Local

Un nou focar de Covid-19, după un record de 110 cazuri de Covid-19 înregistrate în Iași – VIDEO

Publicat: 17 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un nou focar de Covid-19 după un record de 110 cazuri de Covid-19 înregistrate în Iași - VIDEO
Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis joi, 17 septembrie 2020, cu privire la apariția unui nou focar Covid-19 în Județul Iași, precum și actualizări în cazul unor focare mai vechi.

Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii ”Sfânta Maria” Iași – Secția Chirurgie Pediatrică 1 a înregistrat 5 cazuri (5 cadre medicale) de teste pozitive cu Covid-19 în urma testărilor.

„Măsuri:

  • Izolarea cazurilor confirmate.
  • Monitorizarea stării de sănătate a personalului medical rămas în serviciu.
  • Etapizarea internării pacienților cronici chirurgicali.”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

Evoluția focarelor existente în județul Iași

Spitalul „Sf. Sava” Iași – În perioada 09 – 11.09.2020 au fost efectuate retestări atât la personal cât și la beneficiari. La aceste retestări 11 salariați și 19 beneficiari s-au negativat. În data de 14.09.2020 în unitatea medicală mai sunt pozitivi 19 salariați și 50 de beneficiari. (99 de cazuri pozitive în focarul inițial).

Institutul Regional de Oncologie – Secția de Îngrijiri Paleative – A fost testat întreg personalul secției și beneficiarii, în prezent existând în secție 4 pacienți, toți negativi. (26 de cazuri în focarul inițial).

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași – După testarea din data de 15 septembrie au mai fost confirmați 7 pacienți pozitivi. (31 de cazuri pozitive în focarul inițial).

Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iași – La ultima retestare  au  mai fost depistați pozitivi 5 beneficiari. În prezent există în centru 22 de beneficiari  și un salariat cu test pozitiv. (69 de cazuri în focarul inițial).

Grupul de Comunicare Strategică a transmis bilanțul zilei de joi, 17 septembrie 2020. Județul Iași a înregistrat un record nedorit de 110 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

A început retestarea pacienţilor din focarele din judeţ

De asemenea a început recoltarea probelor pentru retestarea la centrele de plasament a copiilor şi adulţilor din cadrul centrelor DGASPC Iaşi. De la începutul pandemiei cu noul coroanvirus au fost depistate mai multe unități unde au fost identificate focare Covid-19 în județul Iași. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași, se vor retesta toți pacienții din cadrul centrelor pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2.

  • „Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași – pozitivi: 13 beneficiari;
  • Agent economic cu profil industrial – pozitivi: 16 angajați;
  • Dispensar Uman Cartier Dacia – pozitivi: 3 salariați;
  • UAMS Bivolari – 7 dintre beneficiari s-au negativat. La testarea din 24 august 2020 a întregului efectiv a centrului au fost identificați 34 de pozitivi (9 salariați și 25 beneficiari). Trei beneficiari sunt internați în Spitalul de Boli infecțioase, prezentând simptomatologie. Ceilalți sunt izolați și îngrijiți în spațiu special amenajat din instituție.
  • UAMS Răducăneni – 3 salariați și 10 beneficiari s-au negativat, rămânând 15 persoane pozitive (4 salariați și 11 beneficiari), toate asimptomatice.
  • Spitalul Sf. Sava Iași – 15 persoane infectate (9 beneficiari și 6 salariați). Beneficiarii pozitivi au fost izolați în spital și primesc îngrijire de la personal calificat. Salariații pozitivi sunt asimptomatici și au fost izolați la domiciliu.
  • Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihici Hârlău – Sunt 5 persoane infectate (3 beneficiari și 2 angajați). Măsuri: izolarea celor 3 beneficiari infectați; evaluarea și internarea angajaților bolnavi simpromatici; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către medic infecționist; aprovizionarea constantă cu cu echipament de protecție și dezinfectante; efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile.
  • Centrul de Servicii Sociale Mircești – Persoane infectate: 6 (4 beneficiari și 2 angajați). Măsuri: izolarea în centru a 3 beneficiari infectați; un beneficiar în vârstă, internat; monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către medic infecționist; aprovizionarea constantă cu echipament de protecție și dezinfectante; efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile.
  • Oficiul Poștal de Distribuire Iași – Persoane infectate: 7 angajați.
  • Secția Exterioară Șipote a Institutului de Psihiatrie Socola Iași – Numărul total de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 este de 11 (9 beneficiari și 2 angajați).
  • Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” Copou – Persoane pozitive: 3 (un beneficiar și 2 angajați).”, se arată în comunicatul remis de DSP Iași.

 

Adauga un comentariu