National

Un medic ATI reacționează la protestele din țară: „Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile ATI Covid și să transmită imagini”

Publicat: 30 mart. 2021
personal medical și pacient la ati
Secție de Terapie și Anestezie Intensivă

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Bucureşti, a reacționat la protestele anti-restricții, care au loc în aproape toată țara.

Medicul din linia întâi în lupta cu pandemia a precizat că cea mai bună soluție pentru oamenii care protestează este să fie lăsaţi în secţiile ATI, ca „să vadă cu ochii lor ce se întâmplă”. De asemenea, aceasta a invitat reporterii să transmită imagini din secțiile de Terapie Intensivă, pentru ca oameni să se convingă că totul este adevărat.

„După un an toți suntem frustrați de restricții, de lipsa socializării, tot mai multi oameni sunt anxioși, altii depresivi, unii furioși alții pur si simplu au obosit.

Există realitatea cadrelor medicale care văd zilnic oameni ajunși in spital foarte târziu, în stare extrem de gravă, luptându-se pentru fiecare respirație și există realitatea celor care știu doar că și-au pierdut locurile de muncă, că nu își mai regăsesc viețile, că sunt forțați să stea în case, fără perspectiva de mai bine (sau cel puțin nu au certitudinea că se va termina vreodată coșmarul numărării victimelor virusului).

Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reusi ceva.

Aceste doua lumi trebuie să intre în dialog.

Poate că soluția ar fi sa fie lăsați oamenii în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă.

Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile ATI Covid și să transmită imagini.”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Laura Zarafin, medic ATI: „La o viață normală nu vom putea ajunge decât prin echilibru, dialog și înțelepciune”

Dr. Laura Zarafin spune că măsurile sunt exagerate, însă doar prin înțelegere, prin dialog rațional și informații corecte vom putea trece peste această perioadă dificilă.

Există cu certitudine masuri exagerate – nu știu dacă închiderea magazinelor mai devreme în weekend sau oprirea circulației la ora 20 in weekend sunt măsuri care vor împiedica infectările cu SarsCov2.

Cumva însă e nevoie de explicații, de muncă de lămurire și de putere de convingere, pentru că suntem toți într-o perioada dificilă și nu o vom depăși decât prin înțelegere, prin dialog rațional și informații corecte.

La o viață normală nu vom putea ajunge decât prin echilibru, dialog și înțelepciune”, a scris dr. Laura Zarafin în postarea de pe Facebook.

Laura Zarafin: „Este o atitudine deliberată, de o inconștiență criminală, care duce la decese și mai multe”

Șefa Secției de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Colentina, Laura Zarafin, a transmis un mesaj dur persoanelor care acuză că medicii nu fac altceva decât să omoare oamenii în spitale.

„Nu sunt de vină oamenii care sunt disperați de frică, lipsa locurilor de muncă, izolare, depresii, spectrul foametei și a crizei. Ei au nevoie să creadă în „minuni”; se agață de orice speranță.

De vină sunt cei care cu bună știință i-au înrăit și i-au asmuțit contra doctorilor, fără nici un fel de discernământ , împroșcând venin și ură, băgându-le în cap că oamenii sunt omorâți la spital cu oxigen sau legați de pat.

Nu are rost să mai explic că cei ce fac asta nu sunt atât de proști sau de neinformați cât să nu știe ce se întâmplă în toată lumea cu această boală. Este o atitudine deliberată, de o inconștiență criminală, care duce la decese și mai multe.”, a psu dr. Laura Zarafin.
Adauga un comentariu