Local

Un minor, obligat de judecătorii ieșeni să meargă la școală! Un al doilea tânăr, trimis la pușcărie în același dosar, în urma unor jafuri!

Publicat: 06 apr. 2020

Doi tineri au fost pedepsiți de către judecătorii ieșeni la finele săptămânii trecute. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Ionel Alexandru Avan la pedeapsa rezultantă de patru ani și șase luni de pușcărie, pentru furt calificat în formă continuată.
În același dosar, judecătorii au dispus aplicarea, în cazul inculpatului minor Ionuț G., a măsurii educative neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de șase luni, pentru furt calificat.

„Instanța îi impune inculpatului ca, pe durata executării măsurii educative a asistării zilnice, să urmeze cursurile de pregătire școlară la care este înscris (programul „A doua șansă”), dar și să nu se afle în baruri, săli de jocuri, săli de Internet sau alte locuri în care se consumă alcool”, au menționat magistrații.

Cei doi tineri trebuie să le achite celor două victime suma totală de 4.800 de lei

În plus, aceștia i-au obligat pe cei doi tineri să le achite celor două victime suma totală de 4.800 de lei, reprezentând daune materiale. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul celor doi indivizi a început pe data de 21 august 2019. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în nopțile de 16 spre 17 iunie 2019 și, respectiv, 1 spre 2 iulie 2019, cei doi și-ar fi jefuit niște vecini, provocând un prejudiciu total de aproape 5.000 de lei.
Adauga un comentariu