Eveniment-Social

COVID-19 loveşte în mediul cultural şi muzical din Iaşi! Un membru al Ansamblului Artistic Profesionist Constantin Arvinte al Consiliului Judeţean Iaşi, depistat pozitiv

Publicat: 27 aug. 2020
Un membru al Ansamblului Artistic Profesionist Constantin Arvinte a fost despistat pozitiv la infectarea cu COVID-19
Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași va marca într-un mod special Dragobetele

Un membru al Ansamblului Artistic Profesionist Constantin Arvinte a fost despistat pozitiv la infectarea cu COVID-19. Conform anunţului publicat de aceştia pe o reţea de socializare, spectacolul care trebuia să îl ţină Ansamblul în Grădina Botanică a fost anulat.

Un membru al Ansamblului Artistic Profesionist Constantin Arvinte al Consiliului Judeţean Iaşi, depistat pozitiv

Conform anunţului publicat pe o reţea de socializare, spectacolul care trebuia să aibă loc sâmbăta, 29 august în Grădina Botanică din Iaşi a fost anulat. Decizia vine după ce unul dintre membri a fost diagnosticat pozitiv la infectarea cu COVID-19:

” Cu regret vă anunțăm că spectacolul de sâmbătă, care urma să aibă loc în Grădina Botanică, a fost anulat.
Suspendarea evenimenului a fost decisă ca urmare a faptului că unul dintre dansatorii noștri a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus. Pe această pagină vă vom ține la curent cu programul nostru.” se arată în postare

Peste 2.000 de persoane infectate cu COVID-19, tratate la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ din Iași, prof. dr. Carmen Dorobăț, a declarat că în ultimele cinci luni peste 2.000 de pacienți confirmați au trecut prin triajul unității medicale pe care o conduce.

„Am îngrijit în ultimele cinci luni 2.074 de pacienți confirmați, la care se adaugă 300 de persoane inetrnate în spitalele support, dar trecuți prin triajul b Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ din Iași“, spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

Peste 2.000 de persoane infectate cu COVID-19, tratate la Sptalul de Boli Infecțioase Iași

Dintre cele peste 2.000 dee persoane care au trecut prin triajul spitalului ieșean, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași atrage atenția că de la debutul pandemiei și până acum, au fost 100 de pacienți cu vârste sub 18 ani.

„Până în prezent, au fost 100 de pacienți cu vârste sub 18 ani și peste 100 de familii cu 2-4 membri bolnavi. Din păcate, au fost și 100 de decese provocate de COVID-19“, precizează prof. dr. Carmen Doroboăț.

Cinci focare de COVID-19 în Iași

Acum, în județul Iași sunt active cinci focare de COVID-19, iar prof. dr. Carmen Dorobăț susține că este vorba despre pacienți care au și alte probleme de sănătate asociate.

„În prezent, există cinci zone de focar instituțional, cu aproximativ 60-70 pacienți care au și alte probleme de sănătate asociate.

Numărul de locuri libere variază acum în jur de 10-20 de la o gardă la alta. În ceea ce privește terapia Intensivă, suntem ajutați de Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu“ din Iași. Mai dificilă acum este activitatea de organizare,  nu cea medical, unde avem experiență“.

Adauga un comentariu