Local

Un nou focar de COVID-19 în Iași

Publicat: 27 aug. 2020
Virusul coronavirus face ravagii în Iași. Mii de ieșeni au fost externați
Virusul coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția unui nou focar Covid-19 în județul Iași.

Focarul de COVID-19 a apărut la o companie cu profil industrial din Iași, unde sunt 16 cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

Un nou focar de COVID-19 în Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași a dispus ca angajații confirmați cu COVID-19 să fie internați / izolați la domiciliu, iar contacții direcți și apropiați au fost la rândul lor carantinați la domiciliu.

În plus, o ancheta epidemiologică se află în desfășurare în unitate.

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,   27 august 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 2.690 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 71 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.062 au fost externate (cu 39 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 91.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi reamintesc principalele măsuri care trebuie respectate:

  • purtarea măştii atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile publice deschise, începând cu data de 1 august 2020,
  • păstrarea distanţării fizice,
  • igienizarea frecventă a mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor, în vederea limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus şi prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV- 2.

Recomandările Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi

Prin acest apel, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetăţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus,  să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 26 august a.c., 401 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 26 august la nivelul județului Iași au fost verificate 78 de societăți comerciale, 175 de persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.600 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 14 misiuni, din care: 6 misiuni de transport către unități spitalicești, 8 misiuni de decontaminare biologică.

IPJ a efectuat 150 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 39 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 144 misiuni, din care: 58 misiuni de transport către unități spitalicești, 7 misiuni de transport probe biologice, 64 misiuni de decontaminări biologice și 10 alte misiuni.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și 1 mijloc auto.

DSP a efectuat 178 misiuni, din care: 3 misiuni de transport probe biologice, 175 alte misiuni specifice (inspecții, controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Adauga un comentariu