Local

Un maior SRI, implicat într-un scandal la Iași! Totul s-a lăsat cu o condamnare. Victima a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale

Publicat: 18 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un maior SRI implicat într-un scandal la Iași Totul s-a lăsat cu o condamnare. Victima a avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale
Un angajat al SRI a fost condamnat recent de judecătorii din cadrul Tribunalului Militar Iași, după producerea unui accident rutier cu victimă

Un angajat al Serviciului Român de Informații a fost pedepsit recent de magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat de comiterea unui accident rutier cu victimă. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Militar Iași l-au condamnat pe Bogdan Silviu Leonte la o amendă penală de 8.000 de lei, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Un maior din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI) a fost pedepsit la Iași! Totul, după ce acesta a fost acuzat de comiterea unui accident rutier cu victimă. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Militar Iași l-au condamnat recent pe Bogdan Silviu Leonte la o amendă penală de 8.000 de lei, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. De fapt, instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu maiorul SRI.

„Instanța obligă inculpatul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o durată de 60 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Maiorul SRI, acuzat de producerea unui accident rutier cu victimă

Procesul maiorului SRI Bogdan Silviu Leonte (de 38 de ani) a început pe data de 15 septembrie 2021. Procurorii militari ieșeni au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu angajatul SRI București, pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

„Pe data de 21 august 2019, la ora 18:10, în Câmpulung Moldovenesc s-a produs un accident soldat cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane, conducătorul autovehiculului fiind militar. Atunci, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată cu privire la faptul că s-a produs un accident rutier soldat cu vătămare corporală din culpă a unei persoane în calitate de pieton. Polițiștii au constatat că inculpatul, din municipiul București, în timp ce conducea autovehiculul marca Audi A3, în care se aflau mai multe persoane, dinspre municipiul Vatra Dornei, spre municipiul Suceava, la un moment dat, ajuns în dreptul unei treceri pentru pietoni marcată corespunzător, nu ar fi acordat prioritate de trecere, surprinzând-o și accidentând-o pe persoana vătămată în vârstă de 50 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care se angajase în traversarea regulamentară a drumului public pe marcajul pietonal”, au afimat anchetatorii ieșeni.

Victima, proiectată pe capota mașinii, apoi pe stradă

Oamenii legii au adăugat că victima a fost proiectată pe capota autovehiculului, iar, mai apoi, pe carosabil, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipial Câmpulung Moldovenesc.

„Atât conducătorul autovehiculului, cât și persoana vătămată au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Accidentul s-a produs pe timp de zi, carosabilul fiind perfect uscat. La locul accidentului se constată că partea carosabilă este compusă din covor asfaltic fără denivelări sau obstacole care să obtureze vizibilitatea asupra părții carosabile, aflat în stare foarte bună, uscat, cerul fiind senin la momentul producerii accidentului, sectorul de drum fiind unul în aliniament”, au mai subliniat anchetatorii ieșeni.

Martorii au declarat că mașina condusă de maiorul SRI nu se deplasa cu viteză, dar și că victima accidentului rutier ar fi privit în altă parte în momentul în care a decis să traverseze strada. În urma impactului, victima a fost transportată la spital, iar medicii au constatat că aceasta avea o fractură cu înfundare și cu interesare intra-articulară la nivelul platoului tibial medial și o fractură condil-femural medial, hematoame și echimoze, leziunile s-au putut produce prin lovire de către un autovehicul în postura de pieton. Persoana vătămată a avut nevoie, pentru vindecare, de 55-60 de zile de îngrijiri medicale, ca urmare a leziunilor suferite.

„De asemenea, persoana vătămată mai prezintă o întârziere în consolidare a fracturii de platou tibial drept, o fractură peroneu stâng, fractură subcondrală fără deplasare condil medial genunchi stâng și, conform recomandărilor medicale, se prelungește timpul de îngrijiri cu încă 45 de zile. În total, aceasta necesită 100-105 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au subliniat anchetatorii. La audieri, maiorul SRI a recunoscut comiterea faptei, susținând, însă, că mașina nu avea viteză.

Adauga un comentariu