International

Un ministru italian obligă cetățenii care refuză să se vaccineze să își plătească spitalizarea

Publicat: 01 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ministru italian obligă cetățenii care refuză să se vaccineze să își plătească spitalizarea
În urma anchetei s-a descoperit că mai mulți angajați ai DSP Suceava nu sunt vaccinați cu adevărat anti-COVID-19

Alessio D’Amato, responsabilul de sănătate al regiunii italiene Lazio, a venit cu propunerea impunerii obligativității ca nevaccinații să suporte din buzunarul lor cheltuielile spitalizării.

„Aceşti oameni, care refuză vaccinarea şi pun în pericol libertatea altora, ar trebui să fie complet responsabili de alegerile lor, dar şi de acţiunile lor”, a declarat Alessio D’Amato conform thenewsglory.com.

Italienii își vor plăti singuri serviciile din spitale dacă nu se vaccinează

Conform modelelor din alte regiuni precum Lombardia care au pus deja în aplicare această practică și anume pacienții primesc la externare o factură în care este trecută costurile perioadei de spitalizare și autoritățile din Lazia se gândesc să aplice măsuri similare.

„Înainte nu ceream niciun ban, dar acum intenţionăm să luăm măsuri dure împotriva anti-vacciniştilor”, a mai arătat D’Amato.

La ora actuală, Italia se află pe locul 18 la nivel mondial, în acord cu rezultatele OMS, în ceea ce privește cazurile de COVID-19 depistate. Aceștia au 4,5 milioane de infecții raportate și aproape 130.000 de decese.

Italia impune certificatul verde pentru circulația în spațiul public

Întâi septembrie aduce modificări importante pentru cetățenii italieni. Deplasările între orașele din Italia se vor putea realiza doar pe baza certificatului verde COVID-19. Astfel că școlile, universitățile și în special transporturile publice vor fi populate doar de cetățenii care au certificat digital.

Și transportul în UE se va realiza pe baza certificatului verde. Care sunt condițiile de obținere a acestuia

Certificatul verde va fi necesar pentru cursele interne cu avionul din Italia dar și pentru călătoriile din UE, asta dacă au trecut 14 zile de la schema completă.

Acesta poate fi obținut doar pe baza a măcar primei doze de vaccin. Astfel că acesta devine valabil la 15 zile de la acea doză. O altă metodă de obținere este dacă există certitudinea că persoana a avut COVID-19 în ultimele 6 luni sau deține un rezultat negativ al unui test COVID-19 din ultimele 48 de ore.

Pentru transportul inter-regional pe cale maritimă, navă sau feribot, se percep măsuri identice, certificatul fiind obligatoriu pentru a călători. Cu toate astea, există și anumite excepții, precum faptul că certificatul nu va fi necesar în cazul în care feribotul face legătură dintre două destinații din aceeași regiune. Aceasta include excepția strâmtorii Messina care implică cele două regiuni Sicilia și Calabria și pentru care nu este necesară dovada de vaccin, testare sau trecerea prin boală.

O situație asemănătoare este și în cazul trenurilor regionale unde nu este necesar certificatul, însă se cere pașaportul COVID-19 pentru anumite tipuri de tren.

Începând cu 1 iulie românii pot descărca certificatul verde COVID-19

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut declarații despre certificatul verde COVID ce va  putea fi folosit pentru călătoriile din străinătate.

”Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie, cum îi mai spunem noi. La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcțiune și în România, s-a muncit mult în ultimele luni de zile pentru a finaliza toată această procedură”, a spus Andrei Baciu.

”Existența acestui certificat digital european facilitează, practic, transportul și călătoria în interiorul spațiului european”, a mai adăugat acesta.

Adauga un comentariu