Băncilă”. În trecut, acesta a precizat că se află în negocieri cu mai multe companii de retail, dispuse să închirieze clădirea ce urmează să fie amenajată.

Conform unui certificat de urbanism, eliberat de Primăria Iași în cursul lunii mai 2023, Adrian Păcuraru a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Penny, interesați să deschidă un magazin cu produse din carne și brânzeturi. Clădirea va fi autonomă din punct de vedere energetic, pentru că vor fi montate mai multe panouri fotovoltaice pe acoperișul imobilului.

Deocamdată, proiectul a primit votul Consiliului Local în urmă cu 4 luni, iar acum se află la etapa de autorizare. Conform ultimelor date financiare, grupul german Rewe, care controlează lanțul Penny, a înregistrat, în România, o cifră de afaceri de 7,1 miliarde de lei, adică 1,54 miliarde de euro. Și în zona Bucium ar urma să fie deschis un centru comercial Penny.

Un magazin Penny va fi inaugurat după o tranzacție de 1 milion de euro

În 2021, Adrian Păcuraru a cumpărat amplasamentul de pe șoseaua Națională cu 1 milion de euro. În trecut, imobilul aparținea companiei Construcții Feroviare Moldova SA, falimentată între timp. Tranzacția a fost realizată în urma unei licitații organizate de lichidatorul judiciar.

Viitorul centru comercial va avea minimum 50 de locuri de parcare și regimul de înălțime Parter. Indicatorii urbanistici indică un procent de ocupare a terenului de 24,22 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 0,24. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de peste 1.300 de metri pătrați. În zona Galata ar urma să fie amenajat și un magazin Kaufland. Proiectul se află tot la stadiul de autorizare.

Falimentarul Maricel Popa a pus cruce companiei Construcții Feroviare Moldova SA

De menționat că Maricel Popa, acum senator PSD, a devenit proprietarul Construcții Feroviare Moldova SA în timpul privatizării din 2005. Atunci, activele societății au constat în aproape 30 de hectare de teren, identificate în mai multe județe din regiunea Moldovei. La momentul intrării în insolvență a companiei, datoriile erau de 148.305.161 de lei, aproape 30 de milioane de euro. La un moment dat, administratorul societății Construcții Feroviare Moldova era Paul Butnariu, actualul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Însă Maricel Popa nu a mai putut salva compania și a pierdut imobilul de pe șoseaua Națională, unde ar urma să fie inaugurat noul magazin Penny, după ce afaceristul din Bacău se va ocupa de edificarea construcției. Apelat telefonic, Adrian Păcuraru nu a răspuns pentru a oferi detalii despre tranzacția cu nemții de la Penny.

Comentarii
  • TOTAL GRESIT CAND ATI SPUS CA A PIERDUT IMOBILUL SI NU A MAI PUTUT SALVA COMPANIA….CORECT ERA CA NU A SALVAT COMPANIA INTENTIONAT SA POATA VANDE IMOBILUL…JAVRE!!!!

Adauga un comentariu